Archív 2007 - 2013

 

 

———————————————————————————————————————————————————————————————

2013

———————————————————————————————————————————————————————————————

    30.12.2013 - Po dlouhé době opět mohu napsat nějaké aktuality.

  Elli ( Berenica) má potvrzenou březost a tak my se mužeme tešit na její a Magicovi první štěnátka, která se mají narodit okolo 21.1.2014.
  Další super novinky, Pufíček je oficialně chovným psem a zařazen v kartotéce chovných jedinců ČPSK. Dále nám začala hárat naše Anabell a tak se příští týden jedeme za krycím psem který je vynikající hlavně po pracovní stránce. Držte nám palečky at se krytí zadaří a budou další štěnátka.

 

    3.12.2013 - Opět tu mám pár novinek a jsou velmi veselé. V první řadě musím napsat že se podařilo dlouho plánované krytí mezi Berenicou a Cigamem Jinonický dvůr. Ted nezbívá než čekat zda se krytí zadařilo. Předpokládaný termín porodu je 21.1.2014. Pokud má někdo zájem o štěnátko z tohoto spojení může nás kontaktovat.
 V pátek jsme se s Pufíčkem a Nelinkou  naší pomocnicí a hlavně kamarádkou Monikou na výstavu do Nitry. Pufíček ve třídě pracovní získal V2 r.CAC a Nelinka ve třídě otevřené VD. Je to její první VD a jela si pro něho takovou dáklu.

 

    2.11. – 3.11.2013 – Duo CACIB Praha.
 Dlouho jsem přemýšlela jak vlastně mám začít psát tuto aktualitu, která je pro mou chovatelskou stanici a hlavně pro pejsky tak úžasná.
 První den tedy v sobotu jsem se na výstavu jela jen podívat a podpořit mé přátele a naší Arinku. Arinka ve třídě šampionů získala V1 CAC a v souboji o CACIB s další fenkou následně r.CACIB. Holky mi udělaly velkou radost a Arinka udělala další pomyslný krok k dokončení Grand Šampiona. Poté jsem šla pejskům koupit nějaké dobroty a jela domů.
 Druhý den ráno jsem říkala že to bude VD protože pan rozhodčí  Jursa  je přísný, ale posudek jsem od něho chtěla. Pufíček šel na řadu jako první a já jsem byla nervozní jako bych šla do kruhu poprvé. Pan rozhodčí nám zadal V1 CAC a následně jsme šli o CACIB který k mému potěšení byl zadán nám. Tímto CACIBem si Pufíček dokončil šampiona ČMKU. Já se radovala jako malá holka. Naše Nelinka  si ve třídě otevřené od pana rozhodčího zasloužila V1 bez titulu, je to šikulka a výborná je super pro takovou prdlou holčičku jako je naše Neli. Ve třídě šampionu byla opět naše Arinka a já netrpělivě čekala jak si povede, protože ji chyběl poslední CAC na dokončení Grand Šampiona. A Arinka si od pana Jursy odnesla V1 CAC a následně r.CACIB ale upřímně dlouho se pan rozhodčí rozhodoval které feně zadá CACIB. Ale jak řekla Aja mě to už bylo jedno my máme Granda. Super holky velká gratulace. Takže do souboje o BOB nastoupil Pufíček a Sunny  (Xsara z Holubické stráně) moje myšlenka byla no tak si tu jen zaběhneme a půjdeme domů, jelikož Sunny je chlupatice. Pan rozhodčí nás nechal zaběhnout postavit a pak mi podal ruku a BOB byl náš. Tedy Pufíčka, nemohla jsem tomu absolutně uvěřit, chvilku jsem chválila Pufíka a pak mi to došlo a já se radostí rozbrečela. Nemohla jsem tomu uvěřit. Příjmala jsem ubrečená gratulace od lidí kteří mi opravdu fandili a moc mi to přáli. Samo že se našlo i pár lidí kteří nám to nepřáli a pomlouvali nás, ale pro ty mám radu příště se koukejte kdo kolem vás stojí aneb jak se říká na každou svini se voda vaří.
 Jsem moc štastná. Protože to malé štěňátko které jsem tolik vypiplala protože byl maličký. Kterého jsem každému nabízela na prodej a nikdo ho nechtěl mi nakonec zůstal doma a vše mi vrací s obrovskou láskou. Pufíčku tvoje maminka Arwenka by na tebe byla jistě pyšná.
 Tímto děkuji Zdeňkovi a Daniele a super společnost kterou mi dělali po celý den až do závěreček. Myslím si že my tři jsme ten den oslavovali nejvíce. Dále moc děkuji všem ostatním co my na výstavě pomáhali a drželi palečky.
 Ted když to shrnu v celku úspěchy našich odchovanku tak jsme dopadli takto:
 
 Aquila z Wenytry (Arinka) 2x CAC, 2x r.CACIB dokončen Grand Šampion
 Coleen Neli z Wenytry  V1
 Alwin z Wenytry (Pufíček) CAC,CACIB,BOB – dokončen šampion ČMKU
      

  Za foto z kruhu děkuji Darje Musilové

 
 
 
     6.10.2013 - MVP České Budějovice obrovský chovatelský úspěch.

 Ráno pro nás bylo moc náročné. Kamarádka měla nahlášeného Madarského ohaře Andyho, ale bohužel nemoha snámi jet, dala přednost škole. V Říčanech jsme vyzvedávali Moniku, která nám ochotně pomohla na výstavě. Před osmou hodinu jsme dorazili na výstaviště.  První na řadu šel Andy který od přísného pana rozhodčího dostal VD, je hubený. Náš kruh byl venku, to znamenalo teplé oblečení a čaj povinná výbava. Naše plemeno posuzoval Jean -Jacques Dupas z Francie. Pufíček byl nahlášen ve třídě šampionů a panu rozhodčímu se líbil a zadal mu výbornou CAC,CACIB, tímto CACem dokončit Českého Grand Šampiona. Neli ve třídě otevřené od pana rozhodčího Výbornou 1. Jsou to moje šikulky a udělali moc velkou radost. V závěrečných sutěžích jsem tentokrát nahlásila páry i chovatelskou skupinu. První jsem s Pufíčkem a Neli šla nejkrásnější pár kde se umístili na krásném 3 místě. To jsem pak měla mety a hned jsme nastupovali do soutěže o chovatelskou skupinu kde šel Pufík, Arinka a Nelinka. Tímto děkuji Aje s Arinkou a Káje která běžela a Neli. Pan rozhodčí poslal na krásné 3 místo právě naší chovatelskou skupinu.

 Mám obrovskou radost z úspěchů, které se nám podařilo na výstavě získat.

Majitelce Arinky patří můj Velký dík, za vše co snámi vyběhali a že je mohu jezdit navštěvovat. Děkuji holky. 

          

 

  7.9.2013 - V sobotu ráno jsme ve složení, já máma Neli s Pufíčkem vydali směr Holice. Klub Bretaňských ohařů tam pořádal zkoušky, přesně Memorilál Josefa Luxe a T.A.N. Alwínek byl přihlášen na MJL a Neli jsem v den zkoušek přihlásila na TAN.

 První jsem se přemýstila s Neli na její zkoušku a poprosila pány rozhodčí, zda bych mohla běžet jako první abych stihla přejet na místo konaní MJL. Nelinka pocelou dobu krásně běhala, byla jsem velmi zvědavá jak si poradí k vypuštěnou křepelkou. Moje holčička mě udělala velkou radost. Křepelku krásně vystavila, poté následovalo pokyn od rozhodčích uvázat - u nás jste obstála mužete jet.

 Když se mě podařilo přesunout se k náší skupině, už na mě volali, že pujdu už na řadu, tak jsem rychle vyndala Pufíčka z auta a šlo se. Celou dobu běhu Pufíček běhal krásně, skoro bez použití píštalky, což mě velmi potěšilo. najednou Pufík vystavoval, rychle jsem k němu běžela ale nestihla jsem vzlétá bažantí slepice, následně padá rána a Pufča stojí a kouká kam mu ta jeho slepička letí. Páni rozhodčí hlásí uvázat. Následně nám čtou známky a já se nestačím divit, chválí Pufíčka a říkali že to byla nejlepší práce co dnes viděli. V soudcovské tabulce má napsáno "Pes výborných loveckých vlastností"V hospodě po sečtění bodů hlasí vrchní rozhodčí 4 vůdce a jejich pejsky do baráže. Mezi setry jsem to já a Pufík a Jana Votrubová s Eimee. V Baráži byla jednoznačně lepší Jana s Eimee moc jim tímto gratuluji.

 Při vyhlašování výsledků se Alwínek umístil na krásném druhém místě s 216body a r.CACT. Neli se umístila na krásném 3 místě. Moc mi ty moje děti udělali radost. 

 Všem kamarádům co tam byli také gratuluji a děkuji za krásný den.

             

 
 

    25.8.2013 - V úterý 13.8. oslavil náš první vrh A své krásné čtvrté narozeniny. Všem jim přeji mnoho zdraví a spousty krásných zážitků s páníky.

   

 Včera jsem se s Anabellkou na NVP do M.B. setry posuzoval pan Vlasák. Anička nastupovala do třídy pracovní spolu ze svou sestrou Arinkou. Holky krásně běhali obě si od pana rozhodčího vyběhali výbornou a následovně Arinka V1 CAC a Anička V2 r.CAC. Tímto r.CACem splnila Anička podmínky pro udělení Českého šampiona  krásy. Mám z té moji holčičky moc velkou radost a nejen z ní ale ze všech "dětí"

 Anabellka je již čtvrtým odchovánkem který se stal Českým šampionem.

           

 
 
  10.8.2013 - Dlouho jsem nepsala žádnou aktualitu a tak to může vypadat, že se u nás nic neděje. Ale ze smečkou jsme trochu cestovali a tím i navštívili naše odchovánky Baliho a Elli (Berenicu). U Balíčka jsme byli jeden horký den na Kokořínsku, kde mají jeho majitelé pozemek a tráví tam skoro celé léto. Smečka tam celý den běhala po zahradě a Pufík, Neli a Anička využili napuštěné vany a vždy se běželi smočit. Poslední víkend v červenci k Monice a Elli. Sobotu i neděli jsme byli na procházce v lese, kde byl po cestě rybník a všichni se hned běželi vykoupat, jenže jim to samozřejmě nestačilo a tak využili vaničky a někteří si do ní hned lehly. Večer jsme s Monikou usoudili, že bude lepší spát venku na terase než doma kde bylo hůř než venku. Pejskové nás pěkně hlídali a občas spali mezi námi.
       
             Elli                    Terry                       Bali
 
 

  16.7.2013 - Dnes by bylo naší MILOVANÉ ARWENCE krásných 7 let.

  Moje milovaná Arwenko, stále nám všem moc chybíš. Byla a jsi pro mě ta nejužasnější setří dáma.

 

 
 

   15.7.2013 - Ve čtvrtek jsem se s Nelinkou vydala na prodloužený víkend v Českém ráji v jednom z kempů. Celou tu dobu jsme si spolu náramně užili. Bohužel ostatní pejskové museli být doma jelikož bych je všechny na tůrách a procházkách nezvládla.

 Musím se ale podělit o jednu chuťovku, rozhodla jsem se že pujedeme na Trosky a po zaparkování auta jsem Nelču vypustila z vodítka no a než jsem se stihla rozkoukat, tak madam se mi v něčem válela. No a víte co to bylo? Čerstvé kravské lejno. Mohu jen konstatovat, že byla opravdu v tu chvilku strakatá jako ta kráva. Bohužel fotku nemám, byla jsem ráda, že jsme našli vodu na umytí "kjavičky Nelinky"

 Celý víkend jsme si náramně užili a Nelča se pěkně proběhala a unavila. Fotečky brzy dodám na rajče.

 

  16.6.2013 - V sobotu jsem se vydala na výstavu do Klatov, kam jsem měla přihlášenou pouze Nelinku. Bylo to pro mě takové zvlaštní jen jednoho sveho gordona, ale ona svou závislostí na mě vydá za všechny. Setry posuzovala paní Dvořáková a naše Nelča dostala výborná 1 CAC a holky Mojžíšků "naše" Arinka VD a její kámoška Fibie CAC,NV. Moc jim gratuluji a zároveň děkuji za prezentaci. Na tuto výstavu byla přihlášená Beauty která podle slov svého majitele Martina ukončila svou výstavní kariéru. Opět jsem měla tu čest ji předvádět a vyběhali jsme si spolu CAC,NV,BOB. Krasnější závěr jsme si spolu vyběhat ani nemohli.

        

 

 25.5.2013 - Dnes se konala v Litoměřicích MVP. Na tuto výstavu jsem měla nahlášené obě holky Aničku a Nelinku a garde jim dělal Pufíček. Jako první ve třídě pracovní šel Pufík a od paní rozhodčí Kunfalvi si odnesl výbornou a CAC a následně i CACIB. Nelinka v mezitřídě získala výbornou a svůj první titul CAC. Anička ve tříde pracovní tolik výstavního štěstí neměla, nechtělo se ji běhat a to se odrazilo i na výsledku a to je VD. Poslední za naší chovatelskou stanici nastoupila ve třídě šampionu Arinka a ta si vyběhala výbornou a následně r.CAC.

 Měla jsem po roce přihlášenou chovatelskou skupinu na MVP a tak jsem čekala jak si povedeme. Chovatelské skupiny posuzovala paní rozhodčí z Polska Anna Redlická. Naší chovatelskou skupinu prezentovali všichni jedinci kteří byli na výstavě posouzeni. A výsledek byl úžasný. Krásné druhé místo chovatelská stanice gordonsetrů z Wenytry. Jupí, mám velkou radost a všem děkuji za pomoc. Fotečku ze závěreček zatím nemám, ale snad nějakou seženu.

         

                              Alwínek                                                           Nelinka                                               Anička

 

   13.5.2013 - V neděli se konala klubová výstava ČPSK v Roudnici nad/L.Na této výstavě se prezentovalo 5 odchovánků naší chovatelské stanice. Výstavu posuzovala paní Marianne Gyárfás z Madarska. Všechny setry a pointry posuzovala velmi přísně o to víc mě těší naše výsledky. Pufíček se prezentoval ve třídě vítězů dostal V1 CAC. Nasledně šla naše nejmladší Nelča byla v mezitřídě oceněna V1. Anabellka a Elli obě byli nahášené do třídy pracovní ze které byla Elli posouzena V1 a Anička VD, jako poslední bojovnice byla Arinka která ve třídě vítězů dostala V2. Do odpoledních soutěží jsem měla nahlášenou chovatelskou skupinu a pár. První se běželo o nejkrásnější pár výstavy a tím byl označen pár Anabell a Alwin. Následně jsme vyhráli i soutěž o nejlepší chovatelskou skupinu. Doposavad tomu nemohu uvěřit, druhý rok po sobě. Hance Bočkové děkuji za pomoc při předvedení Nelči v chovatelské skupině. Opět Děkuji Aje a Monice za prezentaci naší stanice. Fotky dodám zítra na rajče.

 Zde jedna fotka focená odpoledne doma po dešti. Bohužel tam chybí Arinka.

 

  

  8.5.2013 - Abych nepsala jen o úspěších našich pejsků a odchovánků, tak napíšu něco málo o zkouškové smůle. 1.5 se konal Jarní pohár ČPSK. Měla jsem přihlášeného Pufíčka a Nelinku. jako jediná z naší skupiny jsem měla s oběma doběh, jelikož jsme nenarazili na zvěř. Nelča měla štěstí v neštěstí, zvěř měla ale zajíčka no tak si ho Nelča rovnou vyrazila a prohnala. Ale spokojeně se vrátila, že přeci jen něco našla. Pufíček v doběhu bohužel na zvěř nenarazil, takže nás postihla opravdu smůla. U něho mě to opravdu hodně moc mrzelo, běhal moc krásně a dělal mi radost.

  V neděli 5.5 jsem se s Neli vypravila na ZV ČPSK a OMS Prahy 9. V naší skupině jsme šli na řadu jako druhý a nenarazili jsme na zvěř, tady ano jen na vlaštovky a ty se Nelče moc líbili. Na doběh jsme čekali až všichni odběhají, ale museli jsme jit s ostatními. Takže než jsem znovu šli na řadu, tak už se ji moc nechtělo. Nakonec jsem se rozhodla odstoupit a počkat až trochu dospějě. snad se zadaří na podzim. Těchto zkoušek se zúčastnil i Bali Hai a ty stejně jako my odstoupil.


   29.4.2013 – V sobotu 27.4. odpoledne se konala v Peruci u Loun speciální výstava ČPSK. Jako první jsem vystavovala Aje a její mamce jejich blonďatý poklad jménem Fibie, ze kterou jsme dostali od paní rozhodčí Výborná r.CAC. (musím poznamenat že později za vítězkou celé výstavy) Což mě osobně moc těší.
 V kordonech jako první nastoupil náš Basco který ze třídy pracovní dostal výborný 1 CAC a tím dokončil Českého šampiona, Pufíček ze třídy vítězů dostal výborný 1 CAC, vítěz speciální výstavy. Ve fenách v mezitřídě byla naše nejmladší Neli a jako jediná měla konkurentku a tak si odnesla výborná 2. Ve třídě pracovní byla Elli a ta stejně jako Basco dostala výborná 1 CAC a dokončila Českého šampiona. No a poslední je Arinka naše uštěkaná holčička jako štěňátko s boulí na hlavě které na její majitelku vlastně zbylo si ve třídě vítězů vyběhala výborná 1 CAC.
 Jako jediná jsem měla nahlášené 2 páry a chovatelskou skupinu.A nejkrásnějším párem se stal Basco a Elli.
 Dále bych chtěla poděkovat Monice a Aje za skvělou prezentaci naší chovatelské stanice, vím že to není jednoduché, ale i tak děkuji. Dále mé poděkování patří Lucce a moji mamce které jeli semnou a pomohli mi. Fotečky z výstavy jsou už na rajčeti.
 
                        
                                              Elli, Basco, Neli                                                   Pufík, Arina, Elli, Neli
 
      26.4.2013 – V sobotu 20.4. oslavil náš vrh B své už třetí narozeniny. Všem našim odchovánkům jmenovitě Bali Hai, Bogey, Bastien, Bora, Berenica a Bianca přeji mnoho zdraví, uspěchů a hlavně spousty lumpáren z jejich majiteli.
 
 
   11.4.2013 – V neděli 7.4. se konal jarní svod loveckých psů v Praze H. Počernicích, který se specializuje na plemeno gordon setr které posuzuje poradce pro toto plemeno pan Ing. Šonka.
 Naše chovatelská stanice měla velmi početné zastoupení  a to hned 6 odchovánků. Jmenovitě Carolain ( Růženka), Cessy, Camisa ( Samba ), Coleen Neli, Casino a Cass. Všem majitelům moc děkuji, že se ze svými svěřenci zúčastnili i přes nepřízeň počasí. Naše fotky ze svodu naleznete zde.
 
jméno výška barva oka chrup skus
Carolain 60cm tmavá uplný nůžkový
Cessy 64cm tmavá uplný nůžkový
Camisa 66cm tmavá uplný nůžkový
Coleen Neli 62cm tmavá uplný nůžkový
Casino 68cm hnědá neuplný nůžkový
Cass 64cm tmavá uplný nůžkový

 

    13.3.2013 - V pátek 8.3 jsem vzala pejsky a vyrazila směr Oldřichov k setřím holkám Arince a Fibie. Celý víkend byl fajn, všechna zvířátka u Mojžíšků přežila, včetně sovy a křepelek, tak jsem ráda. Všichni setři se parádně unavili, Fibie a Neli si pořádně vyhráli, hlavně Nelinka se nemohla rozhodnout kterou hračku si půjčit. Moc děkuji "holkám" za přístřeší a prostě za vše. PS- nebojte brzy zase přijedeme.
  Přikládám jednu společnou fotku, jen Fibie někde lítala.
 
    1.3.2013 - dnes je tomu přesně 9 let co v Průhonicích u Prahy u pana Pacovského v chovatelské stanici Czech Pamir narodil náš Terrašek. Panu Pacovskému patří moje velké dík že mi umožnil toto plemeno poznat a mohu mít tak úžasného Terraška.
 Terrášku moc ti přeji do dalších let mnoho zdraví. At jsi stále tak veselý a hravý jako doposud. Jsi moje zlatíčko.
                                             
 
 
    28.2.2013 - Dnes jsem obdržela obálku s výsledky DKK. A Nelinka má klouby čisté, tudíž DKK 0/0 - HD A. Mám radost tímto máme splněnou první podmínku pro zařazení do chovu.
 
 
    27.2.2013 - Po dlouhé době mám nějaké novinky. Nejdříve náš Casino podstoupil rtg a to DKK a DLK, jelikož Casimu chybí zub tak nebude chovný a tak se majitelé rozhodli podstoupit rtg aby věděli jak na tom je. Tudíž jeho výsledky nejsou vyhodnoceny panem Vomáčkou. Pan doktor je vyhodnotil DKK i DLK 0/0. Mám z toho radost.
 Naše Neli 18.2 podstoupila operaci kýly a při tom jsme nechali udělat DKK. Tak teď nezbývá než čekat až nám dorazí obálka s výsledky.
 v neděli jsem byla na procházce s pejsky a nelenila jsem a vzala jsem sebou po dlouhé době foták. Fotečky brzy dodám na rajče.
Terry a Nelli

 

  29.1.2013 - Všem příznivcům našich webovek mohu konečně po dlouhé době přinést pár aktualit. Ale vše pěkně popořádku. Pokud by měl někdo dotaz na to co se stalo z původními web. tak mu je ráda zodpovím na mailové adrese a ne anonymně přes návštěvní knihu.
 Dne 21.1. oslavil náš vrh C své první narozeniny. Všem jim přejeme mnoho zdraví a trpělivosti s páníkama. Hlavně ať je pořádně zlobí.
 

 

———————————————————————————————————————————————————————————————

2012

————————————————————————————————————————————————————————————————

Bohužel jsem si nezarchivovala včas rok 2012 a tak z něho mi nic nezůstalo. Proto se pokusím doplnit časem nějaké úspěchy ze zkoušek a výstav našich pejsků a odchovánků.

 

    23.1.2012 - pár fotek bylo přidáno na rajče. odkaz zde.


   22.1.2012 - Včera se v náší chovatelské stanici narodila dlouho očekáváná štěňátka. Porod začal v půl páté večer a skončil 2 hodinou raní. Kdy jsme i poté raději Aničku chodili každou hodinu kontrolovat, kdyby náhodou ještě nějaké mimi vylezlo. Konečný stav je 5 feneček a 3 pejsci. Ráno jsme s Luckou naložili celou početnou rodinu do vytopeného auta a odvezli na kontrolu na veterinu. Paní doktorka každé štěně prohlédla ana závěr Aničce udělala sono abychom měli jistotu, že už tam žádné štěňě není.
 Tak jsem si je všechny odvezla domů a ted už všichni odpočívají po náročné noci. Přikládáme 1 fotečku.
 Dále bych chtěla poděkovat za pomoc při porodu mojí mamce, která než přijela Lucka a i potom pomáhala a obstarala ostatní smečku. Dále Lucce která mě po celou dobu až do rána pomáhala i na veterinu semnou zajela. Lucko díky.
 
 

     15.1.2012 - Po delší odmlce přinášíme pár novinek. Nejdříve o naší těhulce. Dnes máme 57 den březosti a pomalu je na ní vidět, že se připravuje na porod. Pří dnešním mazlení jsem zjistila jak ji začíná kapat mléko ze struků. Tak uvidíme kdy nás holka překvapí.Svoje zdravotní procházky si holčička stále užívá. Přikládám její fotečku.
 Dále u nás byl tetno víkend Bali s paničkou Luckou. V pátek to začalo jeho RTG DKK a tak ted musíme čekat jaký ortel nám pan Vomáčka vyřkne. Zatímco Bali si užíval víkend s gordoní tlupou a hlavně se nám tu zamiloval do kočky. Opravdu tyto dva jsou zdárný příklad toho že kočka i pes mohou být kamarádi.
 Přikládám fotky Pufa a Baliho v postoji a samozřejmně naší těhulky.
  

——————————————————————————————————————————————————————————————

2011

——————————————————————————————————————————————————————————————

31.12.2011 - Při dnešní procházce jsem nelenila a vzala sebou foták abych mohla nafotit naší těhuklu. Dneska máme 40 den březosti. Náramně ji to prospívá a sluší. Na procházky chodí Anička s Terrym, přeci jen už je klidnější a Anabell se před ním nepředvádí jako to dělá před Bascem a Pufíčkem. Přikládám dvě fotky našeho Bumbrlíčka

                 
 
   

      18.12.2011 - Dnešní den je pro nás velmi štastný. Byli jsme s naší Anbellkou na sonu. Paní doktorka nám napočítala 6 miminek. Ale ze zkušenosti vím, že je to velmi zkreslující. Štěnátka by se měla narodit kolem 23.1. Zítra přidám Aničky foto.
 

     11.12.2011 - Opožděně píšu jednu pracovní aktualitku. Basco se 3.1ě. zúčastnil svého prvního honu. Bohužel já jsem měla sním na ten hon nemohla, tak jsem ho svěřila své kamarádce. Míše moc děkuji že nám dala možnost na hon jít. Také za to, že se Basca ujala a celou sobotu si dělali s Bášou společnost.. Když se večer vrátila, tak nešetřila chválou. Basca prý všichni chválili za hledání, poslušnost a skvělej nos. Jsou tam opět znovu zvaný a když Míša řekla že Basco není její, tak páni myslivci říkali nevadí tak si ho zase pujčíš.

    2.12.2011 - Dnes po dlouhé době vykouklo sluníčko a já měla volno, tak jsem na procházku vzala sebou i foták a nafotila Škodíky a jejich novou kamarádku NKO Renu. Aničce a Pufíčkovi přidávám nové profilové fotky. Anabellka nám za tu dobu do je nakrytá lehce přibrala na váze.
                     
 

     23.11.2011 - Konečně mám čas napsat aktualitku. Měla jsem naplánované krytí Anabell Samsonen z Podmaršovic. Ale jak se říká člověk míní, život mění. Nakonec otcem štěnátek bude Basco. Poprvé jsme nakryli v neděli 20.11. Vše proběhlo jak mělo, je pravda, že Anička na prvničku byla trochu zmatená. Překrytí jsme nechali až na úterý 22.11. To už mrška věděla co ji čeká tak si to patřičně užívala. Po oba dny proběhlo svázaní po 25 minutách. Na štěnátka máme uspěšně zaděláno. Na sono určitě pujdeme přibližně kolem 16.12. tak nám držte palečky. Pár foteček naleznete na rajčeti.
 

      10.11.2011 - Přináším skvělou zprávu, dnes jsem zjistila že Anabellka začala hárat. Byli jsme se ukázat na veterině nechat naší holčičku prohlédnout. Vše je v pořádku, takže nebrání nic tomu nechat ji nakrýt. Takže nám držte palečky.
 

       21.10.2011 - Po dlouhé době přikládám další aktualitku, ikdyž to je spíš jak se máme.
 Basco nám odjel na 3 týdny na prázdniny k Monice. Monika je majitelka naší odchovankyně Elli (Berenica) Elli totiž na výměnu je u nás. Rozhodli jsme se totiž ji uchovnit, tak ted děláme základy poslušnosti a učíme fungovat v poli.Je to moc šikvná holka, celá Basco a to i tím mazlením.
 přikládám fotku Terryho, na té je moc dobře vidět, že Terry nepatří do starého železa.
 
    

    1.10.2011 - Dnešní den byl pro naše odchovánky velmi úspěšný. V Litoměřicích se konala krajská výstava, při které měl ČPSK klubovou výstavu, bez zadání klubový vítěz. Na tuto výstavu jsem měla nahlášeného Pufíčka, dále tam Monika přihlásila Elli (Berenica) a Aja s Arinku. Celkem bylo nahlášeno 7 gordonů, což je velmi málo a všichni až na naší Arinku byli ve třídě po jednom. Jako první šel na řadu Pufík, ten kdo ho zná a ví jaký je pohodář a že ho v kruhu nic nerozhází a samozřejmně se předvedl jak se patří. Pan rozhodčí Hejda vyzdvihl předvedení, což potěšilo mě, dále nám také do posudku naspal bez zjevné vady. Takže z kruhu jsme odcházeli s V1 CAC. Další za naše barvy nastoupila Elli, vzhledem ktomu, že to byla její první výstava, tak to nebylo ono. My ale víme, že na to má a dožene to. Takže Elli v mezitřídě VD. Arinka jak jsem už naznačila měla konurentku. Aja před nastoupením do kruhu byla tak moc nervozní, že se na ní nedalo mluvit. Holky si vedli naprosto super a svou konkurentku porazili, sice to bylo o fous, ale vítězství je jejich (posudek skoro stejný jako u Pufíčka) Takže Arinko a Ajo moc gratuluji  V1 CAC. Do boje o BOB snámi nastoupil pouze pes ze třídy vítězů. Tady už ani jeden z našich pejsků neměl šanci, jelikož ten pes měl 5 let a škodíci vedle něho vypadali velmi mladě. Moc bych chtěla Monice a Alici poděkovat za jejich prezentaci a popřát hodně štěstí do dalšího boje..
 Výstava byla velmi krásná, plná přátel kteří nám drželi palečky a naše úspěchy nám přejí. 
          

 


      29.9.2011 - Dne 28.9 pořádal OMS Praha 9 + 10 ve spolupráci s ČPSK klubové podzimní zkoušky ohařů.
Na zkoušky jsem přihlásila Basca. Ráno jsme na místo dorazili asi tak na osmou hodinu, to už tak byli téměř skoro všichni. Hned po zaparkování jsem se šla nahlásit Simoně a panu Havlovi. Pak už se jen čekalo na zahájení. Čím déle jsme tam byli tím víc mi to bylo jedno, aby jste tomu rozuměli, byla jsem po noční, takže nervozita byla menší a menší, ale já unavenější. Celkem bylo přihlášeno 12 ohařů, takže 2 plné skupiny a gordonů bylo hned 5.
Po zahájení, začalo losování, no já jsem pro sebe a Basca vylosovala číslo 6, tudíž poslední v první skupině. Já jsem z toho radost neměla, no ale co naplat. Ve skupině s námi byla Jiřka s Borou a ještě další 4 ohaři. Na společném honu Baso nepracoval jak měl a tak si právem vysloužil za 3. Když se šlo na samostatné hledání, tak byl střelen zajíc, takže se vše přerušilo a šlo se na přinášení teplé srstnaté Basco měl za 4.Při našem samostatném hledání, jsme naštěstí narazili na pernatou , takže jsme měli splněné vystavení a hledání. Po nás šli na řadu ještě 2 pejsci aby prokázali vystavení. Takže na řadu šla Bora a při jejím vystavení se střelil bažant, takže opět bylo na řadě přinášení teplé pernaté. No tady můj Báža předvedl že opravdu ne pokaždé to vyjde. Ochotně přiběhl ke zvěři a hned běžel ke mně a těsně předemnou  mu bažant vypadl z mordy a on zvedl hlavu, což bylo právoplatně za 3. Pak už ostatní disciplíny šli poměrně rychle. Nejdříve dohledávky, ty jsme zmákli za 4. No a hurá na vlečky, tady se přiznám, že jsem obavu měla a právem. Když jsme je trénovali tak jsem je Bascovi tahala já a nebo moje mamka, takže občas využil toho a šel po mé stopě. Vlečka s pernatou, tak ta opravdu stála za to. Vyrazil krásně po stopě ale pak sešel ze stopy a aby toho nebylo málo tak nefoukal vůbec žádný vítr, tudíž dohledat ti bylo těžké. Basco se sám vrátil na nastřel a poté opravdu došel k pernaté. To nás nezachránilo a další 3 byla na světě. Vlečka ze srstnatou proběhla v pořádku, takže za 4. Byla před námi poslední disciplína a to přinášení kachny z hluboké vody. No a tady to proběhlo úplně skvěle, bez jediného zaváhání skočil do vody a poté odevzdal. No a já jsem se mohla začít radovat, podzimní zkoušky jsme úspěšně složili a věřte bylo mi jedno jak jsme na tom bodově, hlavně že jsou.
 Rozhodčí nám po ukončení poslední disciplíny přečetli známky. Jiřka s Borou, si vedli opravdu parádně a měli samé čtyřky a já s Bascem celkem 4 trojky jinak samé čtyřky. Ted už nezbývalo než čekat na vyhlašení. Pro mě to bylo moc úmorné, chtěla jsem být doma, tak jsem vzala klíče od auta a tam odpočívala. V půl čtvrté už bylo na řadě vyhlášení. Vítězem zkoušek se stala Jiřka s Borou a získali i titul CACT, tímto jim oběma moc gratuluji. Basco uspěl v I ceně 282 bodů. Jsem na tebe Basco moc pyšná a děkuji ti, že jsi to semnou tak pěkně zvládl. Výsledková listina je zde. Moje fotky zde a na fotky od Jiřky se můžete kouknout zde.
 
 

    20.9.2011 - V náší chovavatelské stanici je další chovný jedinec. Je jím naše Anabell z Wenytry, která je uchovněna v ČPSK. Ted už jen musíme počkat až se naše holčička rozhodne hárat. 
 

    19.9.2011 - Dnes přináším super zprávu. Náš odchovánek Berenica z Wenytry má výsledek DKK/HD- 0/0 A/A. Zde se mužete kouknout.
 

    18.9.2011 - Po dlouhé době jsem se odhodlala k nějaké aktualizaci. Za poslední dobu toho bylo hodně. Jako první akce na které jsme byli je MVP M.Boleslav. Posuzval pan Píbl. Jako první za naší chov. stanici nastoupil Bali Hai a s paničkou si odnesl VD1. Gratuluji a děkuji za prezentaci. Ve třídě pracovní se představili Škodíci, jmenovitě Alwin a Anabell z Wenytry. Oba si vyběhali V1 bez titulu a to pouze za málo srsti, ale nám to nevadí, protože oni to doženou.
 Ve středu 31.8. jsem naložila celou smečku (bohužel bez Arwenky) vyzvedla mamku a jela směr Štranberk za Zuzku, její mamkou, Sorbnem a Cubou. Cesta byla dlouhá a dosti náročná, ale ten prodlužený víkend za to stál. Parádně jsme si zacvičili nebo vyrazili jen tak na nějakou procházku. Nejlepší to bylo u vody, tedy to beru tak že Terryho jsme za celou hodinu a půl u vody dostali z vody pouze jedenkrát a to násilím. Jeden den jsme se vydali do města a pejsci nesměli chybět. Byla to tak trochu atrakce, auta brzdila atd... Když jsem se rozhodla se nechat vyfotit u kašny tak bylo veselo. Fotky ze super víkendu zde
  Další víken jsem byla pozvána do Oldřichova k rodině Mojžíšků a jejich Arince a Viky. Opět jsme chodili na procházky, dopoledne i odpoledne. Mezi procházkama jsme si povídali, bylo veselo. Moc všem děkuji za pozvání. Jak Zuzce a její mamce, tak Mojžíškům. Bylo to pro mě dosti težké období. Fotky z Víkendu u Aji a Arinky brzy přidám na rajče.
 

      29.8.2011 - Z hodně velkou bolestí píšu tyto řádky. Dnes se na svou poslední cestu za duhový most vydala naše Arwenka. Holčičko moje doufám že už se proháníš po krásných loukách.
 Byla jsi pro mě vším. ukázala jsi mi jaký je gordon doopravdy. Děkuji za to vše co jsem stebou mohla prožít. Budeš nám všem moc chybět.
  
 
    

    23.8.2011 - dnes jsem doplnila na rajče všechny fotky. Nové fotky má Abigail, Bogey, Berenica. dále jsou tam fotky ze zkoušek.

    22.8.2011 - Včerejší den byl pro Basca a mě den D. Byli jsme totiž přihlášený na SZVP na OMS Praha 9+10. Šlo o to, zda spolu zvládneme udělat i zkoušky pro loveckou upotřebytelnost. Po veterinární kontrole, kterou všichni prošli, jsme zčali losovat čísla. Já měla jediné přání a to aby na mě nepadl los 1 a 6. Mé přání bylo vyslyšeno a já vytáhla 5. Darja která se s Grace také nahlásila si vylosovala 6, tak sme se obě jen zasmáli, nebylo co k tomu dodat.
 Jako první na řadu přišla dohledávka kachny z rákosí. Tam mě Basco lehce napínal a zkoušel co vydržim, proč by pospíchal, když na to má 7 minut aby to bylo za 4. Musím tedy prozradit, že naštěstí to stihl a první 4 byla na světě. Jako druhé v pořadí, byl nahánění v rákosí, tam hledal pěkně, ale vím, že to dokáže líp, 2x vyběhl ven. Takže ortel rozhodčích za 3. Třetí v pořadí bylo přinášení kachny z hluboké vody. Kachnu z vody přinesl bez jakého koliv povelu. Komentář pana rozhodčího byl "Toto byla naprosto perfektní práce, není co dodat". Měla jsem velikou radost. Čtvrtá disciplína bylo ochota na hluboké vodě. Tam si Basco vedl taky skoro bez povelu. Takže taky za 4. Jako poslední se dělal klid na stanovišti. Já nechtěla nechat nic náhodě, tak jsem raději Basca nechala uvázaného. Takže poslední známka za 3. Poslušnost je za 4. Po součtu všech disciplín je celkový výsledek 93 bodů Icena čtvrté místo. Darja s Grace dokončili v IIceně, ale myslím si, e je Darja spokojená. Oběma jim moc gratuluji, jen tak dál holky. Určitě to příště bude lepší. Fotky dodám zítra na rajče, ted přidávám alespon 2. 
                                                        
 

   13.8.2011 - Tak dnes je to právě 2 roky co Arwenka začala rodit. Nejdříve tedy upozornění pro majitele oni vědí kteří to jsou vid Ajo a Honzo :) Máte smulu, záruční doba právě dnes skončila. Škodíci, jmenovitě- Anabell, Aquila, Abigail, Adira, Atrey, Argento a Alwin. Přeji Vám do dalších let tak spokojený život jako máte doposud. Své majitele zlobte nejméně jako doposud. Těšim se na další  setkání které snad proběhne ještě letos. Přikládám pár aktualních fotek.
                   
                         Abigail                                           Alwin                                                   Anabell                                       Aquila        

             
   9.8.2011 - Nějak poslední dobou nic nestíhám, snažim se cvičit s Bascem na zkoušky. Vždy když jdeme trénovat vodu tak sebou vezmu jednoho škodíka aby se začali učit rákos vodu a hlavně klidy na stanovišti. A musím uznat, že to přináší ovoce. Pufíček se osmělil a začal plavat a o co víc sám začal nosit z vody i aport. Sice ho nepředá jak se má ale i tak jsem moc štastná, jelikož voda a Pufík byl velký problém. 
                                                            
                             

 16.7.2011 - Dnes má svůj velký den naše malá Arwenka. Je to přesně 5 let co se narodila a dělá nám radost. Arwenko my všichni co tě máme rádi, ti přejeme mnoho krásných okamžiků. Také pevné zdraví. aby jsi tu snámi byla ještě hodně dlouho. Máme tě rádi Koblížku
 

   15.7.2011 - Opět přináším pár novinek.
 1 až 3.7 jsme měli naplánovaný víkend u Aji, Arinky a celé rodiny. Do Oldřichova jsme přijeli kolem páté hodiny. Nejdříve jsme pustili pejsky aby se přivítali. Potom jsem hned zaparkovala auto do dvora. Když jsme se z aklimatizovali tak jsme všichni vyrazili k Barboře. Tím všichni jsem měla na mysli 7 setrů a 4 ženský. gordoni si skvěle zaplavali a poté na louce vyběhali. Když jsme přišli tak paní Mojžíšková ukazovala mé mamce zahradní království. A gordoni jak chodili za nimi tak objevili Tondu. To je Aji nový mazlíček (bažant), tak musel být přikryt plachtou aby neutrpěl šok. Aby toho nebylo málo tak Arwenka s Bascem objevili želvy, já jim hned vysvětlila že to nesmí, že jsou naše. Spoklidem odešli, asi po pul hodině mamka vykřikla. Arwen má želvu. Všichni jsme vyběhli a ano Arwenka si aportovala želvu. V první moment byl šok, ale když jsme zjistili, že želva žije, tak jsme se začali smát.  Jo a holky Arwenka vám vzkazuje, že to příště udělá znovu.  Druhý den rdopoledne jsem s Ajou, škodíkama a Bascem vyrazili na procházku. Procházka byla super, pesni běhali okolo nás, je pravda, že občas jsem neviděla Anabelku. když jsme potkali vodu nebo jen kaluž už tam byli škodíci a cachtali se. Odpoledne se vyrazilo znovu, ale tentokrát bez Basca, toho večer čekalo cvičení. Pokud se divíte, že nikde snámi není Terry ani Arwenka, tak ty se vždy šli projít s mojí mamkou na louku. A to z důvodu Arwenky nemoci. Navečer, když jsme šli s Bascem cvičit vlečky, dohledávky a vody, tak Arinku jsme vyzkoušeli na přinášení kachny z vody. A musím říci, že nám všem holčička udělala radost. Ona tu kachnu bez otálení přinesla. Večer, když přijel Pepa (Aji přítel) jsme grilovali, povídali si o všem možném a taky se domlouvali na druhý den. Paní Mojžíšková chtěla vzít moji mamku na zvířátka do Obory. No my jsme nakonec jeli čtyři baby a Arwenka, té jsme chtěli vykompenzovat, to že snámi nemohla moc lítat po lese. Ta si to tam náramně užila, tak blízko divoké zvěři snad ještě nebyla, nevěděla kam dřív. Po celé prohlídce obory jsme si v dali palačinku se šlehačkou. Než jsme od tamtud odížděli tak jsem poprosila Aju, zda by mě vyfotila s Arwenkou. Za ty fotky ji tím moc děkuji. Ostatní banda šla na proházku na myslivnu. Tentokrát se k nám přidal ještě jeden krásný pes s paničkou. A to Aji kamarádka Míla a její dobrmaní chlapeček Gory. Chlapeček tím, že mu je něco málo přez rok, ale jinak je to už nádherný pes. Bylo na něm vidět, jak je rád, že jde s tolika gordony na procházku. A taky si chtěl chvilkama měřit své síly s klukama, ale ty se na něho pěkně vyprdli. Terry tím že má hodně srsti tak z něho byl zelený gordon, kterého jsem po příchodu domu vyčesávala asi hodinu. Bohužel když jsme chtěli jít ven ještě odpoledne, tak začalo pršet. Tak já jsem šla pomalu balit. Upřímně se mi od Mojžíšků nechtělo. Je tam krásná krajina, rodina která je na nás hodná a já je beru jako za vlastní. Tímto jim všem děkuji za to že mají naší Arinku.
 Fotky přidám brzy na rajče, jen mějte strpení.
 
 Před týdnem mě přišlel mail s fotkama a krásným psaním. Podle fotek se má opravdu krásně. Jsem moc ráda, že ikdyž je tak daleko tak je vidět, že ho majitelé mají rádi a on je spokojený.
 

 
   31.5.2011 - Konečně mám čas napsat pár krasných a radostných novinek. 22.5 jsme se ze škodíkama a Bascem účastnili výstavy v Litoměřicích. S mamkou jsme se rozhodli, že vezmeme Arwenku sebou. Aja mi den předem volala, at vyjedeme brzy prý jsou dlouhé kolony a někteří nestihli posuzování. No a my nelenili a na výstavišti jsme byli po sedmé hodině. Mysleli jsme si, že tam budeme jako první. Chyba lávky když jsme se blížili ke kruhu tak jsme viděli Aju, Arinku s mamkou jak tam už vegetí. Vítáni bylo veliké a radostné. Když se konečně naši hafani zklidnili tak jsme si rozbalili židle a vše okolo. AO posuzoval pan Brabletz a opravdu se stim nepáral, ale přesto byl přísný. GS bylo hlášeno 14 alespon bylo na co se koukat. Jako první za naše barvy šel Pufíček. Ten si u pana rozhodčího vyběhal VÝBORNÁ 1 CAC. Moc mi udělal radost a je vidět že se potatil. Basco si ve třídě pracovní vyběhal VD a tím mě utvrdil, že ho výstavy opravdu nebaví. Anabellka dostala také VD, trošku mě to mrzí. Ale určitě to napravíme. "Naše" Arinka jako jedina z té naší výpravy měla konkurentku. Byla to Bascova sestra Bellis. Aja byla tak hodná a Arinku mi dala abych ji předvedla. Aja s mamkou ještě než jsme šli do kruhu mě řekli, že pokud vyběhám s Ari výbornou mám u nich flašku. No já samozřejmně nečekala ve výbornou, Bellis vypadá opravdu pěkně a Ari vedle ní vypadala jako štěně. Ale pan Brabletz překvpil všechny a to tím, že Arinka si vyběhala opravdu výbornou a ktomu 1 v pořadí. Bellis V2, titul nebyl zadán. To nám nevadí, protože jsme i tak měli obrovskou radost.
              
 Další novinka mi přišla dnes mailem a to od majitelů naší Bory. Ta se o minulém víkendu rozhodla bojovat na poli pracovním. Bohužel jim pršelo a aby toho nebylo málo tak prý organizátoři nosili bažanta v kleci, čož je u mladých psů opravdu super věc. No nic bořin výsledek je 200 bodů Icena. Moc jim gratuluji a přeji pevné nervy do dalších zkoušek. Také s Borou byli na RTG DKK a pří té příležitosti ji nechali proříznout ty chybějící P1 dole. A výsledek? Bora se stala plnochrupou, takže máme obrovskou radost. Ted ještě počkat na výsledek DKK.
 

16.5.2011 - Minulý víkend byl pro nás hodně náročný a plný krasných setkání, ale i duležitých rozhodnutí, které pro mě osobně nejsou jednoduché.
 V pátek jsem jela na veterinu s Terrym na očkování a s Arwen, té jsem totiž ze spoda na krku objevila bouli. Pan doktor mi narovinu řekl, že se mu to ani trochu nelíbí. Odebral vzorok krve přímo z boule aby mohl udělat cytologii. Ty 4 hodiny čekání než zavolají vysledek to bylo opravdu težké. Pak zazvonil telefon a úaní doktorka vyřkla to čeho jsem se obávala. Nádor na hranici operativity. Takto bezesný víkend byl pro mě opravdu těžký. Nebudu tady rozepisovat uplné detaily, ale jen tu napíšu své rozhodnutí. k tomu mi dopomohl názor pár lidí a veterinářů. Moje paní doktorka mi řekla, že toto vyndat je dost težké i pro velmi zkušeného chirurga, protože je potřeba to vyndat celé. Já jsem se rozhodla NEOPEROVAT. Možná mě za to někdo odsoudí, ale ten kdo ji měl možnost v sobotu vidět pochopí.
 V sobotu jsem se s Arwenkou vydala do ¨Prahy na výstavu podpořit hlavně Mařenku. ale i Zdeňka s Martinem ze Sárou. Sára si vyběhala V1 CAJC. Mařenka V1 CAC,CACIB,BOB. No a povim vám jedno. Říká se kdyby hloupost nadnášela tak pan Šeda bude lítat jako holubička. Kritizovat někoho za špatný handling, když sám nevystavil ani chlup ze psa. No škoda mluvit. Zdenek puvodně na závěrečky čekat nechtěl, ale já jsem ho přemluvila a řekla, že tam s ní ráda pujdu. No všichni jistě ví jak Mařenka dopadla tak to nebudu prodlužovat. Mařenka si vyběhala krásný BIG III. Tímto jim gratuluji.
 V neděli nás čekalo opět vstávání a protože se konala klubová výstava ČPSK.  Bylo krásné se setkat opět s fajn lidičkama a popovídat si o všem. Naše chovatelská měla 5 odchovánků a to jmenovitě ve třídě mladých Bali Hai a Bora. Oba si odnesli pěkný posudek a známku VD. Dále v mezitřídě u psů byl Pufíček a u fen Anička s Arinkou a všichni tři si odnesli VD. Basco byl nahlášen ve tříde pracovní a ze svou handlerkou Darjou si vyběhal V1 . tímto Darje moc děkuji, Basco si to ve společnosti Grace užíval.. Také jsem škodíky nahlásila do páru a s Balim pak ještě běželi o NEJ chov. skupinu. Ani v jedné soutěži jsme neuspěli, ale děti neudělaly žádnou ostudu což je pro mě nej. odměna.
 Fotky určitě přidám brzy na rajče.
 Také bych tu ráda nejvíce chtěla poděkovat Zdeňkovi za super podporu při celém víkendu (on jistě ví) Martinovi K. a Martinovi H. za velmi pro mě duležié rady a pomoc. Lucce od našeho Bliho, za rychlou sobotní jízdu na veterinu.
 V nouzi člověk pozná opravdové přátele. moc Vám děkuji.

 13.5.2011 - Dnes je to přešně 3 roky co se v Městci na Dědinou narodil náš malej Basco. Musím uznat, jsem ráda, že je náš. Je to obrovský milovník dětí a lidí obzvlašt. Zato když ví že se má jít makat tak je to nádhera ho vidět.
 Basco všichni ti ze srdce přejeme pevné zdraví spousty nevěst a hlavně krásné lovení.
 

26.4.2011 - 20.4.2011 to bylo přesně rok co se nám narodil VRH B. Všem našem dětem přejeme do dalších let jen to nej a at své pánečky zlobí jako doposud.
 V pátek 22 mi volal Jesef že Ajsa z Tomanikovích vršku právě rodí a že je na světě 6 potomků. Tímto moc mamině a štěnátkům hodně zdraví. Pokud by měl někdo zájem o štěnátko z tohoto spojení tak at mě kontaktuje.
 Na tento víkend jsme se Domluvili s Ajou že knám přijede a my si užijeme super víkend. Počasí nám vyšlo upně přepychové. Holky dorazili něco málo po pul šesté. přivítání, bylo napsosto úžasné, největší radost ze smečky měla asi Arinka a naše Arwenka. V pátek jsme samozřejmně ještě šli na procházku a cvičit. Cvičit šel Basco a Arinka, Arwenka šla jako doprovod. Basco opět předvedl krásnou práci v rákosu i na vodě. arinka samozřejmně jako Terryho dcera nebyla pozadu. Poté jsme vyrazili na pole. Pvní šla Arča abych věděla co v ní je a opravdu je to holka šikovná. Basco šel jen lehce, šetřila jsem ho na druhý den. Arwenka ta nezklamala a v poli mě ani nepotřebovala, ví co má dělat. Terry a škodíci vyrazili na procházku. Aja samozřejmně vedla Terraška.
 Druhý den ráno jsme vyrazili ve složení Arinka, Basco a já s Ajou směr Klapý.Nejdříve to bylo myšlené jen na čumendu, ale nakonec jsem Basca přihlásila, ale nic jsem i od toho neslibovala. Protože 14 dnů před jsem měla noční a tím pádem nebyl čas na trénování. Basco byl přihlášen do DERBY PAR. byli jsme v posledním páru spolu s Romanem Sedláčkem a jeho mladym pointrem. Basco opravdu ostudu neudělal, běhal krásně do hloubky. Pointr vyrazil zajíce ale neběžel za ním. Basco Ano ale pár metrů. Bohužel jsme nepřšli na zvěř, tak jsme oba měli doběh. Tak už šel Basco na jistotu pro toho prvního zajíce a davaj za ním a přimo na silnici, kde zrovna jeli 2 auta. Upřímně, raději jsm se otočila. Ale je vidět, že Basco je hytrý kluk a na tu silnici za ním nešel. Takže konečný vysledek neuspěl. ale ostuda nebyla.
 Po příjezdu domů, jsme byli venku s ostatní smečkou. Večer  přijela ještě jedna milá navštěva a to HŘÍBCI s paničkou Lenkou. Příjemně jsme si s holkama pokecali a přitom dobře zaplnili hladová bříška.
 Něděla proběhla skvěle hlavně tedy mé probuzení. Aja mi totiž pustila do postela celou šesti členou smečku, nemusím doufám popisovat mé nadšení. Aja rozhodla, že by bylo krásné pejsky vyfotit v pampeliškách a co by člověk pro navštěvu neudělal. Poté proběhlo ještě nějaké cvičení a po obědě se holky rozhodli, že pojedou domů.
 Ajo a Arinko, moc Vám děkuje za super návštěvu a dárečky pro pejsky. PS- ten zapomenutý balonek vrátíme, Už si sním totiž hraje i naše jindy klidná Arwenka.
 Fotky dodám na rajče snad brzo. Časově to tak trocho nezvládám, tak mějte strpení.
 

4.4.2011 - Po dlouhé době se opět hlásíme s aktualitama. Všem příznivcům našich webovek se omluvám, ale nějak nestíhám psát novinky.
 Dne 27.3.2011 se konal JARNÍ SVOD psů OMS Prahy 9.
 Na tuto akci, jsem se hrozně moc těšila a to z toho důvodu, že člověk opět po dlouhé zimě vidí známé tváře. Já jsem sebou měla Baliho, jelikož jeho páneček Palev slavil kulatiny, tak by asi nebyli schopni dorazit. Balimu dělali společnost Pufíček s Terraškem. Také tam dorzili další Béčáci a moc jim děkuji za jejich skvělou prezentaci. Největší pochvalu dostala Bora. Musím říci, že se děti opravdu povedli, ikdyž jsem měla možnost vidět 4 ze šesti. Fotky Bory, Elly, Bogeyho najdete na rajčeti. Za tyto fotky moc děkuji kamarádce Darje. Bohužel Baliho jsem nějak nestihla nafotit, ale nevadí, Lucka s Pavlem to jistě napraví. Níže najdete tabulku jak naši odchovánci dopadli.
jméno výška barva oka chrup skus
Bali Hai z Wenytry 66cm tmavá uplný nužkový
Bogey z Wenytry 64cm tmavá uplný nůžkový
Bora z Wenytry 63cm tmavá neuplný nůžkový
Berenica z Wenytry 63cm tmavá uplný nůžkový

  Jistě nikomu neuniklo u Bory chrup neuplný. Ano je to tak nemá P1 dole oboustraně. Ale majitelé to nevzdávají. Jsou objednaný na RTG. Ale počkají až Bora bude mít rok, nechají při té příležitost udělat i DKK aby naše holčička nemusela být uspána dvakrát. Budu jim moc držet palce aby vše dopadlo jak má.

   Další novinka se týká výcviku. Konečně se nám oteplilo tak že mužeme začít s přípravou na vodní zkoušky. A s kým jinym něž Bascem. Musim říci, že mě ten náš dospělák dělá radost, je vidět že dospěl. Ne nadarmo se říká, že na gordona nesmí člověk pospíchat. Nějdříve ho nechat dozrát. Zítra se zkusim polepšit a vezmu i foták.


  19.3.2011 - Na rajče jsem přidala footky. Do odkazů přidávám odkaz na novou chovatelskou stanici gordonů. Jde o webovky jedné šikovné gordoní slečny a její rodiny z Vysočiny. její odkaz zde.
 Dále se také 27.3. chystám na jarní svod do Počernic k panu Šonkovi. Naší chov. stanici by měl prezentovat vrh B. Jmenovitě Bora, Berenica, Bali Hai, Bogey.
 

   16.3.2011 - Před nějakou dobou jsem se díky Darje dostala k Terryho dceři. A to Camy z Čechovských lánů. Její páneček mi posílá její fotky. Plánujeme také setkání, tak už se na něj těšíme až tu malou cácoru uvidím. Přikládám jednu její fotku. Ostatní, brzy dodám na rajče.

 


9.3.2011 - Dneska mi přišla poštou příjemná zpráva. A to od pana doktora Vomáčky. Alwin z Wenytry nebo li náš Pufíček má výsledek DKK 0/0 (HD A/A).


  1.3.2011 - Dnes má náš Terrašek narozeniny. Je to neuvěřitelné ale je to přesně 7 let, co jsem ho spatřila poprvé. Milý Terry přeji ti k dnešním narozkám vše nej. Hlavně at si pořád tak veselý a hravý jako doposud. Také ti chci poděkovat za vše co jsem stebou mohla prožít. 


28.2.2011 - Sobota s Arinkou

Už  dlouho jsme se domlouvali s paničkou naší teda její Arinky ,že se k nám zastaví na návštěvu a užijeme si krásný den plný radostí. No a hle tak se taky stalo a bylo to v sobotu 26. února.

Bylo ráno tedy spíš dopoledne, a my už netrpělivě vyhlíželi  auto, ale hlavně posádku tohoto auta. Dočkali jsme se na zahradě zaparkovala Aja s maminkou a Arinkou. To bylo radosti když se vyhrabali z auta, jak té psí tak té lidské. No Terry ten se mohl uštěkat, ale dnes ne jen Terry, ale všichni hafíci. My lidi a děvčata z říše psí jsme šli do baráku a chlapci zůstali doma, jelikož nám Anabell hárá a brzo se dostane do svých nejlepších dnů, tak proto tato opatření.

Děvčata ze severu se posadili a začalo klábosení ,kávička jenže vše bylo honem honem, protože když my jsme přijeli do Oldřichova, tak nám Aja připravila program a my jsme tedy nesměli zůstat pozadu. Jako první kolo jsme nachystali procházku k Labi. Procházková sestava tvořila maminka Aji, Aja, já, Matty, Terry, Arwen, Anabell a Arinka.

Káva byla dopitá a my mohli vyrazit. Museli jsme ukázat holkám, že i u nás je krása to ráj napohled a začali jsme u obory poté výškou hladiny řeky při povodních roku 2002 a řekou Labe. Kolem, kterého procházka následovala nejdříve jsme se vydali směrem k jezu a ukázali holkám les ,krerý byl nedávno opět pod vodou teda ona byla i ta cesta co jsme po ní šli, ale to je vedlejší .Anabell jsme museli hlídat, aby se nenamočila to samé Terry a Arwen a ta ze severu ta jediná mohla. Ona totiž Arinka něco vydrží a je zvykla. Když jsme za stálého klábosení byli skoro až u jezu otočili jsme se a šli zpět tam odkud jsme přišli. To jsme Aju začali připravovat na to, že tam jsou labutě a kachny v tu chvíli Aja začala modrat asi zástava J. No to ne ona tam za nimi skočí začne je lovit znělo  po  celém Obříství. Já jí říkala a uklidňovala, že ne a aby mě jí půjčila při té příležitosti jí Matty nafotí. No Matty stihl udělat asi jen dvě fotky něž se Arinka vyvlíkla ze svého velkého obojku . Hurá začala si taky hrát na kachnu nebo labuť to už jsme se nedozvěděli nestačila nám to říct a poté taky nechtěla jen hurá za nimi. Naštěstí kachny byli tak rozumný a uletěli a labutě tak k těm se nedostala a my ji stačili otočit. Pak vše probíhalo v pořádku no, aby nebylo veselo když se přijede do Obříství že? Ty naši jsou už zvyklí.

A to jsme měli nachystáno ještě něco spíše pro paničky Arinky. Na řadu přišli Nutrie ,které se u nás v hojném počtu vyskytují. Přišli jsme ke strouze co teče vedle Labe a začali do ní házet klacíky granule a kamínky jenže Nutrie stávkovali. Maminka Aji však s Arwen vytrvali a Arwen svým vystavením naznačila, že se bude něco dít taky, že ano maminka začala hele už leze jedna leze ven Aja na to kde ukaž a utíkala se kouknout no Arinka to samé. Matty ten zápasil s Terrym já s Arinkou maminka s Arwen, která poslušně stála a Anabellka byla zadaunovaná u Aji. Pak, že se Mattymu bude Aja smát, že slintal a byl jak v jiném světě když v Oldřichově viděl letět bíleho ptáka. Ha ha ha Nutrie toto zcela přehlušili. Hlad nám napovídal, že by jsme měli jít na oběd, ale taky čas nás tlačil. Na jednu hodinu jsme měli objednaného Baliho Haie a jeho pánečky. Takže šup na oběd co jsme měli? Neřeknem ještě by jste záviděli. Krátce po jedné to když Aja obdivovala, že máme zarámovaného Pepi  orla Matty říka, už jsou tady. Jejda radost zde byla opět myslím tím ta psí takže znova Terry hlásná trouba, že v Obříství je Bali seznámení maminky a Aji  s Luckou a Pavlem. Přivítání s námi. Pak jsem oznámila, že se půjde na pole. Sestava ze psí strany tvořila Arinka, Basco, Alwin a Bali. Ta lidská není podstatná. Prostě skoro všichni. Vyrazili jsme tedy na pole trošku si zacvičit. Jako první šla na řadu Arinka, které pomáhal Matty tedy paničce vysvětloval jak má správně psa na poli vést a dokonce mu  to šlo. Arinka si prohnala asi tisíc vran které na poli seděli až do výstřelu z pistole to se nachvíli zatáhlo. Jinak celí den krásně slunilo sluníčko, ale zpět k Arince po vránách se hezky srovnala a hledání jí šlo. Po ní následoval Pufíček ten si pohrál s větrem a nabral ten správný směr musím říct, že mě nezklamal a zbytku vran které přilétli? Ty ignoroval. Jako třetí se nám předvedl Pavel a Bali musím říct, že na deseti měsíčního pejska si s ním dávají záležet a Bali na poli pěkně pracuje. Poslední šel na řadu Matty a Basco. Práce velice pěkná Matty se teď Bascovi věnuje více a tak sním chodí na pole on. Takto v tomto rytmu jsme to otočili ještě jednou, a pak pomalu vyrazili domů. Pavel s Luckou ty jeli hnedka domu a my jsme si šli sednout domů. Doma jsme koukali na malého Terraška na videu a na to jak mu to šlo na vystavách bylo to velice pěkné a severní holky se zase něco dozvěděli o tatínkovi jejich holčičky. Jelikož čas je neúprosný a ani s námi neměl slitování musela severská trojka vyrazit směr domov. Rozloučení bylo dlouhé a slíbili jsme si při něm, že se brzy uvidíme.

Chceme moc poděkovat Aje a její mamince, že si udělali čas na návštěvu u nás a my jsme s nimi mohli prožít krásný den plný zážitku jak jinak když se sejdou Škodíci…

 
 
21.2.2011 - Po dlouhé dobbě opět přinášíme aktuality. Nejdříve k výstavě Duo CACIB Brno. Tam jsme měli přihlášené pouze škodíky. Oba si od pana Šimka odnesli známku VD. Stím že jsou oba ještě ve vývinu. Nám to ale nevadí, my si počkáme. Moc rádi jsme se ale viděli s lidičkama kteří na tuto výstavu také dorazili.
 Další novinka je, že nám 17.2 začala hárat po 10 měsících naše Anabellka. Tak máme trochu veselo. Holky se valí v pohodlí na gauči a kluci jsou bud venku a nebo doma, ale odděleně.
 A v pořadí třetí novinka je, že dnes za Bascem přijela nevěsta a opět to bylo zahraniční krytí. Majitel se ale rozhodl nepřekrývat, tudíž hned po nakrytí odjeli domů. To ale předbíhám.
 V půl dvanácté k nám dorazil pan Josef s kamarádem a Ajsou z Tomaníkových vrškov. Nejdříve jsme Ajsu nechali pořádně vyběhat a zdokumentovat prostředí. Poté jsme dali Basca a Ajsu na vodítku abychom zkusili jaké budou sympatie. Když jsme zjistili, že je vše v pohodě tak jsme je pustili. To teprve začalo to správné namlouvání. Po prvním nezdařeném pokusu, když Ajsa zjistila, že by ji to mohlo bolet, muselo přijít na řadu její znásilnění. Jde o to, že Ajsa je velmi dominantní fena a tudíž  Basca několikrát seřvala až na tvrdo po něm šla. Abychom zabránili pokousání musela dostat náhubek. Upřímně bylo to za pět minut dvanáct. Nakonec se nám to povedlo, svázání trvalo 20 minut. Poté okamžitě Ajsa Basca zvalchovala, ale pak na ní byla vidět spokojenost. Přidávám pár fotek
          
 
 

  6.1.2011 - Dnes máme pro všechny příznivce našich stránek skvělou zprávu. Naše mladá škodice Anabellka dne 28.12.2010 byla rtg  DKK na naší veterině kam jezdíme na očkování a jiné zákroky. Poté jsme hned vše poslali my peníze a pan doktor snímek. A dnes jsme poštou obdrželi krásný výsledek a to HD (DKK) 0/0
 Zde pro ty co by nám nevěřili  DKK
 

  6.1.2011 - SRAZ SETRŮ A GORDONŮ PŘEDEVŠÍM.
Je tu Nový rok a jako minulý rok tak i letos se rozhodla chovatelská stanice z Wenytry uspořádat sraz setrů  a Gordonů především tento sraz byl opět v Hostivařském lese. Jaké to tam bylo? Čtěte dál a vše se dozvíte.
Je neděle 2.1.2011 sem tam poletuje sníh a my chystáme poslední věci do lesoparku v Hostivaři. Na třičtvrtě na 11 jsme domluvení s majiteli našeho odchovanka Baliho. Ty taky v daný čas přijíždí a my tak můžeme vyrazit směr lesopark, ale nejdříve se musíme poskládat do aut.  1. auto Bali, Arwen a Anabell . 2. auto Terry, Basco a Alwínek. Dveře u aut se zavřeli a hurá na sraz. Pavel, Lucka a naše mamka jedou před námi. Je před námi kopec v Hostivařském lesoparku, který vede na parkoviště, ale také na místo srazu. Pavel a jeho posádka kopec vyjíždí bez problému, ale my jsem zůstali vyset v půlce a auto ne a ne se po ledě vyškrábat ke svému cíli. Tak opatrně couvám dolů Matty mě naviguje, abych nezahučela do stráně, dole zaparkuju auto a jdeme si to vyšlápnout pěšky něco pro naše kondičky po Vánocích jí potřebujeme. Když jsme skoro u cíle slyšíme ze z hora pískáni a šup přes cestu nám proběhne krásný kousek srnčího a za ním na kraji cesty Arwen voláme ji k sobě. Přicházíme na parkoviště, kde už čeká Bali, Arwen, Anabell a taky Berenika  Baliho sestřička. Vítáme se s majitelkou a přesouváme se na louku, kde vyčkáme na další účastníky dnešního srazu setrů.   
Na louce vidíme jak skotačí Irský setr známy už z minulého roku tedy, abych neurazila je to setřice. Hned se ta naše  banda k ní žene, aby se pozdravili my se zdravíme s pánečky a čekáme na další účastníky.Na louce čekáme přibližně půl hodiny a během té půl hodinky stačili dorazit Baliho a Bereniky maminka Safinka, náš odchovanek Argento a dva Irští setříci. To bylo vše nebylo nás tu mnoho, ale té srandy tak té bylo dost. Zamilovaný Terrášek dovádějící dvojice Berenika a Bali společně s Irským setrem neustále lovící  Arwen, Anabell a Basco. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli, že na louce setrváme ještě o něco déle než se vyrazí na procházku.
Nastává očekávaná chvíle a jde se na hromadnou fotku. Musím říct, že tato disciplína letošního srazu byla zvládnuta na výbornou a všichni pejsci ukázali jak mají vychované pánečky. Fotí se rodinky teda vrh A a vrh B. Je po focení a my můžeme vyrazit na procházku, protože se nás začína zmocňovat mrazivé počasí. Vyrážíme přes louku a pejsaní neustále běhají, někteří lidé se zastavují a koukají na tu běhající nádheru po Hostivařském lesoparku. Je to nádhera vidět osm Gordonů a tři Irčany jak běhají vedle sebe navzájem se honí koušou skáčou po sobě a další věci publikovatelné po 22. hodině. To aby jste si nemysleli, že zde byl nějaký harém, ale malá Berenika má před prvním háráním a Argentovi a Alwinkovi se to náramně zamlouvalo holt puberta je puberta. Jak tak jdeme a povídáme si kocháme se dorazíme zpět na místo začátku srazu tedy na velkou Hostivařskou louku zde chvilku zůstáváme, ale né na dlouho, protože některých se pomaličku zmocňuje hlad některých zima a dokonce i obojí. Dochází k loučení a všichni účastníci vyrážejí do tepla domů, aby si užili zbytek nedělního odpoledne.
Ještě jednou děkuji všem, kteří si udělali chvilku nedělního času a přijeli na sraz setrů. Všem patří ohromný dík

2010

 29.12.2010 - Na rajče jsem přidala fotky Bogeyho a Elly.  Dále jsou přidíno fotky za měsíc říjen a listopad.


  19.12.2010 - Po dlouhé době, kdy jsme neměli žádné aktualizace, máme pár novinek.
 V prvé řadě, bych všechny ráda pozvala na NOVOROČNÍ PROCHÁZKU která se bude konat 2.1.2011. a to v Hostivařském lesoparku. pokud by někdo chtěl dorazit a neví kde to je, at se ozve na můj mail a já mu ráda podám informace.
 Dále už jsem vybrala budoucího otce vrhu C. Jde o psa čistě pracovního. Na jeho jméno a foto musíte počkat až jak mi majitelé pošlou fotky.
 Také mi dnes přišli nové zimní fotky od naší Elly. Za ně moc děkuji její majitelce Monice.


19. - 21. 11. 2010 - Pátek 19. listopadu očekáváme velkou malou návštěvu. No ,aby jste to pochopili lépe na celý víkend zde bude náš odchovánek Bali Hai z Wenytry. Jeho páničci jeli na výlet a požádali nás jest-li by jsme toho jejich klacka nepohlídali. No to se vý řekli jsme hnedka jooo je to príma pejsan a s naší smečkou si rozumí.
Jak to vše přesně bylo?
Pavel přivezl Baliho a hnedka jel teda skoro hned. Něco jsme si řekli a jel. V tu chvíli byl Bali mezi svejma a to bylo radosti dováděli jsme všichni společně. No a když přišel Matty z práce tak to teprve byla šou začal sním lítat a honit ho atd. prostě uvítací výbor pro Baliho byl jak měl být. V pátek už se nikam nešlo byli jsme doma a byla před náma první noc. Kde jinde by Bali mohl spát než vedle Mattyho v posteli. Kam se prý hrabou škodíci to byl polštářek a pak zase závaží na nohy pak hup vedle něho pak z postele no že by se v prvních nočních hodinách jednalo o spánek??? Omyl bylo to hučení když ne odemě tak od Mattyho ,ale jinak pohoda jako s miminkem nejdříve se musí počkat až usne čekali jsme to je pravda...Budíček kolem 5. nebo 6. už ani nevím ,ale ještě ,že mám doma Mattyho ten vše zařídil. Pak byl klid. Teda až po vyvenčení, protože když Bali tak všichni. Ano přesně jak Mušketýři. Jeden za všechny všicni za jednoho...

Na sobotu jsme měli nachystaný program a taky podle něho se jelo pokud to nebylo blbnutí na zahradě tak to byla procházka no jednoduše ,aby se prcek utahal učiná a jednoduchá taktika na malého šmudlu z Wenytráka. No mysleli jsme si ,že to zabere i na noc ehm ehm ano vážně mysleli nevím jaký kouzelný skřítek to byl ,ale určitě to nebyl ten hodný dědeček s hůlkou co dělá pro lidi dobré věci. A to Matty ráno v půl 5 stával opravdu měl dobrou náladu. Musím ,ale říct ,že to bylo docela dobré a srandovní hop sem a tam na mě na Mattyho a zase naopak postel já Matty. Byla neděle a ráno se nic moc nedělo já byla domluvená s Mattym že ho ve dvě vyzvednu na Kokoříně kde byl s jednotkou čistit Kokořínský důl. Takže tak jak se řeklo chvilku po drůhé jsem byla na Kokoříně a vyrazili jsme na procházku sebou jsem měla Baliho, Basca, Terryho a Arwen. Naši Škodíci zůstali doma ,to vám byla procházka běhali ze strání na stráň a to vše v lese nebo na louce mužu s vážnou tváři říct ,že v tu chvíli pejskům opravdu nic nechybělo ale nic není nekonečné a my museli vyrazit ,protože na nás doma čekali Alwínek a Anabell. Po příjezdu u nás byl Bali ještě asi dvě hodiny potom si pro něho přijeli pánečci a na malém šmudlovi bylo vidět ,že určitě se k nám bude chtít vrátit a zaskotačit si s rodinou setrů... 20.11.2010 - Stále je mání štěnátko po Bascovi. Ale pouze pejsek více informací o tomto spojení naleznete zde


19.11.2010 - Po dlouhé době přinášíme opět pár novinek.
 Nejprve jsem doplnila fotky Bastiena, Baliho, Elly a Ashley
 Na přelmu října a listopadu jsme tu měli na týden na hlídání naší Safinku. Panečci byli na dovolené. Tak jsme toho hned využili a ze Safi udělali krásného upraveného setra. Moc mile nás překvapilo jak rychle po štěnatech nabrala tolik srsti. Táké jsme na společnou procházku pozvali Baliho s pánečky aby se proběhli jako rodinka. a musím říct že si to náramně užili. Všechny fotky z této procházky a ještě jedné kde byl s námi Bali naleznete zde.
 Jsou uprveny osobní stránky Terryho, Arwen, Basca a Safi. Na škodíky se teprve dostane řada. Nový kabát mají také odchovy.
  


27.10.2010 - Sraz Škodíků u Arinky
Asi málo lidí se dozvědělo o našem srazu odchovánků z rodiny z Wenytry, proto se vám zde budeme snažit něco málo napsat z této akce. Ale vše od začátku a jak to začalo? Dostala jsem nápad a bylo mým snem, aby všichni naši pejsci odchovanci se sešli na jednom místě. Hledala jsem, proto vhodném místo kde sraz uspořádat až mě vyšel jako cílený objekt chata za Českou Lípou, ze které bohužel sešlo z důvodu nemoci některých členů odchovánků a z jiných důvodu. Proto jsem přišla na nápad udělat to u naší akční kamarádky Aji teda u její maminky a tatínka. Rychle jsem tedy žhavila telefon a dopadlo to tak že jsme museli dostat povolení už jen od Viki anglické setřice. Psali jsem to honem i manželskému páru na Slovensko a jejich holčičce Abi. O moc dál jako na vybranou chatu to nebylo, ale přece jen jet z Bratislavy přes celou republiku je úžasný a to jen kvůli tomu, aby se Škodíci setkali se svými sourozenci.
Je pátek odpoledne já jedu pro Mattyho do práce a najíždíme na silnici č. 608 směr Teplice je to pro nás lepší než se hnát po ucpané dálnici. Sestava hlavního štábu Škodíku tvořili tito členové Terry, Basco a duo Alwin a Anabell. Cesta nám trvá s jednou zastávkou asi hodinku a půl . Příjezd k Arince lidi to bylo neskutečné vylezeme s Mattym ven z auta a to už nás Arinka vyhlížela my jen promluvili a ta mohla zešílet nevěděla co má dělat dříve skákat štěkat nebo už ani nevíme co. K její radosti jsme vypustili naší smečku z auta a začalo to pravé vítaní přes celí pozemek. Sem tam, tam sem, sem tam haf haf haf. My človíčci jsme jen nechápavě koukali jako má ta naše kočka Arinka radost. Netrvalo to dlouho a hned po vybalení věcí se jde na první procházku k vodní nádrži Barbora. Pejsci lítají a my človíčci povídáme jak jsme se měli a co jsme dělali atd. atd. no znáte to asi ne psi nás měli na háku a běhali bylo na nich vidět jako jsou v uvolněné náladě a jakou mají radost. Asi v půlce procházky potkáváme Pepu (Aji přítel) s kánětem. Pepa je totiž sokolník. To bylo něco pro hafany teda ty naše Arinka je na něho už zvyklá. Celá procházka je skoro u konce a potkáváme Aji tatínka jak jde na pivo Matty se k němu hnedka připojuje ale asi po půl hodině jim toto hodování přerušujeme protože se blíži vzácná návštěva z Bratislavy. Ano Abi je na místě se svíma super pánečkama. Necháváme pejsky proběhnout po zahradě a jde se domu. Naši bratia si potřebují odpočinout po 6-ti hodinové cestě a jak se odpočívá nejlépe? Láhev piva a panák slivovice ano přesně tak jsme odpočívali a pejsci snáma, ne že by teda popíjeli pivo a slivovici. Ty měli svou zábavu hračky sami sebe pošťuchování lítaní po obýváku a takové ty psí kusy. Bylo to něco neskutečného v baráku v tu chvíli bylo 7 setrů. Jedna anglická setra Viki a 6 GS – Anabell, Abigail, Aquila (Arinka) a Alwin vše z Wenytry, Terry a Basco. Mě to příjemně hřálo u srdíčka, protože jsem věděla, že zítra v sobotu přijede ještě jeden odchovanek a to Argento alespoň na to odpoledne, ale bude na našem prvním srazu odchovanku. Bylo poměrně dost pozdě a my jsme spolek začali pomalu a jistě rozpouštět protože v sobotu ráno máme sraz už v 8 hodin. Dobrou noc řekli jsme si a vydali se každý do svých pelíšku. Pejsci se ještě byli vyvenčit no prostě jak se říká VYČŮRAT A SPINKAT.
Je sobotní mrazivé ráno vše venku je pokryté šedivákem. Matty jde pustit naší bandu ven, aby se náhodou nestalo neštěstí doma. Po venčení přicházíme do kuchyně ze které se táhne vůně kafíčka a čaje pejsci jsou venku troška mrazu po ránu jim neuškodí a stejně jenom lítají sem a tam a dělají psí kusy. My s Mattym zasedáme ke stolu a vybíráme si jídlo v tom přichází Tatiana a Braňo také na snídani. Jak jinak a na koho jiného by se mohlo čekat než jen na Aju která slíbila, že dorazí včas, ale to by jsme jí nesměli znát no když přišla tak to od Mattyho schytala pěkně a to samé od Broni. Já jsem teda nebyla pozadu. Začalo se plánovat co jak bude. Když bylo vše rozhodnuto odsouhlaseno tak se mohlo vyrazit na ranní procházku. A jaký, že byl sobotní program? 1.procházka kolem golfu a k Barboře 2. návštěva Zooparku Dvojhradí. 3. procházka s tréninkem poslušnosti a doprovodem místního průvodce Pepi. Vše jelo podle plánu takže ranní procházka na které narazil Basco, Alwin a Anabell na srnčí ale je vidět, že nás nezklamali nebo se spíš předváděli a na zavolání přišli Anabell jí pěkně hlásila. Následoval přechod z lesa na velkou louku kde se fotilo a Matty se pokoušel vodit 6 GS najednou. Ještě se má co učit. Ne dělám si srandu bylo ráno a hafani prý byli ještě ospalí tak proto. Po chvilce zdržení na této louce jsme se vydali na cestu domů podél golfových hřišť nebo jen hřiště. Ani jsme se nestačili ohřát  a jelo se na zvířátka. Aja nás naložila do Mercedesu (VITO) a jelo se Matty byl v zavazadlovém prostoru a dohlížel na klid hafíku. Po příjezdu jsme hned poznali, že tohle bude něco úžasného Aji maminka a tatínek nám dělali průvodce samozřejmě vše pod palcem měla Viktorka, která dohlížela na správný chod této výpravy. Když vám řeknu že když jsme přišli k první ohradě kde byli jeleni a daňci a z 6 GS se stalo něco nepopsatelně vykuleného černého v tranzu nebude věřit. A toto následovalo celou procházku kolem koni, koz, lišek, srnek, prasat, laní až po závěrečné spatření bažantu kde si Anabell vyzkoušela s Mattym klidy a šlo jí to velice dobře. Návštěva byla završená výbornou palačinkou horkou čokoládou a grogem. Museli jsme spěchat, protože na cestě k Arince byl Argento s panečkama. Taky to tak bylo přijeli jsme k baráku zrovna přijížděl pátý Škodík na sraz. Argento z Wenytry náš nejvyšší odchovanek. Přijel s oběma pánečky Honzou a Bárou. Matty a Aja si ale vítání moc neužili, protože se zrovna chystal přistát Pepa se svým padákem na hřiště za barák a ty dva mu šli naproti, ale hlavně nafotit našeho elitního pilota stíhací eso Pepu. Jeli pro něho autem, aby vše naložili. Doma se teda moc neohřáli Matty s Pepou si dali oběd a jeli k Pepovi pro lavičky. Jeli ve složení Aja, Pepa, Aji tatínek a Matty no že jsou tady za půl až třičtvrtě hodiny to určitě to známe ta Aji půl hodinka. Byli doma asi za hodinu a půl, ale zato plní zážitku tak např. Matty si choval papouška, ukecaného papouška, viděl orla, káně, rybičky. To však prý nebylo vše po příjezdu nám hnedka hlásili, že byli u myslivce a viděli něco co se střeli jednou za život ohromného kance odhadem váha 80-90 kg no něco úžasného jak jinak Matty z toho byl vyplácanej jak malej Jarda. My jsme jim, ale nenechali vydechnout a hnedka jsme šli na připravovanou procházku bylo něco kolem půl 4 a tak bylo na čase měli jsme sebou průvodce revírem Pepu no ten nám taky dal. Chtěli jsme procházku tak jsme měli procházku asi na dvě hodinky možná déle ale stála za to a užili jsme si my tak i hafani ty byli celou dobu na volno jen párkrát se dávali vydýchat. Na jedné louce jsme udělali hromadné focení teda skoro hromadné, protože pár jedinců si řeklo, že nebudou poslouchat nebudeme žalovat že Arinko. Na další louce byl hromadný start sedmy Gordonů byla to nádhera a ten kdo tam nebyl může jen litovat dále následovalo focení u vyschlého rybníka fotili se jen jedinci. Fotografové měli plné ruce práce. Focení a taková přestávka byla za námi takže nezbylo nic jiného než se vydat domu do tepla. Při příchodu k baráku se snámi rozloučil Argento a pánečci. Argento byl moc hodný a přejeme mu hodně štěstíčka.Následovalo focení s orlem kromě mě a Tatiny se fotili všichni bylo to moc pěkné pak už, ale byla velká tma no a nám  nezbylo nic jiného než se najíst a chopit se pití teda krom mě ostatní pili vínečko pivečko a jak jinak než slivovici. Toto vše trvalo asi do jedenácti kdy začali odpadat první jedinci. Na poslední den srazu odchovanku byl připravený také bohatý program.
Neděle začala tím že jsme se v 8 dostali z postele a následovalo venčení, snídaně a pozdní příjezd Aji jak jinak to už jsme ale neměli sílu se zlobit ona prostě jiná nebude Arinka by sní měla něco udělat. Jaký že dneska bude program? 1. hledání a vystavení pernaté, 2. ukázka dohledávky, aport a učení hledání na poli, 3. procházka a aport Škodíků. Vše běželo podle plánu. Matty odnesl slepici na louku a tam na nás čekal každý si vzal svého jedince a ukázal sním to co v něm je musím uznat, to že Abigail nepřišla do styku se zvěří její styl byl moc pěkný a hned o slepici věděla ta práce nosem to bylo moc hezké i Arinka moc pěkně pracovala to samé se dá říct o našich. Vše bylo stížené tím že to bylo v místě kde se velice točil vítr, ale všichni si poradili velice dobře. Vše mohlo trvat asi tak hodinku a po skončení jsme šli jen odnést slepici a také se občerstvit, ale hlavně jsme došli pro nejdůležitější článek druhého programu a to byl Terrášek. Ten celí natěšený vykračoval jako by mu svět patřil na silnici po které jsme šli potkáváme slepice domácí takže to bylo něco na klidy jediný kdo zadaunoval byla Anabell. Přicházíme na místo odkládáme psi, aby byl klid na cvičení a Aja nese bažanta, aby se dalo aportovat jako první šel na řadu ten nejzkušenější Terry excelentní práce. Jako druhý šel Basco, aby se vidělo jak pracuje pes, který se toto teprve učí. No musela jsem na něho houknout, aby si bažanta vzal do mordy pak šlapal hezky. Po té následoval Matty a Anabell ukázka hledání na poli, aby se neřeklo, že to je jen nějaký trik vzal si po něm i Basca a nakonec tam běhal s pěti GS najednou naši Škodíci učili ostatní odchovanky jak se běhá na poli. Pak přišla perlička na konec, kterou vymyslela Tatiana. Že se chce vyfotit ze všemi najednou pro Arinku toto nemožný úkol jelikož Arinka prý nemá zadek na to, aby na něm seděla a tak neustále odbíhala, když jsme řekli Aje, aby ji dala povel tak ji řekla zůstaň a začala se na ní smát. V tu chvíli jsem nevěděla jestli vychovává Aja Arinku nebo Arinka vychovává  Aju. Nakonec se však vše povedlo a dopadlo to velice dobře. Jelikož psi dostali celí víkend co proto rozhodli jsme se, že procházka už nebude navíc bylo hodně hodin a cesta na Slovensko není nejkratší. Proto jsme si sedli do křesel a povídali jsme si. Abigail s panečky po chvilce vyjížděli loučení bylo dlouhé, ale bylo s příslibem, že není poslední což mě udělalo velikou radost. My s Mattym jsme šli ještě na čaj, ale hlavně na nivu co paní Mojžíšková koupila ta byla tak dobrá, že se jedla sama. Bylo po půl 5 a my už jsme taky museli takže jako každé loučení i toto proběhlo se slzičkami. Já jsem odjížděla s pocitem blaha u srdíčka, že se nám to povedlo pejskům se nic nestalo a hlavně, že se to všem líbilo. Těm co nebyli bych jen chtěla říct je škoda, že jste nemohli z jakého či takového problému, ale toto setkání bylo plné fajn lidí a hlavně rozrůstající se velké rodiny z Wenytry.

Dále chci poděkovat super lidičkám ze Slovenka, kterým nevadilo, že pojedou přes 500 km na sraz. Další dík patří paní Mojžíškové, že se o nás tak dobře starala díky ní jsme měli kde složit hlavy a nakonec za propůjčení honitby Pepovi od Aji. Všem zúčastněným patří jeden velký dík za to,  že jste přijeli.


 20.10.2010 - Tak a je to tu. Dnes slaví své půlkulaté narozeniny náš vrh B. Tímto jim přejeme vše nejlepší. A at jsou všichni tak šikovní jako doposud.

14.10.2010 - Minulý víkend byl pro nás ve znamení zážitků a cestování. ani né tak pro nás, ale pro naše děti.
 V sobotu jsem se já s mamkou vydali směr Kolín, Je to mamky rodné město. sebou jsme si jako doprovod vzali Arwenku s Bascem. Zatím co mamka klábosila ze svojí sestrou, já vzala černochy a  tradá na pole. Jako první jsem pustila Arwenku. Ta běhala asi tak 15 minut ve vyšším porostu. Na konci běhu si holčička vystavila 3 kusy pernaté. Krásně je vyklidovala a jen koukala kam letí. Poté jsem pustila Basca, ten měl bohužel smůlu a po celou dobu nenarazil na zvěř. Ale bylo vidět, že se tam zvěř normálně vyskytuje, bylo to vidět na chování psa. 2x naznačoval.
 Druhý den jsme se s Matějem vydali směr Velké Popovice na VZ pořádané OMS Praha východ. Vzali jsme sebou Terryho a škodíky. Rozhodli jsme se, že zustaneme v lese. Na ohrádku nastoupili pouze 4 ohaři. bohužel 1 ohař lišku nedonesl a tak skončil. Jako druhý v pořadí se dělal klid na stanovišti. Upřímně jsem čekala, že škodíci tu palbu budou nějak reagovat. ale oni na to neměli čas, celou dobu očuchávali a zkoumali zvěř, hlavně lišku.

 Po skončení lesa, jsme se vydali na vodu, tam ještě bojovali 3 ohaři. Kamarádka s výmarkou a pan Rathauský s POI. Práce psů na vodě byla krásná. Ač jeden z rozhodčích (nebudu jmenovat) všechny pejsky sražel na známkách. např-při odevzdání zvěře prý nedosedli. a není to jen to. No škoda mluvit. Vítězem zkoušek se stal ČESKÝ FOUSEK,
 Já jsem si vyprosila na konci zkušek lišku. To abych mohla příští rok cvičit a připravovat se na zkoušky.
 Po příjezdu domů jsem hned lišku musela zkusit s Bascem. Upřímně jsem čekala nějaký odpor, nebo vzpouru. A ono se tak nedělo. Přikládám foto Basca a taky Terryho který si samozřejmně zkusil ohrádku a opravdu nezklamal.

                                         

7.10.2010 - Ikdyž je sice skoro po zkouškovém období, tak mi už ted pilně cvičíme na příští rok. Anabell, Alwin, ty teprve začínají s aportem. Basco ten už je o pár kroků napřed a tak aportuje zvěř. Opět přikládám fotky. Doufám, že poznáte kdo je kdo.
   
          

6.10.2010 - Po delší odmlce, přinášíme pár novinek. Štěnátka po Basco se mají opravdu skvěle,  přikládám fotku každého mrňouska            


21.9.2010 - Tak jsem dnes obdržela krásnou zprávu z Německa. Basco se stal už podruhé otcem. Meisje 17.9 porodila po hodně komplikovaném porodu (musel být proveden císařský řez) 6 krásných štěnátek 4 pejsky a 2 fenečky. Moc přeji Meisje a štěnátkům hodně zdraví a dlouhý život.  Jak štěnátka rostou budu určitě informovat. Přikládám pár fotek.     


14.9.2010 - Jako každý rok tak i letos se konali klubové zkoušky vloh, na kterých svojí zkoušku dospělosti jak já říkam úspěšně absolovali naši dva Škodíci Alwin a Anabell. Ale vezmu to vše od začátku. V sobotu k nám přijela vzácna návštěva a to Zuzka s maminkou a jejich Cuba a Sorbon. Byli jsme domluvení, že se pojede na pole okouknout jak to ti naši pejkové běhají. Zuzky Cuba měla také před maturitou. Než jsme vyrazili čekali jsme na ještě na návštěvu z Mělníka jak jinak než na Baliho. Ten když viděl co je tady u nás na dvoře pejsků tak se z toho normálně počůral jakou on měl radost a nevěděl ke komu dříve. Vítaní občánku jsme měli za sebou a my vesele mohli razit směr Kostelec Bali v autě vezl slepičky tedy přesněji křepelky a to jest-li to vezl Bali nebo jeho pánečci to nevíme, ale on nám to tvrdil. Po příjezdu na pole jsme nejdříve zjistili jak nám to dneska fouká as šlo se vesele hledat jeden pejsek po druhém. Vše probíhalo velice dobře někteří jedinci narazili na pernatou a žádnou nám nenechali ona Zuzka už bude vědět o kom se mluví. Naše závěrečné cvičení probíhalo asi skoro 2 hodiny a my jsme usoudili, že jedeme domu kde na nás čekají Arwen, Terry, Basco a Sorbon, ( který vypadá po všech problémech velice dobře jen tak dál). Snima jsme pak šli na procházku k Labi a pak Zuzka s Mattym na pivo já jen limču. Večer probíhal ve společnosti veselého povídání historek ne jen ze psího světa.
Den pravdy.
Vstáváme poměrně brzo, protože Anabell se musí jít ještě vyběhat na oboru, aby lépe poslouchala  Matty z toho byl nervozní jak nevím co. Na místo zkoušek dorážíme včas a hned se vítáme s některými lidmi. Lezeme do místní hospody kde sedí rozhodčí a vedle v místnosti pan Havel. Matty si na uklidnění dává teplou polevku a já párek nevim jak u Mattyho, ale mě to zabralo když jsem se koukla na Mattyho nevim nevim. Nějakou dobu trvalo než byl nástup takže nám nezbylo nic jiného než zase jen klábosit. Pak to přišlo zahájení klubových vloh je tady nedávám to na sobě znát, ale jsem taky tak nějak nervozní přeci jen Alwínek cvičí na poli jen měsíc a to ještě na popud Mattyho. Stojíme v lajně a posloucháme zahojovací řeč pana Havla, která se neobešla bez nějakých těch šprýmů. Probíhá veterinární kontrola a pak to nejduležitější teda skoro tahání čísel. Moc jich nebylo, protože na vlohy přijelo pouze 12 mladých psů. Matty tahá dříve než já a vytahuje číslo 3 já mám číslo 7 a Zuzka si vytáhla 5. Takže asi tak nějak Matty a Zuzka v jedné skupině v té první a já v druhé a jako první na řadě, alespoň to bude rychle hotové. Přejeme si s Mattym a Zuzkou hodně štěstí a vyráži se do boje. Nebudu zde rozepisovat jak to probíhalo ,protože Matty by to tady pak taky chtěl rozebírat. Mattyho a Zuzky skupina bylo hotová dříve takže už někdy od půl 11 seděli v hospodě a rozebírali co se dneska událo podle nálady když jsem tam vešla asi prošli. Než páni rozhodčí vyhlásí výsledky tak to chviličku trvá a my tak máme čas na oběd, který byl velice dobrý. Pak už jen a opět povídáme a rozebírámezkoušky. Matty se kritizuje jak to Andule pos....Je tu konečně vyhlášení a my se dočkáme okamžiku pravdy. Vítězem klubových vloh se stala Zuzka a její Cuba ( Matty s humorem dodává  "si přijede z Moravy a myslí si, že to vyhraje " .Ne radostně nás to překvapilo a byli jsme rádi. No a teď my to už není taková sranda 207 bodů Anabell a Matty no a já s Alwínkem 206 bodů... Matty po zjištění, že ta jeho dračice splnila limitní známky pro chovnost byl hodně moc rád. No a to vlastně byl asi tak nějak konec a my po nějaké chvilce odjížděli ne směrem domů, ale k Růžence a Pepíčkovi se kouknout na jejich hafíka.


  13.9.2010 - Tak máme pár rychlích novinek. Dnes slaví vrh A 13 měsíců, tak jim tímto moc přejeme vše nej. A ŠKODÍCI škodte tak jako doposud.

  29.8.2010 - Po dlouhé době, máme opět pár aktualit, některé jsou z minulého víkendu.
 V sobotu 21.8 jsme se s Bascem zůčastili od klubu Bretoň v Brně-venkov Rajhradického poháru. Jsou to vlastně zkoušky vloh. S Bascem jsme měli hodně fajn skupinu. Bohužel náš přidělený terén, nebyl moc supr. Nad kolena vysoké proso, což hodně stížilo hledání, navíc při hledání v pravé poledne. no nebylo o co stát. Ale Basco předvedl krásný výkon. Uspěl v Iceně 207bodů..
 Další skvělá novinka je, že po dlouhé době, jsem se rozhodla přihlásit škodíky na klubové ZV, Takže čekáme ostudu, nebo nějakou kulišárnu od škodíků. Tak nám prosím držte palečky at alespoň uspějeme na chovnost. 
 Také přinášíme nové info o plánovaném krytí. Více v sekci štěnatka.


  13.8.2010 - Dnes je tomo přesně rok co se nám narodila naše první štěnátka. Jmenovitě Anabell, Abigail, Aquila, Adira, Argento, Atrey, a Alwin (jinýmy slovy zkráceně ŠKODÍCI). Jsou to naše vymodléná štěnátka. Já jsem toužila mít po Terrym štěně doma a hned mám 2. Když bych měla hodnotit 4 štěnata ze 7 tak jsou povahově všichni si podobní. Nebojí se vody, všici až na Alwínka tam skáčou jako Terry bezhlavě. Nebojí se žádného terénu ani když se vystřelí, to  snimi nic neudělá.
 Jsem ráda, že vrh A je a nikomu se nepodařilo mě přemluvit at Terrym nekryji, nemá palení, stop, kyčle má 2/2.
 Naštěstí se mám podařilo štěnátkum najít suprové páníky, kterým tyto "vady" nevadí  a své pejsky milují nadevše. Tímto jim chci moc za vše poděkovat a doufám, že i nadále se budeme vídat a pomáhat třeba ve výcviku..
Přikládám jednu památeční fotku z roku 2009.
 Takže ŠKODÍCI VŠE NEJLEPŠÍ
  


4.8.2010 - dnes jsem ještě doplnila fotky na rajče. tak se můžete kouknout.
 Ještě bych shrnula vrozené vlasnosti naší Arinky. měla jsem možnost ji pozorovat celé 3 dny. Za tyto dny, se neuvěřitelně zlepšila v poslušnosti a chůze u nohy. co se týče vlohových vlasností je to super. Blbé je to v tom, že u Aji v revíru, je moc málo zveře a když tak je zalezlá. proto jsme pořídili jednu bažantí slepici. A to že ji Arinka viděla poprvé, vedla si suprově. A co se týče aportu tak neměla problém ani z vody, kam se pro ten aport vrhla jako Terry. tak i na suchu.
 tímto budu držet palce oboum holkám aby zvládly všechny zkoušky. Samozřejmně jim budu pomáhat jak jen to pujde.

2.8.2010 - VÍKEND S AJOU A ARINKOU
Aja jednou přišla s nápadem, že by jsme se mohli stavit na týden nebo jen víkend. Tuto velice lákavou nabídku jsme s radostí přijali. Domluvili jsme se na víkend 30.7. - 1.8...
Je pátek a my balíme věci na víkend samozřejmně nesmíme zapomenout na naší smečku, takže do tašky balíme napytlované granule a pamlsky. Po této namáhavé činosti je už čas pomalu vyrazit. Před úplným vyjetím se černoši jdou ještě vykoupat do Labe, aby byli svěží před náročnou cestou jak pro nás tak i hafany. Až do Lovosic byla cesta nudná nebo nudná to ne, ale samá placka, ale to vše se mění po projetí Lovosic, za kterými začínají kopce a pěkná příroda. Po nějaké době je to tady to co na co jsme tak dlouho čekali. Vidíme barák kde bydlí Škodíkovská sestřička Arinka a její nejlepší kamarádka Viki. Desetiletá fenka Anglického setra. Zastavujeme před barákem a začíná víkend plný dobrodružství a elánu. Šest Gordonů a jedna Angličanka z těchto šesti Gordonů se stává černá štěkající koule. My se taky vítáme s pánečky Arinky a Viki. Jdeme si sednout pod pergolu a občerstvujeme se hned se domlouvá, že se půjde k vodě. Tak se taky stalo po vybalení věcí se jde k nádrži Barbora kde je nádherně, prostě velká vodní plocha kde z nenadání mizí celá smečka. Hned jsme s Mattym v šoku z Arinky a jejího plavání ta plave jako kdyby se ve vodě narodila. Po proběhlé koupačce jdeme na procházku po okolí všude les nebo louka no co by si mohli psi přát více. Arinku cvičíme, aby dobře chodila u nohy musíme říct, že je to holka učenlivá. Procházka trvá asi tak hodinu možná víc to už nás domu táhne grilování a Mattyho pivo. Mysleli jsme si to bohužel naivně, že koupání a více jak hodinová procházka tu naší bandu utahá opravdu toto bylo naivní. My grilujeme a na zahradě řádí černá banda Viki jako starší dáma se do těchto techtle mechtle nějak extra nezapojuje. Grilování a povídání se protahuje do půl noci a tak jdeme na kutě. Arinka, aby netrhla partu jde s námi do našeho připraveného pokoje. Noc proběhla krásně s třema Škodíkama v posteli.
Sobota:
Vstáváme kolem 8. hod byli jsme dohodlý, že už v devět začneme konat činosti spojené s loveckou kynologií. To znamená, že Aji přítel Pepa nás veze do revíru na rákos kde jdeme cvičit ochotu k vyhledávání a klid před střelbou až na pár detailů a zranění Basca, který se škrábl do čumáku a tekla mu krev vše proběhlo velice dobře a tak míříme opět k rybníku kde také cvičíme střelbu a aport. Terrášek šlapal s Mattym na výbornou a velice nás opět překvapila Arinka, která aportovala a ochota k práci byla taktéž na výbornou. Nasedáme do auta a vyrážíme směr Mojžíškov kde se  bude provádět úprava dvou krásných fenek. Po příjezdu domů chystáme věci na stříhání a vše může vypuknout nejdříve bereme na řadu Viki, které se to moc nelíbí a tak jí upravím jen uši a na řadu jde Arinka. Ta už se chová o něco lépe, ale taky bych jí chvílema.... No i přes toto vše se to povedlo a Arinka byla k nepoznání před námi stalá úplně jiná fenka než předtím. Při všech těchto aktivitách se stačila zabít obrovská sršeň, že teda byla,ale to nebylo důležité nejdůležitější bylo, že nám pěkně vyhládlo a tak se šel připravovat oběd. K obědu jsme měli guláš z kance a někteří kuřecí maso. Je po obědě a my vymýšlíme plán na odpoledne to nám moc dlouho netrvá. Plán je následující. Vyrazíme na myslivnu, přes louku a les tam bude sraz s Pepou a Aji tatínkem, kteří budou chystat výzdobu na nedělní oslavu narozenin. Procházka k myslivně je překrásná kolem potoka kde jsou neustále ti naši lovci. Před myslivnou jen tedy kousek musíme psi připnout na vodítka, protože jdeme kolem golfistů radost nám to nedělá a Matty neustále nadává, že to jsou PÍÍÍP PÍÍÍP  no domyslete si to my se s Ajou občas přidáme, ale na Mattyho nemáme. Těsně před myslivnou vidíme něco nádherného ono je to tedy u myslivny. Stála tam laň. No Aji táta a Pepa si z nás dělají srandu, že blbě vidíme, ale pak to uznají. Je to nádhera psi jsou zase na volno a běhají kolem myslivny musíme je na chviličku usadit, aby ještě něco vydrželi čeká je ještě aport ve vodě teda jen některé. Asi po patnácti minutové pauze vyrážíme k chovnému rybníku kde se nejdříve řádí a pak cvičí ten kdo není ve vodě běhá v lese pro loveckého psa to musí být nádhera. Kde jinde by jsme to zažili než jedině u Aji a Arinky. Pejskům se vůbec nechce z vody nebo lesa, ale nedá se nic dělat musíme jít, protože u myslivny máme sraz ještě s jedním myslivcem, který nám po dohodě s Pepou přiveze slepici na cvičení. Nějaká doba uplynula a my slyšíme auto nejdříve,ale vidíme dva kraťase fenky Beretu a Čikytu za nimi až jede auto. Vítáme se a všichni jsme okouzleni tím co vidíme 8 loveckých psů pohromadě. Od myslivce se dozvídáme, že slepici zapomněl, ale dojedeme pro ní a podíváme se na rybičky, želvičky atd...Tak se taky stalo nejdříve se tedy ohodnotila výborná práce tatínka a Pepička. Jedeme na zvířátka cesta byla úžasná opět přes louky a les my jsme se teda vezli na sedačkách, ale Matty lítal na podlaze u hafanů šlehacích ho do obličeje prý to byla romantika. Nevypadal na to,ale je na to zvyklí. Přijíždíme k baráku myslivce a jdeme se kouknout na jeho faunu, ale také jeho truhlářské zázraky. Oba jsme s Mattym koukali jak někdo může mít tak šikovné ruce, ale hlavně nervy. Mezitím se chytla slepice  a my spokojeni jeli opět domu a budete se divit jeli jsme opět grilovat. Grilovačka byla super pivečko teklo masíčko se grilovalo, až jsme přišli na nápad vypustit lampióny. Tak se taky stalo přinesli se lampióny a hurá do vzduchu všichni jsme žasli jak letěl vysoko nikdo znás nedokázal tipnout jak vysoko mohl letět. Pro velký úspěch šel do vzduchu další lampión. Po vypuštění lampiónů jsme se dohodli na programu co bude v neděli a šlo se na kutě...
Neděle:
Poslední den neděle byla taky rušná, ale k tomu všemu se dostaneme. Po probuzení do nového dne scházíme dolů, aby se černoši vyvenčili. To už doma nebyl Aji tatínek, který šel s Pepou na myslivnu kvůli oslavě narozenin. Přivítali jsme se s Aji maminkou, ale hlavně na s Arinkou a Viki, kteří měli velikou radost. Aja už taky byla na nohou a tak se začala chystat snídaně, ale hlavně se plánoval plán dnešního dne. Je to jasné vše je naplánované a dohodlé. Po výborné snídani píše Matty pohledy rodinným příslušníkům. Pak se zavelelo dali jsme slepici do pytle a Matty vyrazil napřed k velké louce a až tam bude tak nás má prozvonit. To se taky stalo a my asi po 10 min. vyrážíme na louku kde už Matty přešlapuje a naviguje nás tak, aby jsme slepici nevyplašili. Byla to nádherná práce odevšech psů v pořadí: Basco, Arinka, Anabell a Alwínek potom ještě jednou Arinka. Celé toto cvičení trvalo asi tak hodinu a my vyrazili zpět k domovu, protože hafani byli po všech těch skotačinách a cvičení ze soboty unavení. Chtěli jsme se ještě jet podívat na zvířátka, ale po dohodě a hlavně po shlédnutí šestičlenné smečky tato akce padá. Nechtěli jsme hafany moc přetěžovat. Povídáme si tedy a maminka Aji mezitím než jsme přišli stačila s Viki, Arwen a Terráškem zadělat na karbanátky, ale ne jen tak nějaké tohle byli karbanátky z divokého prasete. Musíme s Mattym uznat, že byli vážně výborné. Po obědě byla menší siesta a plánování cesty na myslivnu kde v nedalekém rybníku budeme zase cvičit vodu. K myslivně jsme jeli Pepovim autem a tak pesani nemohli nic říct, že by byli unavení. Příjezd byl veselý. Ve zkratce asi si dokážete představit mysliveckou oslavu. To nás ale nerozhodilo a vyrážíme k vodě kde se opět cvičí voda. Jako včera i dnes jsme zde asi něco málo přes hodinu a my usuzujeme, že se vydáme na menší procházku byla opravdu malá, ale za to nádherná představte si že vyjdete z lesa před vámi je obrovská louka a za ní hory a vysoké kopce. Matty ten z toho byl nadšený a pořád si liboval jak je to zde nádherné Aja ta se mu zase stále smála, že je z toho tak vyplácaný.. Na louce jsme udělali pár pěkných fotek a Matty si vyzkoušel jak se běhá se čtyřmi GS pohromadě. Nedá se nic dělat a my musíme zpět na myslivnu cestou zpět se ještě stavujeme u rybníka Matty dělá pár fotek atd. atd... 
Při cestě se nám stalo něco nemilého na malou chvilku se nám ztratil Alwínek, kterého asi zmátlo projetí cyklistů a tak si to štrádoval za nimi, ale je to šikula a za chvilku už byl zase mezi námi. Musím přiznat, že na chvilku jsme měli strach. Po příchodu k myslivně byl Matty okouzlený z jestřába, kterého tam měl Pepa. On byl Matty z celého výletu teda pobytu nějak okouzlený. No zpět k tématu. Jelikož bylo už dost tak jsme jeli domů a Matty měl přislíbeno, že až přijdou bude mít jestřába na ruce. Tak se taky stalo po příjezdu domu jsme kecali a kecali až nakonec Aje přišlo echo a ta vyrazila pro tatínka a Pepu. My jsme si šli zabalit věci a snesli je dolů k autu  teda naložili se to už doma byl Pepa a tatínek Aji. Chviličku se klábosilo a pak to přišlo Matty a jestřáb šli do akce. Matty byl ze začátku pěkně po.... no bál se, ale pak to z něho vše spadlo a bylo to v pohodě. Po tomto všem přišla perlička na konec našeho pobytu a to nafotit naše zlatíčka pohromadě a jednotlivé foto s Arinkou. Vše se podařilo a nás čekala cesta zpět do reality. Nechtělo se nám, ale museli jsme a tak končil krásný víkend neuvěřitelných zážitků dobrodružství nových přátel jak z říše zviřecí tak z té stránky lidkské.
Chtěli bychom s Matty a smečkou poděkovat za to co pro nás v Oldřichově připravili a udělali. Arinko máš ty nej. pánečky.                
                                                                                                    célá naše víkendová smečka



16.7.2010 - Tak dneska je naší milované Arwence jsou 4 roky. Naše milovaná Arwenko moc ti přejeme hodně štěstí a lásky. A doposud tak krásný život a mnoho zajíčků na prohánění..
 Další super věc je, že dnes Terrymu po sedmi měsících konečně z Nitry přišel potvrzený CACIB, z Belgie. Tak teď už nám nebrání nic k tomu to vše poslat.

 




   14.7.2010 - Opět tu máme spoustu aktualit.
 Nejdříve bych ráda popřála našemu vrhu A ke včerejším 11 měsícům. Ať se jim daří tak jako doposud a své pánečky pořádně prohání. 
 Dále Terryho jsem díky horku ostříhala, jako irského setra. To znamená, že uši a zadní nohy jsem mu vzala do hola.
V pondělí za Bascem přijela nevěsta až z Německa. Meisje - Nera Black Gooseberry to je jméno gordoní dámy. Dáma proto, že ji je už 6 let. Přijela za doprovodu své paničky Evy a ještě s Coleen, to je dcera Meisje a Fleshe. Coleen a Basco si jsou opravdu podobný. Na porovnání vám dám fotku. Basco a Meisje si padli do oka. Basco se začal dvořit, jak se na gordona sluší a patří, Meisje se to moc líbilo. Po krátkém dvoření si oba odpočinuli, hlavně Meisje, která po dlouhé cestě v tom horku byla unavená. Po odpočinku, začalo vše na novo. To už bylo o hodně vážnější. Na třetí pokus se to povedlo a Basco se začal otáčet. Bylo vidět že oba už jsou zkušený, vůbec nepotřebovali naší pomoc. Meisje a Basco byli svázaný 20 minut. To si ,myslím, že bylo dost dlouhá doba na to jaké bylo horko. Na teploměru bylo kolem 35 stupňů. Milence jsme nechali odpočinou a po nějaké době povídání atd.. jsem se Evy zeptala, zda se nechce jít projít k Labi. Vzali jsme sebou Anabell a Coleen.Udělali jsme pár fotek milenců. Po desáté hodině večer jsme doprovodili Evu na Mělník do hotelu, kde měla zamluvený pokoj.
Druhý den Eva dorazila na 9 hodinu raní. Přivítání bylo radostné. Blbé bylo to, že hned od rána bylo veliké dusno a Basco byl úplně vyřízený. Zájem o Meisje byla jen ze začátku. Bohužel to vedro bylo tak nesnesitelné, že překrytí se nepovedlo. Všichni jsme byli moc smutný, ale nezbývá než si přát aby se za 2 měsíce narodila kupa malých gordoních miminek.
Pokud budete mít někdo zájem o štěňátko z tohoto spojení tak kontaktujte buď mě a nebo přímo Evu. Více o Meisje a cele chovatelské stanici a kontakt naleznete zde
             
                      námluvy                                                                            spokojená Meisje a Basco
                           
                  společné foto milenců                                                                                                                Coleen

6.7.2010 - Tak to vypadá, že se u nás nic neděje. Ale opak je pravdou. V posledních dnech jak bylo to horko tak jsme chodili maximálně k vodě.
Nejdříve pár formalit. Doplnila jsem fotogalerii. Dále pod každým pejskem je sekce výsledky ze zkoušek, tak se můžete juknout, mějte ale strpení, bude se to vše doplňovat. Dále se zveřejnila složku ODCHOVY.
 Dnes jsem s mamkou a Terrym, Bascem, Alwinem vydali směr Hradec za Markétou. Ta byla totiž tak hodná a koupila nám křepelky. Tak máme alespoň s čím cvičit. Po příjezdu domů jsme to vyzkoušeli. Zítra dodám fotky.
 Další aktualitka, Včera začala Bascovi hárat gordoní nápadnice. Více informací o fence a krytí zdělím až po nakrytí. Tak nám prosím držte palečky ať vše klapne.


   24.6.2010 - Včera jsme byli s Mattym cvičit na poli a vzali sebou foták. Rozhodli jsme se totiž, že zkusíme s Anabell klubové ZV. Na pole většinou chodíme ve složení Basco,Arwen,Anabell. Terry většinou chodí jen na procházky, nebo si hrajeme na zahradě. Náš poslední člen smečky má teďzákaz pole, tak chodí s Terrym. V sobotu mu totiž něco rozdráždilo jeho čumáček (nejspíš chmíří z topolů) natolik, že začal kýchat a natloukl si nos o beton. Takže to má celé odřené.
 Na pole chodíme schválně v tomto hojném počtu, alespoň se Anička s Bašou naučí čekat a ne že hned co příchodu na pole začnou běhat. Arwenka je náš profík, takže Anička má dobrou učitelku, ale většinou každý běhá zvlášť. Holky spolu pustíme až než se jde domu vždy tak na 5 minut. 
 Chtěla bych také pochválit Mattyho. Dal si opravdu záležet a Anička šlape jak má, začala mu pěkně daunovat na dálku bez šňůry. Jen tak dál. Přikládám pár fotek.
                   
                                            Arwen                                                                                                                        Anabell
                             
                                       Basco                                                                                                                 holky spolu
 

23.6.2010 - Po delší odmlce máme pár aktualit.
  Majitelka Bereniky nám zaslala pár foteček. Psala nám, že je strašně hodná a patří ji celá zahrada. Jinak naše Berenica je přejmenovaná na Elly. 

   Tuto sobotu poletí do svého nového domova Bastien. Hodně jsme si na toho našeho mladýho zvykli. Je povahou podobný hodně Bascovi.  Bude nám po něm hodně smuto.


15.6.2010 - Dnes mi napsal majitel našeho odchovánka Bogeyho. První noc spal doma a pak už spinkal v kotci, který mu paneček postavil. Aby mu tam nebylo, ale smutno, tak je tam zatím sním,


  14.6.2010 - Konečně jsem se dostala, ke slíbené aktualitce kam se stěhovali naše gordoní holčičky. První cestovala Berenica. Ta se stěhovala za Prahu směr Říčany. Večer po příjezdu Bereniky domů mi její panička psala, že cestu zvládla naprosto super, což jsem ráda. Poslední holčička se stěhovala 20km od nás, do Kralup nad Vltavou. Společnost ji tam bude dělat malá čivava Alwinka. Poslední pejsek Bastien si na své páníky musí ještě počkat. 26.6. teprve pocestuje až do Portugalska.


   13.6.2010 - Za posledních pár dnů se toho u nás událo hodně. V první řadě, se omlouvám, ale fotky štěnátek z osmého týdne, těch bude hodně málo. Spíš jsem se kochala, než abych fotila. V Pátek nám do nového domova odešla první holčička. A to Bora z Wenytry- odjela až do Znojma, kde bude svého panečka doprovázet. Měli by se spolu pokusit o uchovnění. Bora bude, tedy hlavně lovecky vedena. Moc ji a všem ostatním přeji hodně stěstí.
 včera se v Praze v Kunraticích konala Speciální výstava ČPSK. Na tu jsem měla přihlášeného Alwina a Basca. alwínek si odnesl VD3 a pěkný posudek(je to zatím mladoch který potřebuje čas na to dospět. Zatím je na tom jako jeho táta na začátku kariéry, sbírá VDčka) Basco ve třídě pracovní získal V1 bez titulu. Za předvedení Basca děkuji svému kamarádovi Zdeňkovi. Posudky Alwina i Basca dám k nahlédnutí, aby si je mohl každý přečíst. Fotky z výstavy budou dnes na rajčeti. ale máme jen GS, tak snad se nějaké povedli.
                 
                               posudek Alwin]                                                                                                  posudek Basco
 Po příjezdu domů, jsme čekali 2 návštěvy. Další páníčci si přijeli pro svá štěnátka. Do nového domova se odjel Bogey z Wenytry a to až do Frýdlantu v Čechách. Bogey by měl dělat nějaké zkoušky a pokud vše pujde dobře tak i zkusí i chovnost. Jako třetí odjel do nedalekého Mělníka Bali Hai z Wenytry. Toho, když si páníčci rezervovali, tak ho chtěli jako partáka. No a ted už jají jiné záměry zkusit nějakou výstavu a zkoušky. Což je uplně super. Odkaz na jeho osobní webové stránky www.gordonbalihai.wbs.cz
 Dnes do nových domovů poputují ještě 2 fenečky. Kam pujdou napíšu až večer nebo zítra.
 Před 10 měsíci se naší Arwence narodilo 7 štěnátek, tímto všem jmenovitě Anabell, Abigail, Adira, Aquila, Alwin, Argento, Atrey přeji vše nejlepší a super život jako doposud.


  8.6.2010 - Za uplynulý týden se toho u nás hodně událo. 1.6. po tetování, jsme štěnátka nechali u nás. Jelikož Safi byla od nich okousaná a cecky byli až do krve, tak to bylo jediné řešení. Mimina z prvu nechtěla ven, vše pro ně bylo cizí a strašidelné. Ale to vše trvalo asi den a ted řádí jako spravní setři. Nejlepší pro ně je když někomu mohou něco ukradnout. Tentokrát nemáme moc fotek, jelikož je horko tak se jim moc nechce chodit ven na travičku běhat jelokož tam není stín. Pár fotek najdete dnes nebo zítra na rajčeti.
 O víkendu jsme měli 4 návštěvy z toho  2 byli budoucí majitele našich štěnátek. A dál se přijel podívat pan Brummer s manželkou Růženkou. Poslední byla naše malá Arinka (Aquila) s paničkama.
Dnes aby toho nebylo málo málo, tak nás navštívil Argento, s ním a paníky jsme vyrazili na koupání do lomu a musím říci, byla legrace pozorovat ty naše odrostlé štěnata jak se učí plavat.
   

  3.6.2010 - všem našim příznivcům se omlouvám za zpožděné aktuality. V úterý probíhalo očkování, tetování a odčervení našich štěnátek. Musim tedy říci, že všichni to zvládli suprově. Takže náš vrh B má už i své občanky a pasy. Do nových domovů se rozjedou o víkendu 12-13.6.
Na rajče jsem doplnila fotky ze 6 týdne, tak se můžete pokochat.
                



 V něděli jsme byli za štěnátkama a rostou jako z vody. Průměrná váha se pohybuje okolo 3,5kg. Pár fotek naleznete jako vždy v sekci u štěnátek..
  


18.5.2010 - Přidány váhy štěnátek a pár fotek. Pokud se vám bude zdát, že váhy jsou stejné, tak ano. Museli jsme ty cvalíky vážit na osobní váze. Více fotek dodáme zítra na rajče.


 17.5.2010 - V sobotu 15.5. se konala Klubová výstava v Panenských Břežanech. Tento rok jsme nejeli s holčičkama jeli pouze jen chlapci Terry, Basco a Alwínek. Alwínek rozjíždí svou výstavní kariéru...Anabell nemohla, protože se zní stává velká holka a začala nám hárat.Arwenka ji doma dělala společnost, aby se necítila tak sama.Teď už ke KV. Vyrazili jsme ráno společně s kamarády z Mělníka Pavlem a Luckou. Naš směr nabral Panenské Břežany. Tam jsme přijeli něco kolem 8. hod. bylo zde už několik známích tváři. Po zaparkování vynášíme věci z auta a jdeme ke kruhu teda ke kruhu my jsme to udělali tak nějak takticky, že jsme měli stany a věci mezi kruhy. Čas tak nějak letěl a my jsme čekali na tu naší chviličku jako vždy jsme měli kolem sebe kroužek těch nej. lidiček joooo to zase bylo srandy...
Ale čas pravdy nadešel a na řadu šel náš svěřenec Alwínek měl v kruhu ještě čtyři jedince.Přes veškerou snahu si Alwínek vybojoval VD. V kruhu posuzovala paní rozhodčí až ze Švedska.Další na řadě z našich řad byl Basco, který měl v kruhu dva soupeře a Basco dopadl velice dobře vybojoval a skončil se známkou V2 res. CAC. Udělalo nám to velikou radost. Poslední šel na řadu Terry ten také dopadl dobře se známkou V2. Musím říct, že pro některé by se zdálo, že paní rozhodčí posuzovala přísně,ale na její výkon v základních kolech výstavy se nedalo říct pomalu nic a posuzování probíhalo tak jak se má. Po základním kole se šlo na rozdávání titulu klubový vítěz BOB atd. Po tomto jsme vše zabalili a vyrazili plní zážitku směr domů na grilování...  
        
                      Alwin z Wenytry                                           Basco Lovec z Gordonu                                     Terry Czech Pamir


 13.5.2010 - Máme pro vás pěknou aktualitku. Basco dnes slaví své 2 narozeniny.Tímto mu přejeme mnoho krásných let. Máme tě moc rádi. Dále dnes slaví 9 měsíců vrh A. Všem odchovánkům a těm našim přejeme to samé co Bascovi.
 

  11.5.2010 - Dnes slaví štěnátka 3 týdny svého života. Nové 3 fotky a aktuální váhy jsem dala už na web. Zítra přidám na rajče fotky.
 Také si můžete prohlédnou fotky z Jarního poháru zde
 

  8.5.2010 - Dnes pořádal ČPSK JARNÍ POHÁR a POHÁR paní Rafalské (pro nej IS zkoušek.)
 Já jsem se rozhodla tam přihlásit Basca a po zimě ověřit jeho kvality. Na určené místo jsme dorazili kolem 7.45. Po nástupu si každý vůdce losoval číslo. Já pro mě a Basca vylosovala číslo 10 to znamená ve druhé skupině jsme běželi jako druhý. Popisovat jak Baša běžel nebudu. Jen to, že rozhodčí jmenovitě paní Dvořáková a pan Remeš chválili jeho práci. Tady máte jejich zhodnocení Práce psa (hledání s nasazením, dobře pracuje s měnícím se větrem. Výborné vystavení a postoupení za bažantí slepici. Klidný při vzletu zvěře i po výstřelu.) tímto Basco dostal samé 4 až na klid před zvěří srstnatou, na kterou jsme nenarazili.. Celkově jsme získali 205 bodů. Tímto ale vše nekončí. Po sečtení všech výsledků byli vyhlášeni pesani kteří se utkají v baráži o CACT. Cekem byli 3 a mezi nimi i já a Basco. Vítězem se nakonec stala POI  Herta Bohemia Šibeník a tím CACT. Na druhém místě a res.CACT vyběhal náš Basco. Měli jsme z toho moc velikánskou radost. Ikdyž se našli tací, kteří si to nemyslejí. To ám, ale radost neskazilo, ba naopak.
 Tímto bych chtěla poděkovat našemu fan klubu, kteří nám fandili. Jmenovitě. Mamka Zdeněk Hejzlar, Martin Houda ( i přes to že vedl Beauty, fandili jsme si navzájem) Martin Kostelník. Dále Lucka a Pavel (budoucí majitelé štěnátka po Bascovi) A samozřejmě další lidi, nebudu jmenovat abych na někoho nezapoměla. Zdeňkovi ještě děkuji za takovou psychickou podporu a odvoz na baráž.
                     
                                        po doběhu                                                                                                                                baráž

4.5.2010 - Přidány na rajče fotky štěnátek a váhy. Jsou to pěkný cvaldové. Dále přidány fotky z MVP Praha.
 Včera mi přišel email od majitelů naší Abigail. Naše holčička už je dospělá, má za sebou první hárání. Dále se sní cvičí poslušnost aby mohli brzy jít na nějaké zkoušky.
  


   3.5.2010 - V sobotu se konala v Praze MVP. Tentokrát jsem neměla přihlášeného žádného psa. Ale Zdenda mě poprosil zda bych mu vastavila Mařenku. Pro mě byla toto pocta, ale bála jsem se abych to Mařce neskazila. Ale povedlo se Dostali jsme spolu BOB. Fotky najdete na rajčeti, ale není to moc dobrá kvalita. Lepší něco než nic.
 Včera jsme fotili štěnátka vážili a také odčervovali. Váhy štěnátek se pohybují od 1200g do 1500g. Zítra proběhne další vážení a napíše se do tabulek.. Pár fotek naleznete v sekci štěnata a ve středu budou na rajčeti.


  27.4.2010 - Vrh B slaví první týden na tomto světě. A musím tedy říci, že se jim daří bravurně. V tabulce se můžete podívat na porovnání porodní váha a dnešní. Je tam přidáno i pár fotek.


  26.4.2010 - Dnes jsem přidala na rajče fotky štěnátek. snažila jsem se přidat k jednotlivým štěnátkům, jejich včerejší váhy. Mimina krásně rostou.. Stále ještě jeden pejsek hledá nové pánečky.


 22.4.2010 - Dnes jsem přidala další 2 fotky. Naleznete je v sekci štěnátka. Více fotek dám v něděli na rajče, tak mějte prosím strpení. Na hlavní stránku jsem vložila novou fotku. Je na ní Basco ze synem z dnešní návštěvy.


21.4.2010 - POROD
Je pondělí a Andrea mě přes den volá ,že naše mamina přestala žrát a mě to bylo hnedka jasné.Odpoledne po příchodu z práce to říkam Mattymu a oba se schodujeme, že dneska budeme mít výlet do Zelenče u Prahy...Na číslo Andrei si dávám specielní zvonění a i Matějuv telefon je dnes v pohotovosti.Večer ještě před spaním s Andreou máme několik hovoru s každým zazvoněním je Matěj v pohotovosti a obléká se...Já jdu spát kolem 11  a zrovinka v tom nejlepšim když člověk zabíra z mého telefónu řve speciélní tón pro Andreu...Matěj ten už se začal oblékata Andrea mě říká ,že se něco málo děje, ale nerodíme já ji povídám ať je v klidu a pokládáme tel. Matějovi říkám, aby byl v klidu jenže oni uplynou dvě minutky a telefon řve opět to už Matěj letí z postele popadá berle a dělá dobře Safinka rodí a první šmudla je na světě. Je 00:05 a Safinka má první mimčo...
My jedeme do Zelenče musím říct, že jsem porušila všechny rychlostní limity.Neeee Matěj říkal že přes vesnice to nebylo tak strašné...
Přijíždíme k Andree její manžel Ríša nám jde otevřít a my přicházíme ke kůlně kde je Safinka a její první drobeček...Přivezli jsme ještě topení to se hned zapojí, aby nebyla zima přeci jen aprílové noci jsou ještě chladné. Andrea byla dohodla s jednou paní, že jí pomuže ta, ale po našem příchodu odchází a přeje nám krásnou noc. Netrvá to dlouho a na svět se klube další potomek Safinky a Basca...Safi vše zvláda s naprostým přehledem je chvilka klidu a my jdeme ke stolu a naléváme nééé jednoho já tedy jen půlku panáčka prej na babičky a dědečky to nevim kolik těch štěňátek by musela Safi mít...Vše plyne jako voda a štěňátka jdou ven jako po másle ani s jedním neměla Safinka jediný problém. Poslední šesté štěndo šlo na svět při natačení štěňátek a Matěj na mě kříčí je tady 6. Já rychle běžím to už je brzo ráno kolem 7 nebo 8 hod. já ani nevím...Co ale víme na 100% že Safinka přivedla na svět 6 krásných černých štěňátek, kterým přejeme hodně štěstíčka spokojenosti a pevné nervy  u svých budoucích pánečku..Jsem velice unavená tak ještě Andree říkam co a jak a s Matějem odjíždíme kolem půl 9 domů do postele...

Počet štěňátek 6 jména a jméno podle barviček ještě dodáme...

  20.4.2010 - Rychlé a radostné zprávy.Dnes o půlnoci se nám začala rodit štěnátka. Až do příchodu veterináře bude sní. Takže večer podáme podrobné informace.. Mamina i děti jsou v pořádku.

  14.4.2010 - V neděli jsme se vydali na návštěvu za naší budoucí maminkou Safi. Mamině se daří skvěle a krásně nám přibrala. Safi začína pomalu učit do porodní bedny, kterou ji Matěj připravil.To sami můžete posoudit z fotek.
 Jinak nám prosím držte všichni palečky. Od soboty můžeme začít kdykoliv rodit. Jakmile porodíme budeme informovat.
                                  
 
Dále včera naši odchovánci oslavili 8 měsíců svého života. Přejeme jim hodně zdraví a pevné nervy s panéčky


 4.4.2010 - Dnes přijela na návštěvu Andrea s Manželem a synem Jáchymem. Samozřejmně nesměla chybět ani Safi. Andrea byla v pátek opět na sonu a to potvrdilo březost a odhadnutý počet paní doktorky byl kolem 6 štěnátek. My tomu počtu moc nevěříme. Počkáme až co nám Safi porodí. Safi vypadá opravdu skvěle a pořád se hlídá. Což je naprosto super. Moc fotek nemáme, jelikož pořád někde slídila co by sežrala
 
 
Safi a Basco


3.4.2010 - KRAJSKÁ VÝSTAVA Mládá Boleslav
Když jsem se rozhodla přihlásit naší celou smečku na krajskou výstavu psů tak jsem ani nečekala co se vše na této výstavě může stát, ale vem me vše popořadě.
Jako vždy teda skoro vždy zde nebudu popisovat vstávání a cestu směr MB i když by to třeba mnohé někdy pobavilo, protože mít pět hafanů spolu s třema lidma na palubě to je opravdu zážitek.Pojďme k výstavě.
Příjezd na parkoviště, a začína klasika vybalit projít bránou kolem veterinární prohlídky a honem ke kruhu vybojovat si místo i to to jsme dnes absolovali, ale dnes to bylo jiné neměli jsme jen tři pejsky Terryho, Arwen a Baska, ale svojí premiéru dnes začíná dvojice Alwin a Anabell.
Vše připravujeme rozbalujeme stany, židličky deky chystáme misku s vodou a dáváme naše želízka do stanů nebo na deku.Před námi je docela pěkný kus čekání. Je zde ještě asi třicítka pejsků, kteří budou bojovat o svou krásu.
My si chvíle čekání zpříjemňujem povídáním venčením atd. Jsem domluvená s Markem, že mě pomůže s jedním hafanem kdyby se nám náhodou zadařilo.Jak plyne čas krátí se taky okamžik pravdy, která ukáže jak na tom jsme.V pravou chvíli k našemu kruhu přichází Marek a to už je zde naše číslo a na řadě je premiera Alwínka.Jdeme se ukázat přicházíme k panu rozhodčímu Němcovi ten kouká Alwínkovi na zuby pravda moc se nám to nelíbi, ale pak jde vše jak po másle a Alwínek si odnáší VN s velice pěkným posudkem.Další na řadě je Basco uděláme nějaké to kolečko výstavní postoj a odnášíme si známku V1 ,vítěz třídy a krajský výtěz vše jde tak rychle, že na řadě je Terry s posudkem V1 a vítěz třídy.Už jsou tu feny a kdo jiný by měl jít něž Anabell, která má také svou premiéru, ale zvláda vše velice dobře a odnáší si výsledek VN také s dobrým posudkem po naší Anabell je zde princezna Arwen naladěná na vystavní atmosféru. Nevěříte? Arwenka si odnáší také skvělé hodnocení od pana Němce V1, vítěz třídy a krajský vítěz tím se dostala do souboje s Bascem. Přišla řada na kamaráda Marka, kterému tímto ještě moc děkujeme hlavně Matty.
Děláme několik koleček pan rozhodčí nás nešetří pak nás zastavuje a nechá postavit do výstavního postoje.Během chvilky je vše jasné o vítězi je rozhodnuto.Vítězem Mladé Boleslavi se stává Basco.Mám ohromnou radost, ale i z toho že se účastníme souboje o nejhezčí plemeno VII. skupiny.Na to zde v MB budeme čekat do 14 hod. při čekání mě přichází SMS zda jsem ještě v MB píše Břístvák Zdeněk. Je jasné že odepisuji ano. Zdeněk mě za nedlouho volá a říka ,že už je zde a letí za námi...Po chvíli čekání se tak stává pravdou z dálky vidíme známe postavičky Zdeňka a Martina. Probíhá řádné přivítání to ne snáma, ale i se smečkou Gordonů. Chvíli si povídáme a kluci pak odbíhají na obchůzku areálu Boleslavského výstaviště.My se domlouváme o přesunu na jiné místo naše myšlenky se stávají realitou a tak se stěhujeme o kousek dál od našeho místa. Na finální soutěže čekáme do 14. hodiny a chvíle čekání krátíme venčním smečky.Ještě jednu premiéru máme před sebou a tou je výstava páru kde je Arwen a Basco z této premiéry si však mnoho neodnášíme a tak jdu chystat Basca na závěrečné předvedení o nej psa v VII. skupině. Toto předvedení měl také soudit rozhodčí pan Němec, který zde však nebyl a tak vše posuzoval pan rozhodčí ing. Leoš Jančík. Bohužel k naší smůle Basco neuspěl, vítězem skupiny se stal Pointer, kterému gratulujem.Co ještě napsat k dnešní výstavě asi to, že jsme se po všem rozloučili se Zneňkěm a Martinem začali balit a vydali jsme se domů... Doma pak proběhlo focení Arwenky a Basca. Tím že na výstavě jsme moc fotit nestíhali, tak jsme vyfotili v postoji škodíky doma.
 Víc fotek naleznete zde
                                       
                  Arwen                                                                                                                   Basco


  28.3.2010 - Dnešní den byl pro nás velice významný teda nejen pro nás, ale pro naše dva odchovance Alwínka a Anabell. Právě dnešní datum padl na jarní svod v Horních Počernicích na Praze9...Časový přesun jsme zvládli poměrně dobře a taktéž cesta proběhla perfektně...
Dnes snáma jako doprovod vyrazil i Basco.Na místo konání jsme dorazili skoro jako poslední vážně, ale jen skoro už zde byla sestřička  Arinka (Aquila) a hned po nás se k nám připojil Argento tím jsme bohužel pro dnešní den byli všichni, protože další dva sourozenci jsou v zahraničí a poslední sestřička je až z daleka a tak to zbylo jen na naší čtyřce Alwin,Anabell, Arinka a Argento i přesto to bylo moc pěkné vidět rodinku po hromadě...
Jak plynul čas tak i nám se krátila chvíle, na kterou jsme všichni čekali z úst zapisovatele Zdeňka zaznělo RODINA Z WENYTRY já jsem v tu chvíli lítala po známích a povídala si a tak jsem rychle ukončila rozhovor a honem pro naše poklady. Bohužel Matty přes svůj úraz nemohl vodit a ukázat Anabell a tak jsme požádali paničku Argenta Báru, které tímto ještě moc děkujeme za namáhavou práci s naší milou Aničkou. První na řadě byla právě naše Anička a až na menší zaleknutí šlo vše jak má být Anabell byla svedena...Druhý pán na holení byl Alwinek a u něj také proběhlo vše jak má být tak vše pokračovalo i Argentem a Arinkou.Jednoduše řečeno Škodíci se ukázali z té dobré a pěkné stránky a nám udělali velikou radost. Takto vše bylo až do samého konce svodu. V průběhu svodu byl i zajímavý program a to ukázka uchovněných jednců mezi ně patří i náš Basco. Já jsem pak byla požádana panem Šonkou o ukázku předvedení psa na výstavě další programová pauza byla ukázka stříhaní setra, kterou předvedla Dana.Poslední a závěrečná ukázka byla na Markétě ta ukázala Megi v pracovním podání. Barva, dohledání pernaté a šoulačka...
Musím říct, že svod byl velice povedený jak na kvalitu psů tak i na jeho počet pomalu 40-ti GS.
Na závěr jsme s rodinou to už bez Arinky vyrazili na menší procházku k rybníku a po té jsme se rozjeli zpět za Terráškem a Arwen...

Výsledek:
Jméno chrup skus výška barva oka
Anabell úplný nůžkový 60cm   tmavá
Aquila úplný nůžkový 63cm   tmvá
Alwin úplný nůžkový 65cm   tmavá
Argento úplný nůžkový 70cm   tmavá


  17.3.2010 - V neděli jsme měli po nějaké delší době trošičku rušno teda nééé, že by u nás rušno nebylo každý den. O veškerý ruch se samozřejmně starají Škodíci. O tom ale ta neděle nebyla byla o tom, že jsem se domluvila s Pepíčkem Brummerem  jeho ženou Růženkou a majiteli Argenta na nedělní procházce v Hostvařském lese. Bremmerovi jsme vyzvedli v Praze na Opatově a namířili jsme si to směr Hostivařský les...
Počasí nám moc nepřálo bylo to docela hustý fičelo to jak o závod. Jenže my se jen tak nedáme a vše vydržíme...Po chvilce povídání s Pepíčkem a Růženkou jsme zahlédli něco nohatého a černého bylo nám jasné, že to patří k nám a bylo to tak byl to Argento a jeho panička...
Přivítaní bylo úplně dokonalé no nedá se to popsat, protože ten kdo to nezažil tak nepozná...
Za malinkatý moment nás doběhl i páneček ”malého” Argenta a my se pohnuli z místa a vydali se na okružní procházku Hostivařským lesem však bez účasti Pepíčka a Růženky, kteří jeli domů...Procházka byla bezva hafíci běhali sem tam a pak přišlo pro naše prcky něco nového po lese se projížděli muži zákona tedy jedna žena a jeden muž nic nového, ale pro naše prcky ano, protože jeli na koních a to pro ně byla novinka...Když projížděli okolo nás pronesla jsem směrem k Alwínkovi to jsou, ale velcí pejsci co to? Rozesmálo to i policajty...Naše cesta pokračovala směrek ke startu naší procházky na louku kde jsme chvilku postáli a pejsky ještě nechali běhat a hrát si dovádět atd...Jako na správné rodinné akci nesměla chybět rodinná foto takže jsme  vyrovnali rodinu do jedné línie a mohlo se fotit kéééžby to šlo tak jednoduše jak se řekne.Nakonec se vše povedlo docela dobře...
Tím byla naše nedělní procházka u konce ještě u auta jsme se potkali se Sárou a Lenkou...
Další novinka je taková, že včera 16.3.2010 jsme se vydali za nevěstou Basca...Přijeli jsem za Safinkou ,Andreou a synáčkem Jáchymem náš směr se ubíral na veterinu kde měli zjistit zda bude Safinka mamkou...Přijeli jsme na veterinu a čekali jsme v čekárně před čekárnou se však děli věci Jáchýmek měl sebou chůvu Mattyho, který dohlížel na úklid dvorečku na veterině. Jáchýmek běhal po dvorku s koštětem a prováděl úklid...Konečně na nás přišla řada a Safince začali projíždět bříško sonem...Pak to přišlo paní doktorka nám oznámila zprávu, na kterou jsme netrpělivě čekali...Safinka bude mít štěňátka...My jsme celí šťastní vyšli z ordinace zkontrolovali jsme dvoreček zda je důdně uklizen šup do auta a jeli jsme domů...


7.3.2010 - Poslední dobou se u nás nic podstatného neděje. Snad jen že si přejeme aby byli štěnátka. Kolem 18.3. jdeme ze Safi na ultrazvuk, tak pak napíšeme, jak to vypadá.
  Poslední dobou bylo dobré, že slezl sníh a my mohli vyrazit na pole. Ale naše radost netrvala dlouho. Opět napadla ta bílá hmota . Můžete se alespon podívat na tyto webovky- www.gordonsetr.snadno.eu Děláme je s přítelem pro lidi kteří mají rádi toto plemeno.


  25.2.2010 - Včera jsme byli na procházce a všechny kromě Terryho jsme vyfotili ve výstavním postoji. Aničce a Alwinovi jsem je dala na osobní stránku.. Všechny pro ukázku jsou níže.

                              Basco                                                             Arwen
     


21.2.2010 - Na to co jsme dlouho čekali no tedy tak dlouho to zas není.Basco už je dospělí a jak by to řekl puberťak je to prostě chlapák. V pátek k nám přijela návštěva bylo to Andrea s Jachýmkem a fenkou Safi, která se měla stát nevěstou pro Basca.Měli jsme se dohodnou na detailech kolem krýtí.Jenže ty dva nás absolutně zaskočili a hlavně předběhli.Nechali jsme je venku, aby se tak nějak seznámili a pohráli si.jenže to co se stalo jsme vážně nečekali.V jeden moment jsme byli otočení pak jsme si všimli, že Basco už ja na Safi a začína  se obracet Safi ta řičela rychle jsme k nim přiběhli a pomáhali jsme.Safi chtěla jít pryč.Jáchym když to viděl tak začal brečet a my uklidňovali jak Safinku tak malého Jáchyma, který nevěděl co se děje. Museli jsme vysvětlit, že to oni si jen tak hrají, a že se vlastně nic nestalo.Vysvětlete malému dvouletému šmudlovi,že dělají štěňátka.Když bylo po akci šlo se dovnitř a domluvili jsme se na překrytí.To bude v neděli.
Je neděle ráno a my řikáme Bascovi, že se může těšit na Safinku nevim co si v té chvili asi myslel no to se asi nedozvíme snad je to dobré. Přijíždíme k Andree jak bylo domluveno. Na Bascovi je vidět, že má asi radost.Vypouštíme ho ven a jdeme za plot k Andree.Chvilku kolem sebe běhají a pak to přichází Safinka se otačí a Basco šup, ale Safi se zalekla u trošku uhnula na podruhé už to nemá chybu. Netrvá to dlouho a jsou spojeni, spojení trvá přesně o jednu minutu dele než bylo to první 21 minut.Pak se rozvazují Matty Safinku bere za zadni a chvilku ji drží za zadní nožky,potom oba dostanou velkou pochvalu a dobroty, které si jistě zaslouží. Po tomto všem jdeme k Andree na kafičko já mám teda jen vodu a Matty kafčo.Chvilku si povídáme a pak odjíždíme s radostnou zprávou do Škodíkova za naší smečkou...Musím říct, že Basco nás mile překvapil svou šikovností.Přejeme mu mnoho úspěchů...
                                                                                  


  14.2.2010 - Mám tu pro vás opět malou aktualitku. A týká se to štěnátek. Více naleznete v sekci štěnátka.

  13.2.2010 - Dnes přesně  před 6 měšíci se naší Arwence narodili štěnátka. Všem našim odchovancům přejeme hodně štěstí v tom jejich gordoním životě. Už se těším na svod až se tam s některými setkáme. Přikládam pár fotek s hádankou kdo je kdo
                                           
 
  Dálší novinka je že Basco i přes to, že je letos zima dlouhá a hodně sněhem cvičí aporty. Pokud pujdě vše dobře tak v letošním roce zkusíme další zkoušky. Ale říkám, vše záleží jak mu to pujde. Přeci jen je to ještě puberták a mladoch, který na to rád vylomeniny a kravovinky


  12.2.2010 - Tak tu máme další aktualitku. Poslední dobou se u nás toho moc neděje. Občas jen nějaký ten šrám na tlapách od sněhu atd. Jen jeden větší si vyžádal skoro 3 týdny klidu u naší malé Anabellky. Asi tak cca před měsícem si na přední tlapičce o nečo ostrého uřízla skoro celý polštářek. Vysel tak asi tak na 1cm kůže.vydali jsme se na vet. a pan doktor nám řekl, že by bylo lepší to uříznout, ale já jsem mu na to odpověděla, že bych tomu ráda dala šanci zda se to neuchytí. Přeci jen uříznout se to dá vždy. Bohůžel nepřízen počásí tomu dala jiný směr. Obvazy moc držet na tlapě nechtěly a tím si Anička urvala všechny kovové stehy. Dnes je tlapička sice bez polštářku, ale zahojená a Anička může zase běhat. Což je ta největší radost.
 Na rajče jsem doplnila další fotky, včetně ty ze šampiona šampionů, nejsou sice moc povedené, ale alespon něco.Snad se brzy zase zůčastníme, ale ne jako diváci.


  15.1.2010 - Po delší době opět nějaká aktualitka. Nejprve napravuji postupně resty, jako doplnění fotek ještě z prosince a aktualizace GS roku 2010. Bohužel moc nestíhám, protože ta smečka pořádně zaměstnává. V novém sněhu jsme udělali fotky v postoji celé smečky tak se můžete kouknout, jen ty škodíci moc stát nechtěli.S Matějem jsme s pořídili novou hračku jménem foták tak jsme ho hned museli zkusit. a tu naší smečku jsme vzali do revíru kam máme povoleno chodit..

27.12.2009 - SRAZ SETRU
Probouzíme se do mrazivého rána Škodíci jsou s Mattym už dávno na nohou a u mě je jen Basco.Bohužel už taky musím vylézt čekáme vzácnou návštěvu, se kterou pak pokračujeme na sraz setru...
Návštěva přijíždí chvilku po 10.hod. a není to nikdo jiný než Arinka, Alča a její rodiče. Chviličku se sedí u nás a bavíme se tím jak mají pejsani radost je to nadhera vidět 6 Gordonu po hromadě.No nedá se nic dělat a my musíme vyrazit směr Praha - Hostivařský les a tak dáváme naší pěti členou smečku do auta a razíme směr les...V autě se s Mattym bavíme o tom, že by nás zajímalo kolik tam vlastně bude setru, ale hlavně GS.Přijíždíme na místo strojíme pejsky do obojku a vyrážíme směr místo konání a z dálky už vydíme, že tak slabé to přece jen nebude. Už z dálky vidíme známe tváře, ale hlavně pejsky, ktere tak-též známe. Dorazíme na místo a výtáme se se všemi co tam jsou. Chviličku čekáme ještě na zbývající členy dnešního setkání setrů. Než se vyrazí na procházku nechávají se hafani vylítat a po té se formujeme a vyrážíme na menší okruh po Hostivařském lese. Několik lidiček se celé procházky neúčastní a tak se snáma loučí a my jdeme dále. Každý kdo nás potkáva se otačí a kouká se na tu nádheru 1X POI,2x IS a 11x GS musím říct, že to vážně byla nadhera vidět todle na vlastní oči. Na procházce nechýbí to, že naši nejdražší se pouští za zvěří, ale vzorně se všichni včas vrací takže jako by se nic nestalo jsou to přeci setři a to jsou lovci Po nádherné asi hodinové procházce se vracíme zpět na místo kde dnešní sraz začal. Tím je pomalu sraz setrů u konce chvilku si ještě povídáme a necháváme pejsky ještě proběhnout a nazávěr se dělá skupinové foto. Bohužel fotky nemůžéme dodat měli jsme jen kameru a tak bude pouze snad povedene DVD...Chtěla bych ještě poprosit lidičky co měli foťak jest-li by nám nemohli nějaké pěkné fotky poslat.
Naše chovatelská stanice by chtěla poděkovat všem co na srazu byli a věříme, že tento sraz nebyl první a poslední.Všem patří velký dík.


23.12.2009 - Dnešním dnem máme doma chovného psa. A je jím Basco Lovec z Gordonu.Pokud bude mít někdo zájem o krytí tak neváhejte rádi Vám o Bascovi řekneme víc,
                                                  


  17.12.09 - Dneska byli Škodící venku na tom by nebylo nic divného, ale bylo to něco jiného pro Alwínka a Anabell to bylo něco neskutečného a to, že poprvé ve svém životě stali na sněhu. No to vám lidi bylo dobrodružství, ale vezmem to popořadě.
Říkam dětem půjdeme ven, ale vy až za chvilku nejdříve musíme s malejma no ty na mě koukají jako jest-li to co jsem řekl myslím vážně jak si můžu dovolit jít nejdříve s malejma. Nic jiného jim, ale nezbylo takže na řadě jsou Škodíci. Oblékam Anabell její sexy obleček, aby jí nebyla zima přeci jenom je tak trošku po mamince. Nasazujeme obojky připínáme na vodítka a nic nebrání tomu, aby jsme vyrazili na oboru. Cesta na oboru byla velice zajímavá, protože děti pořád něco zkoumali a to, že mají jít u nohy je tak nějak nezajímalo nakonec jsem, ale vyhrál já a poslouchat se bude volno bude až na oboře jsem vysvětlil dětem a ja vím, že ty si mysleli něco no to nebudeme rozebírat o co...Přichází nejnáročnější fáze naší cesty a to cesta po hlavní silnici plná inteligentních řidičů, kteří i v tomto počasi jedou jako by byli na závodnim okruhu. Dětem vysvětliju, že teď vážně musej poslouchat pokud nechtějí byt jako placka. Opět ten jejich upřímný pohled cesta po silnici konečně končí a my vcházíme mezi baráky kde není rozježděny sních a děti tak plně stojí na čerstvém sněhu. Vcházíme na oboru a ja vypouštim dvoučleno smečku Anabell a Alwinka. To co se dělo bylo něco kouzelného děti začali jezdit čumáčkama po sněhu a hned zase nahoru oklepat a znova pořád dokola. Bohužel neměl jsem foťák, abych zachytil první procházku Škodíku na sněhu. Do toho se začali ty dva jěště honit kousat no prostě štěňáta co na to říct jineho? Za nedlouho kontroluji stav Škodikovského komanda zda nám není zima je to ještě docela dobré, ale raději to už otáčim a vydávám se s dětma směrem k domovu za teplem, ale hlavně za Terraškem, Arwínkou a Bascem...
Dále všechny návštěvníky zveme na stránky naší Aquilky     www.arinka.zkoteplice.cz 


  9.12.2009 - O víkendu 5-6.12 se konala v Nitře mezinárdoní výstava. První den bylo přihlášeno 11 GS, do boje nastoupilo 9 Gs a posuzovala paní A. Pokorn. Druhý den bylo přihlášeno 10 GS, nastoupilo 7 GS a posuzoval pan J. Jursa.
 Po celou dobu nám tam dělala společnost Mařenka s pánečkem Zdenkem.. V sobotu šel na řadu jako první Basco v mezitřídě, po celou dobu se krásně prezentoval i v postoji vydržel celou dobu jako starý mazák.  Tak šel z kruhu také hezky ohodnocen a to V1 CAC. tímto jsem poprosila kamarádku Lucku,zda by mi nepomohla v kruhu a předvedla Basca kdyby Terry také uspěl..
 ve třídě šampionů nastoupil Terry. Terry je už vystavní mazák tak už ví co a jak. Paní rozhodčí se také líbil a tím si odnesl V1 CAC. Do boje o CACIB nastoupili celkem 4 GS. Vítězně z toho vzešel pes z třídy pracovní a r.CACIB pes z třídy otevřené  a to jen pro to, že byl agresivní  to přímo na mého psa Basca. Pro mě je toto vylučující, ale co nejsem rozhodčí. Mařenka ve třídě mladých si s pánečkem vyběhala V1 CAJC.
 Druhý den to bylo trochu jinak. Basco nastoupil opět jako první, ale už značně unaven. No jo je to mladoch a není naučený na 2 výstavy po sobě. Pan rozhodčí byl opravdu pečlivý a prohmatal opravdu každou část těla. Tímto si Basco odnesl s pěkným posudkem známku VD. Pes který první den dostal CACIB si druhý den odnesl VD. To už na mě šli mrákoty a řikala jsem tomu našemu kolektivu ( no tak to Terry dostane také VD) Terry podle slov šel ještě lepe než první den. Pan rozhodčí opět důkladně posoudil Terryho. No a výrok byl V1 CAC a následně CACIB a obrovská radost všech.Boj o BOBa byl hodně těžký, pan rozhodčí se dlouho nemohl rozhodnou, ale nakonec vyhrála fena.
 Jinak Mařenka a páneček, ty si druhý den odnesli VD. No hold každý den není posvícení.
 Po oba dny si BOB odnesla fena jménem Locksheat Arlena.
 Terrašek tím že získal 2x CAC splnil podmínky pro udělení GRAND CHSK a také podmínky pro udělení titulu nejvyšího a to INTERCHAMPION. Terry moc ti za vše děkuji, za to co jsem stebou mohla prožít a také co jsi mě vše naučil.
TOPlist

2008

 30.12.2008 - Tak pro všechny návštěvníky našich stránek a pro případné zájemce o štěnátka, máme smutnou zprávu. Arwenka bohůžel na 98% štěnatka mít nebude. Paní doktorka řikala, že tak je 7mm  útvar (nebo jak to mám nazvat) ale to na štěně nevypadá. Další krytí proběhne v roce 2009.

22.12.2008 - jestli si myslíte, že se u nás nic neděje, tak se mýlíte. Můj přítel Matěj si k nám přivezl svého kocoura, který se jmenuje Ferda. Terrášek se rozhodl, že prostě Ferdu prozkoumá a otestuje blíže. Jenže to se mu stalo osudným, kocour totiž umí karate a nějaké černé obludy se bát nebude. No a Chudák Terry z toho vyšel rozseknutou hlavou hned vedle oka , protože Ferda otevřel skleněnou skřínku a Terry do ní napálil hlavou. Chjo chudinka Terry pořád má nějaké rány, prostě smůla se mu lepí na tlapy.
Včera k nám přijela na týden Safi, to je gordonka mé kamarádky. Dnes jsme sní byli v Litoměřicích na veterinární klinice Live na DKK. No a její výsledek ve 20 měsících je nádherný a to 0/0. Fotky a nějaké další psaní brzy dodám


7.12.2008 - KRYTÍ
Je úterý 2.prosince naše holčička Arwen hára a my ji chceme nechat připustit s Terráškem.Matty přijíždi z práce jde se najíst aby měl sílu na toho našeho “kance”.Tak tedy jdeme na to.A první problémy začali, Arwenka se rozhodla, že Terráška nechce tak si ji Matty chytil a já vzala Terryho nedařilo se to tak jsme se s Mattym prohodili stále nic a my už jsme nevěděli co by.Mamka ta nám nechtěla jít pomoct a tak jsme nechali Terryho a Arwen na dvorečku samotný ať si poraděj, jenomže Arwen na něj začala vyjíždět takže to taky nedopadlo...Přemyšleli jsme komu zavolat, aby nám pomohl nakonec jsme přišli na pana a paní Brummerovi.Zvedla jsem telefón a zkusila jim zavolat.Přes tel. jsme se domluvili na tom, že se u nich sejdeme...
Odjezd byl taky další chod zkoušky našich nervů.Terrášek byl šíleně nadrženej a tak jsme ho museli v autě připoutat do kufru a Arwen k sedačkám, aby Terráška zbytečně neprovokovala.Konečně jsme dojeli k Brummerům ty už byli nachystaný k dalšímu pokusu připouštění.Růženka chytla Arwen za obojek ja stála s Pepou u Arwenky bokem a Matty držel Terráška.Ten byl jak utženej ze řetězu  a byl k neudžení takovím způsobem, že až Mattymu zlomil prst.Zkoušeli jsme několik pokusů, ale marně shodli jsme se na tom, že je asi ještě brzo a tak se to skůsí zítra, ale ve společnosti pana Pacovského, se kterým jsme se přes tel. dohodli.Po hodině nasedáme do auta a jedeme domů.

Středa 3.prosince.Vyrážíme opět k Brummerům.Při příjezdu k nim tam pan Pacovský ještě nebyl a tak čekáme než přijede po nějaké době jsme se konečně dočkali a my tedy Terry a Arwen mohli jít na věc.Tentokrát jsme šli do sklepa kde bylo více světla a my na to lépe viděli.Těm dvou se opět nedařilo až na jeden pokus kdy se Terrášek do Arwenky trefil, ale nesvázali se takže s jistotou jsme nemohli vědět jestli to bylo uspěšné.My už jsme z toho byli docela unavéní a na našich dvouch hafanech bylo vidět, že taky už nejsou v té správné kondici.Rozhodlo se tedy, že se zítra sejdeme u pana Pacovského a tam se to ještě vyzkouší.
Tak tedy nasedáme do auta a odjíždíme v ne nejlepší náladě domů a přemýšlíme kde by mohl být problém.

Čtvrtek 4.prosince.Vyrážíme směr pan Pacovský při příjezdu ještě čekáme na pana Brummera a my tedy jdeme ještě venčit.Pouštíme Arwen na poli aby se vyběhala .Po venčení jdeme z pole a vidíme jak už jede pan Brummer i s Růženkou.Najednou se nám Terry rozhodl, že si na Arwence zase užije, ale oni se nám zamotali do vodítek a Terry se při snaze si užít rosekl obočí.Museli jsme ho tedy jít rychle ošetřit, protože jsme nevěděli kde to ma roseklé.
Vešli jsme tedy na dvůr pana Pacovského připravili ty dva a šlo se na věc.A nastal velký problém pokaždé když se Terrášek vzrušil a vystrčíl svůj nástroj okamžítě ho zandal my nevěděli co se děje a byli jsme z toho docela zoufalí, protože při každém pokusu se tato věc opakovala.Všichni přítomni jsme se shodli na tom, že další pokusi nemájí cenu.Bádali jsme nad tím co stímto problémem.  A tak jsme se domluvili jak se to udělá a my opět odjeli domů s nepořízenou.

Pátek 5.prosince. Volali jsme naší paní doktorce zda by nám nemohla pomoci. Po nějaké době nám oznamuje, že by se to dalo udělat i u nich.  Po 12.hod. vyrazili za paní doktorkou.Ta jako prvni nám udělala stěr u Arwenky po asi 10 min. nám oznámila, že je tady malá šance je zkusit znovu nakrýt. Potom jsme jí taky řekli jaký byl problém s Terráškem a jeho nástrojem.Paní doktorka se nám tedy na Terráška koukla a zjistila nemilou zprávu, že Térra ma odřený svůj nástroj a popraskanou předkožku.Řekla nám, že ať skusíme za 4 týdny s Arwen dorazit na ultrazvuk a koukneme se jestli náhodou Arwen v sobě nemá miminka.
Bohužel z těchto dnů nemáme žádne foto, protože jsme měli spoutu jiných starostí.
Ještě by chom chtěli poděkovat Brummeům, panu Pacovskému a paní doktorce ( www.vetmar.cz ) za jejich ochotu...

29.11.2008 - Dnes jsme se s Mattym domluvili, že pujdeme s hafanama zvlašť. Já s Bascem a Matty půjde s Terrym a Arwenkou.
Vyprávěla Arwen s Terrym - Vyrazili jsme před Monikou a Bascem asi o pět minut dříve směr na oboru Terry si běhal já bohužel né, protože háram a co kdyby mě nějakej hafan přepadl já jsem jen Terráška.
Když jsem s Terrym přišla k oboře tak sme začali běhat a Matty nás začal vodit ze strany na stranu hold museli jsme makat mysleli jsme si, že budeme mít havaj, ale tak tomu nebylo.Matty ten nám dával docela do těla a my museli běhat a hlavně poslouchat jenže to my umíme. Pomaličku jsme přešli oboru až Mattymu volala Monča, že se k nám přibližuje z druhé strany i s kamarádkou Danou a jejím Gordonem Nerem.
Když jsme byli asi sto metrů od cesty potkala nás nepříjemnost se dvouma výrustkama, kteří házeli petardy to Mattyho šíleně rozčílilo a křičel na ně...Šli směrem k Monče  a ta jim taky dala co proto.
Nakonec sme se všichni zdárně sešli a my byli rádi, že sme byli venku...
Pokračuje panička: Šla jsem s Bascem za Danou a Nerem.Basco byl na volno už poslouchá a Nero ten taky běhal.Zamířili jsme k Labi tam se můžou hafani docela dobře vyběhat ja jsem si mezitím také povídala s Danou.Kluci běhali ani do vody nešli což nám udělalo radost, protože by jim byla zima.Od Labe sme se vydali směrem k oboře kde měl čekat Matty s Arwen a Terrym což se taky stalo...
Když jsme se sešli tak pokračovali jsme domů do tepla...

18.11.2008 - Je provedena aktualizace gordonsetra roku, tam jsem započítala všechny výstavy krom Č.Budějovicích výsledky jsou tak trochu pochybné a nejsou uplné, hlavně u psů.
Vítězem se stala Erica Sarmando Dream, moc gratulujeme i její majitelce. Vítězem mezi pejsky se stal Terrášek už druhý rok po sobě.
Pro navštěvníky našich stránek a pro zájemce o štěnátka. Arwenka nám dnes začala hárat.

15.11.2008 -   Je sobota 6 hod. ráno a musíme vstávat, protože jedeme s Arwenkou a Bascem na
Mezinárodní Výstavu v Praze.
Musím teda říct, mě a Mattymu se teda vstávat nechtělo máma ta už byla vzhůru a popíjela ranní kávičku.
Naši dva hlavní adepti Arwen a Bascem už byli netrpělivě připraveni.Zbalili jsme poslední věci a vyrazili plnou parou v před.Při příjezdu na Pražské výstaviště bylo parkoviště a prostory před i vně výstaviště plné lidí.Přihlásili jsme pejsky a šli na místo Hala č.1 kruh č.13. Rozbalili jsme židličky stan do kterého jsme Arwen a Bascem dali aby měli trošku klidu. Já jsem šla pobíhat a povídat s lidmi, které jsem znala. Po 8. hodině jsme šli naproti Marketě její mamce a jejich kamarádovi, kteří zde taky vystavovali své pejsky.Naše skupina psů Gordon Setrů šla na řadu předposlední tak jsme sledovali pejsky před náma. Ještě před tím než jsem šla na řadu jsem vystavpvala Irského červenobíleho Setra. Leo Bajandoli CAC, CACIB.
První na řadu šel Basco ten se vystavoval nádherně až nás to všechny překvapilo.Taky to tak dopadlo a náš Basco si vybojoval VELMI NADĚJNÝ. Udělal nám velikánskou radost a všichni kolem byli z Basca unešený, káždému se líbil.Vystřídali nás dospělí psi kde Monča měla vystavovat psa Árese, kterého si ale převzal jeho majitel. Vítězem mezi psi se stal Athos- CAC, CACIB, BOB. Další na řadě byla Markéta se svou fenečkou Bellis ta také vybojovala Velmi nadějná. Jako poslední ve skupině Gordon Setr nastoupila Arwenka společně s Pegi a Elly Sarmando Dream.Arwenka si vybojovala V3, Elly Sarmando Dream V2 r.CAC vítězem se stala Pegi z Podmaršovic V1 CAC, CACIB. Po skončení jsme nechali mamku v hale a my jsme šli s pejskama na procházku kde jsme je nechali pořádně vyběhat tam jsme byli asi půl hodiny.Po návratu z procházky jsme šli proběhnout obchody s dobrůtkami a jentak se kouknout na to co se kde děje a šustne.Koupili jsme kostičky a uzené uši a šli zpět k mamině.Kolem půl třetí jsme vše zbalili a vyrazili domů. Sotěž nás velice nadchla a jak jsem již psala tak Basco nás mile překvapil...
                                 

3.11.2008 - Provedena aktualizace gordon setra roku. Všem moc gratulujeme
                Ještě postupně doplnujem fotogalerii, jsou tam už fotky z Evropské výstavy.

25.10.2008 -  V sobotu jsme se rozhodli, že vememe naší bandu na pole a dáme jim trošku do těla. Bylo krásně sluníčko nám svítilo ideální počasí je trošku zaměstnat.
Já vedla Terryho a Basca přítel si vzal na starost Arwenku, kterou si oblíbil a ona jeho
Jako první jsem si vzala Terráška vodila jsem ho ze strany na stranu po skoro celé louce v naší oboře v Obříství.
Terry šmejdil, ale nic nevyšmejdil, proto nastoupil přítel s Arwen.
Žádnou zvěr, ale taky nenašla a to se oba tak snažili, přítel si vzal Arwen na výcvik tak se oba dva snaží seč jim síly stačí.Jako poslední šel na řadu náš malý šikula Basco, který se snaží a dělá pokroky.
Po hledání zvěře přišel na řadu aport ”oblíbená činost Arwenky.”Terry šel opět na řadu jako první, aby Arwen a Matty viděli jak se to dělá.Terryho práce byla výborná.Když nastoupili ty dva tak jejich práce taky šla i když se ze začátku Arwen trošku vzpírala, ale Matty si ji srovnal tak jak se má a Arwen začala spolupracovat.
Výcvik trval asi přes hodinu a hafani byli trošku utahaní a my potřebovali domů, aby se připravili na dlouhý sobotní večer...

26.10.2008 - Dne 18.10. se konala v Brně národní výstava psů.
Moje kamarádka Lenka mě poprosila zda bych ji nevystavila její fenku IS a to Wictorii Bacham z Arislandu. Viktorku jsme si předali u Jihlavy. Lenka se vydala s jezevčicí na zkoušky a já ze slečnou Bechamovou na výstavu do Brna. Snažili jsme se Lence neudělat ostudu jak chováním tak i výstavně.
Viktorka si ve třídě vítězů vyběhala V1 CAC, následně i NV a BOB. Na závěrečné soutěže jsme museli čekat, což nás vůbec nebavilo. V závěrečných soutěžích si Viktorka vyběhala krásné třetí místo ve skupině.
                  
21.10.2008 - Nové informace o štěňátkách najdete v sekci ŠTĚŇATA

13.10.2008 - Sobota 11.10.O8 je sychrave odpoledne a tady v Obříství je i docela zima.Do auta nakládám přítele a Arwen a vyrážíme do Pražské ZOO.Nejsme moc nadšení z počasí ale co se dá dělat.K-dyž ale přijíždíme do Prahy tak jsme mile překvapeni, protože nad Prahou svítí sluníčko hned nam to zveda náladu a na zvířatka se těšíme ještě víc...Arwen zatím myslí, že jede jen tak na procházku.Po příjezdu na parkoviště necháváme naší hočičku ještě vyběhat musíme, protože v ZOO nesmí pejsci běhat volně (asi si dokážete představit co by Arwenka se zvířátkama udělalanebo oni snííí.
U pokladny kupujeme lístky i pro holčičku a vstupujeme do říše zvířat v Pražské Troje.
Arwen hned ucítila že zde budou zvířatka ze začátku je dosti vykulená ale postupem času se začína otrkávat u medvědů je Arwenka trošku nejistá ale to co začala předvadět potom??? Ten kdo to neviděl neuvěří opice, vydry, koně, gazela, klokan, páv a takový velký pták to vše asi bylo k sežraní nebo k lovu, to vše Arwenka vystavovala nebo na to koukala s velkým údivem  užívala jsi to z nás asi nejvíc běhala ze strany na stranu jen u žiraf byla trošku klidná, protože je asi moc neviděla díky vysokému plotu.
Největší sranda byla pobliž lanové dráhy, kde kousek za ní byl ze dřeva nebo kamene vytesaný lev (lvice).Myslím že to trvalo asi 10 min. než jsem ji přemluvila, že to vážně nekouše a nic neděla a je to jen atrapa.Nakonec se skamarádili .My s přítelem sme si to užívali nejvíce u tygrů, lvů a žiraf přítel potom ještě byl v pavilónu Indické Jungle kde bylo prej velke vedro, ale krásně.Já čekala venku s Arwen.Prošli jsme opravdu asi vše, ale jen na jedno jsme zapoměli a to byli sloni z té krásy kolem sme je úplně přehlédli kde jsou a když jsme se ke konci rozhodovali jestli půjdeme na slony nebo ne tak sme se shodli, že né byli jsme docela uťapaný a Arwenka ta byla taky unavená. V ZOO jsme byli asi 4 hodiny a ja jsem byla velice spokojená nakonec jsem se s \přítelem schodla na tom, že toto odpoledne bylo velice povedene.Tak jak jsme vjeli do krásného počasí tak jsme z něj opět vyjeli, ale to nm už bylo jedno...

7.10.2008 - V neděli 5.10. jsem vyjela s přítelem za jeho sestrou směr Milovice u Lysé n/L. bylo krásné slunné odpoledne ideální počasí vyrazit s pejskama na procházku...Po asi půl hodinovém bloudění a hledání baráku kde bydlela sestra mého přítele sme konečně dorazili a díky Bohu za to, protože hafani už byli přímo nadržení na odpolední procházku v byvalém vojenském prostoru...
Po asi dvoustech metrech sme přišli na panelovou cestu kde se konečně hafíííci dočkali a my sme je mohli vypustit.Terry Arwen a Bašo se hnedka rozeběhli do vysoké trávy.My jsme pomalu ale jistě postupovali za nima a drbali jsme o různých věcech.Hlavně mého přítele ...
Když jsme šli asi 10 min. Arwen a Terrašek našli ve vysoké trávě pár slepic, kterým provětrali peří.Konečně něco akčního.Já a Markéta jsme pokračovali dále v patách jsme měli přítele , který nespustil ruku ze spouště foťáku.Bylo nádherné koukat na ty tři uličníky jak si užívají výlet.Nádherné taky bylo když jsme asi po půl hodině zjistili, že moji dva miláčkové Terry s Arwen proběhli nevim čím, ale vypadali jako kdyby na sobě měli maskování s trávy bodláku a všeho možného...Basco začínal být unavený a tak jsme raději otočili směr o 180 stupňů a kráčeli k autu kde nás čekala očista.Nevím jestli našich nervů nebo Terryho s Arwínkou.Cestou na zpátek se nam jestě Terry a Arwínkou proběhli za srnou Basco se nam vyválel v bahně aby toho nebylo málo ...
U auta sme dali naší slavné trojici napít Basca dali do kufru auta.Hnedka usnul byl uťapkanej .Já jsem si vzala na starost Terráška a přítel Arwínku jeho novou lásku.
Oběti očisty: jeden zničený hřeben, plno chlupů a plný kýbl nervů...
I přes tyto krásné nepříjemnosti sme si z výletu odvezli krásné zažitky příjemnou náladu a plno fotek
Děkujeme Markétě za pozvání do Milovic a těšíme se na další navštěvu

6.10.2008 - Ve čtvrtek ráno jsem naložila tu naší smečku černochů do auta a jela směr Praha. V Praze naložila mamku a jelo se za kamarády do Kutné Hory. Darja a Honza byli a jsou tak hodný a od čtvrtka do soboty nám ohlídali Arwenku s Bascem. No a my s mamkou a Terráškem jsme pokračovali směr Budapešt. V Brně na nás čekala Zuzka s mamkou a Sorbonem, byla taková naše psychycká podpora.
S nima jsme pokračovali do Hodonína, kde Zuzka nechala svoje auto. Po té sme pokračovali mím autem na Slovensko do Šturova, kde jsme přespali v útulném penzionu...
V pátek jsme vztávali v 5 hodin ráno pro některé šílená věc . Po raním proběhnutí hafanů pokračujeme směr Budapešť...Cesta, která trvá pár minut trvala 2 hodinyten kdo nadáva na zácpu v Praze ať si zajede do Budapeště to je něco na nervy...Kousek před výstavištěm naše maminy vystoupily a šlapaly pěškymy se Zuzkou sme se dokodrcali na parkoviště před výstavištěm. Našli jsme si kruh a čekali na zahájení posuzování...
Terrašek byl nahlášen ve třídě pracovní kde ho hodnotila posuzovala rozhodčí Penny Wiliams.Terraškovi to velice sedlo a nosil se jako by mu patřil celý svět a vyběhal si VÝBORNÁ 3...
  
Nikdo znás to nečekal jen někteří tajně doufali, že by Terrášek mohl uspět...Mamka se Zuzkou zuřivě fotili vše co se dalo a vypadalo jako hafan.Zůstali jsem do konec posuzování našeho plemene Gordonů.
Česká republika měla 3 zástupce: Terry Czech Pamir -V3, Týna Czech Pamir -V, Elly Sarmando Dream -V.
Po náročném dnu jsme měli pěknej hlad tak jsme si šli obstarat něco k jídlu.Musím říct , že bylo výborné a ja s mamkou jsem si pochutnala nevím jak ostatní...
Nakonec jsme nasedli do auta a hurá domů k našim Slovesnkým sousedům kde jsme měli zajištěné přenocování.Terráška jsem nechala vyběhat na poli kde byl hrozně šťastný.Zuzka se nejdříve bala pustit  Sorbona, ale na konec se odvážila a pustila ho vyběhat...Do postele jsme padli jak hrušky
V sobotu ráno jsme se probudili do deštivého dne to se odrazilo i na naší náladě tedy některých.Já se hrozně těšila na cestu,protože jsem si jela pro moje dvě zlatíčka Arwenku a Bašíííkak adoptyvním  rodičům Jeňovi a Dádě do Kutné Hory.
Přivítaní bylo úžasné až se z toho Baša počůral radostí a Arwenka nevěděla kdo je panička.
Dádě a Jendovi chci tímto velice poděkovat za podporu a pohlídání mích dětí...
Ještě bych chtěla poděkovat všem, kteří mě podporovali a drželi palce...DÍÍÍKY



22.9.2008 - od 16 do 18.9 jsme s pejskama a přítelem byli pozvaný k našim kamarádům do Kutné Hory k Darje, Jendovi, Grace a Aronkovi. www.gordonka-webgarden.cz Hned po uvítaní a usměrnění kluků aby nedělali ramena, jsme se šli projít do centra města ke svaté Barboře a pak trochu i té přírody. Po jídle jsme vyrazili autem na pole a tam vypustili všech 5 gordonů najednou. Byla to krása vidět běhat tu černotu v poli. Ve středu dopoledne se jelo na houby ale pouze Terry, Aron, Matěj, Jenda a Darja. Já zutala doma s holkama a miminem, bylo mi totiž špatně. na odpoledne Jenda domluvil návštěvu u pana Pazdery v Hlízově. Po seznámení s dalšim gordonem jménem Rigo z Podmaršovic, jsme vyrazili na pole do vojtěšky. Takže z 5 gordonů jich bylo 6. Musim říct že nejlépe si vedla Arwen s Grace, vystavovali a zabírali nejvíce terénu i 2 zajochy si Arwen prohnala. Terry si taky prohnal jednoho zajocha a jak běžel okolo pana Pazdery tak on na něho zařval a Térra se lekl a raději hodil zpátečku zmetek. po společném honu si kluci ještě zaaportovali. Basco celou dobu co se hledalo tak běhal snámi a celou dobu vydržel stejné tempo. Když jsme se vrátili tak pejsci hned usnuli. Čtvrtek patřil řádění na zahradě a balení, bohužel ty 2 dny utekly jako voda a my museli domů. Darje a Jendovi moc děkujem za krásné dny strávené u nich a těšíme se na další a hlavně na to až nám tu návšěvu oplatěj. To bude teprv bordel.
Fotky Dodám během týdne, máme jich kolem čtyř stovek, tak je se na co těšit.

14.9.2008 - Tak musim honem prozradit dnešní výsledek podzimních zkoušek. Sorbon mě mile překvapoval i tuto neděli. Na společném honě jsem ho nechala uvázaného, řekla jsem si jistota je jistota. dále na aportech zkoušel mou trpělivost co vydržim kurva jedna černá, poslední disciplína byla přinášení kachny z hluboké vody a když vám řeknu, že jsem celá zbledla tak to mluví za vše. Vůbec netušil co že to po něm chci a strkal kachnu před sebou no alespon pobavil koronu, takovej šašek.
Vítězem se stala fena gordon setra mé kamarádky Jiřiny Dyksi z Krátošických strání, tímto ji ještě jednou moc gratuluji. Sorbon získal 271 bodů nos 4.

7.9.2008 - Dnešní den patřil klubovým zkouškám vloh, na kterých jsem nesměla ze Sorbonem chybět. Toto byla poslední podmínka k chovnosti. Na zkoušky bylo přihlášeno 14 psů a budete se divit až na 2 vůdce to byla samá vůdkyně. Já ze Sorbonem jsem si vylosovali číslo 2 a tím nás posuzoval pan Píbl a pan Remeš. Sorbon pocelou dobu běhal krásně až jsem si říkala, že to není ani Sorbon. Jenže pak ejhle vyskočil nám zajíček a hurá za ním a já si řekla "to je v prdeli, jdem domů" Sorbo se vrací v limitu. pak ještě vystavil pernatou a páni rozhodčí řekli uvázat a já se mohla radovat.Konečně tu bylo vyhlášení, vítězem klubových zkoušek se stal anglický setr mé kamarádky Jany Frodo z Měšínské hájovny. My ze Sorbonem jsme získali 210 bodů nos 4 a titul CACT. Tak a ted už nás příští neděli čeká další zkouška a to podzimky. Tak nám prosím držte palce

4.9.2008 - Všem navštěvníkům našich stránek oznamujeme smutnou zprávu. Dnes nás navždy opustil náš voříšek Matýsek, ve svých 17 letech. Ty kteří ho znali vědí moc dobře co to bylo za úžasnou dámu. Dámu říkám proto, že to byla fenka.

17.8.2008 - Dnes ráno jsem naložila do auta Terryho a jelo směr Dubeček na vodní zkoušky. Jel i můj kamarád Jirky ze svou fenou dlouhosrstého němce. jako jediný jsme měli největší fan klub Přihlášeno bylo 12 psů, z toho 2 neuspěli. Bohužel nám s Jirkou štěstí nepřálo a každý byl v jiné skupině. Jirka los číslo 3 a já los číslo 12, což znamenalo poslední. A já tak nerada chodim jako poslední, pač je to hrozně dlouhá doba než na nás příjde řada. Jeden pán tam prohlásil "no co to nejlepší na konec" a já jsem se tomu jen zasmála a prohodila slůvkem, že to asi těžko. Začalo se rákosem a tam si Terry vedl úžasně. Pak se přecházelo na vodu k druhým rozhodčím a tam bylo jen malé zaváhání na ochotě ale naštěstí nám nechali známku 4. Poslední byl klid na stanovišti. Terry zustal odvázaný a po celou dobu se ani nehnul.. bylo odtroubeno a to byl jasný signál pro konec zkoušek a Terry a já jsme se radovat mohli, pač plný počet bodů nám už nikdo nesebral. No a když se šlo na vyhlášení, tak moje mamka s paní Brummerovou věděli, že jsem vyhrála a nic mi nechtěli říct. naštěstí mě odchytl vrchní rozhodčí a řekl jsi vítěz. Já tomu nemohla vůbec uvěřit. Tímto Terrymu děkuji za nezapomenutelné chvilky na zkouškách. Hodně jsme se spolu naučili a toto bylo to nejkrásnější ukončení a rozloučení na poli zkouškovém.

8.8.2008 - Dnes jsem doplnila gordon setra roku tak se jukněte. Všem pejskům a jejich páníkům gratuluji.

3.8.2008 - Doplněny fotky do fotogalerie

1.8.2008 - Ve středu byl Basco na veterině na očkování a už je z něho pěknej cvalda, po zvážení jsem zjistila, že za 14 dnů přibral 3 kg. Takže ted váží 11kg.
 V neděli jsme se s mamkou a celou psí smečkou vydali směr vysočina. do jedné krásné vesničky jménem Nejepín. Tam na samotě bydlí naše kamarádka Lenka ze smečkou jezevčíků a irskou dámou Viktorií. Prostředí okolo je naprosto úžesné, celej den pejsci řádili na zahradě a my v klidu seděli a mohli si popovídat. Jelikož na výstavě to moc nejde. Den utekl jako voda a my byli na odjezdu a v tom se nám přišel ukázat asi 3 letý srnec. Byla to paráda vidět ho na tak krátkou vzdálenost.

                               
19.7.2008 - Na dnešní výstavě v M. Boleslavi jsem vystavovala 3 gordony. První byl na řadě Sorbon, kterého mám na výcvik. Je to pes mé kamarádky Zuzky jeho stránky jsou www.archeraconaressamarkan.wbs.cz Ten si vyběhal V1 CAC. Terrášek si také vyběhal V1 CAC. Toto byla Terryho poslední výstava. Ted už ho čeká jen evropská výstava, občas ho někam přihlásím, ale jen aby se ukázal. Arwenka si v konkurenci 3 fen vyběhala V2 r. CAC což je naprosto úžasné

17.7.2008 - Doplnila jsem fotogalerii a je tam pár fotek prcka                                             

12.7.2008 - Dnes ráno jsem se vydala s mamkou, Terrym a Arwenkou směr Hradec Králové k naší kamarádce Markétě a její smečce. Štěnátka šla dnes do světa. Jedna fenečka šla včera k Brnu. Dnes šli všichni 4 kluci a z toho 3 do Německa a ten čtvrtý...... no ten běhá u nás na zahradě s Terrym a Arwenkou. druhá fenečka jde zítra někam do Prahy a ta třetí zustala u Markéty.

1O.7.2008 -  Doplnila jsem gordon setra roku za rok 2007. Letošní rok doplním až po výstavě která je příští víkend v M. Boleslavi.


9.7.2008 - S Martinem Houdou z chovatelské stanice Red Joker, jsme se na speciální výstavě v Kunraticích bavili o tom, proč někdo z gordonářů nedělá soutěž GORDON SETR ROKU. Že by bylo zajímavé vidět jak který gordon si stojí. Zeptala jsem se ho, zda by mu nevadilo aby některý rejpal pak neřekl, že se opičíme po irčanech. trošku to bude jiné. Bude top 10 a pak zvlášt fenky a pejsci. Udělám to i za lonský rok, ale bohůžel nemám výsledky z Olomouce, tak to bude bez nich. Letošní rok se započítavájí všechny výsledky výstav krom Č. Budějovic, protože nemám výsledky a ty co jsou na internetu nesouhlasí s těma co jsem se doslechla z druhé ruky.

29.6.2008 - Včera se v Brně konala mezinárodní výstava. Na které jsme nemohli chybět. Tentokrát jsem vezla o jednoho pejska víc a to Zuzky Sorbona, který je u mě na výcviku. První šel Sorbon, který má V1 CAC. Terry následovně po něm a taktéž V1 CAC. Kluci spolu běhali o CACIBa ještě s jedním pejskem z Polska, který dostal CACIB a zároven BOB. Terry reserve CACIB. Arwenka měla jako jediná konkurentku. No a vyběhala si V2.
Cestou domů jsme se stavovali u chovatele Arwenky. Pan Kubát má i sestru Almu. Jak máma tak i ségra, jsou obě krásně chlupaté. tak tam Arwenka vypadala jako štěnátko .
         

26.6.2008 - V sobotu jsem se s mamkou a Arwenkou vydala směr Hradec Králové, k mé kamarádce Markétě. Její fenka Meginka má štěnátka, kterým je už 6 týdnů. Jsou to suprácký nezbedové .
Fotky miminek od narození až po součastnost naleznete na www.loveczgordonu.wbs.cz
Fotky ze soboty jsou u mě v galerii.
 

14.6.20008 - Dnes se konala v Kunraticích při OBLASTNÍ VÝSTAVĚ SPECIÁLNÍ VÝSTAVA ČPSK, Kterou posuzovala dlouholetá chovatelka irských setrů, bývalá poradkyně pro IS.Paní rozhodčí byla s Terráška nadšená, ale vadilo jí tmavé páléní, což já moc dobře chápu.  Dostal V2 res. CAC. Arwenka mi udělala hroznou radost, paní Rafalská pochvalovala její klidnou povahu, palení. A dobrou prezentaci. Dostala  V1 CAC, VÍTĚZ SPECIÁLNÍ VÝSTAVY. Anglických setrů tam bylo 17 a BOBa si odvezl pes Iwanhoe Maxwell Dama Krkonoše. Gordon setrů tam bylo pouze 9 a BOB získal Or z Holubické stráně. Irských setrů tam bylo nejvíce a to 23 a BOBa získal Chán z Bolešinské hůrky. Pointři bohužel měli nejmenší zastoupení a to 2 a BOBa si po dlouhém čekání odvezla Cami z Pozořice. BIS si po dlouhém čekaní a rozhodování dostal krásný CHÁN BOLEŠINSKÉ HŮRKY. Fotky z výstavy brzy dodám, budu se snažit i s popisky.

12.6.2008 - Dne 31.5. mě jeden pán (zkušený kynolog a rozhodčí výkonu) poprosil zda bych mu na klubové výstavě (klub dlouhosrstých ohařů) vystavila jeho fenku NOD Nelu z Mochova. NOD tam posuzoval Německý rozhodčí, který Nele zadal VD s krásnym posudkem. Majitel byl spokojen, tak jsem byla ráda. Pro mě to byla nová zkušenost s jiným plemenem.
V neděli 1.6. se konalo cvičení na vodě, ve složení Já 3 gordoni, Lenka 2 pointři a pan Brummer a Endym. Hledání v rákosí museli absolvovat všech 5 psů. Nejlépe to šlo starému mazákovi Terrymu.A nehůře Sorbonkovi a pointrovi Ginovi. Arwen a Sára tam vlítli jako dračice. Endy byl na tom stejně jeko holky akorát tam nevlítl jako oni. Sorbonek si napravil reputaci na poli. Krásně tam vystavoval zajíce.
7.6. jsme se dohodli s Karlem a Glenem, panem Brummerem domluvili na nácviku na lesní zkoušky. Šoulačku a barvu udělal Glen, Terry a Endy na výbornou. Vlečku, ohrádku Endy super, Terry na druhý pokus oboje a Glrn to samé. Dohledávky a vlečku se zajochem, to už bylo bez problémů. Terry mi udělal radost, na to, že 8 měsíců necvičil tak mu to šlo moc dobře..
Od pondělka chodíme cvičit na pole, připravuji tam Sorbonka na vlohy a podzimky. Aporty mu dělaj stále problém, ale to se zlomí, den odedne  je to lepší. A pomáhám tam s přípravou NOD mého kamaráda Jirky. Chodíme k němu do honitby, tímto mu děkuji. Beru tam sebou Arwenku a Terryho. Zvěře je tam hafo, taže keždý má možnost vystavení.


2.6.2008 - Doplněna fotogalerie.

28.5.2008 - Od včerejšího dne je Terry oficiálně ČESKÝ GRAND ŠAMPION

24.5.2008 - Dnes jsme se zůčastnili MVP Litoměřice, kde AO posuzoval A. Brabletz z Polska. Měla jsem původně vystavovat jen Arven a Terryho. Nečekaně mě poprosil pan Pacovský o vystavení Tomyho Czech Pamir
. S Tomym se známe, takže to nebylo těžké ho předvést. Tomy dostal V1 CAC. Po třídě pracovní šel na řadu Terry, který měl konkurenta a to Dream Mesalinka. Ten dostal V1 CAC, ale Terry se nenechal zahambit a dostal V2 r. CAC. Pak jsem šla s Tomym o CACIBa kterého dostal tak jajo BOBa ten pes z Polska. o r. CACIBa šel jak Tomy tak Terry a tak jsem porosila Evu Strakovou zda by jednoho nepředvedla. Ta vodila Tomyho. Třetí v pořadí kdo šel o r. CACIBa Athos Apoli Gwen. Docela to byl těžký boj a Terry si vyběhal r. CACIBa. Hned na to jsem musela s Arwen do kruhu. Ta si vedla výborně a poprvé mezi dospělákama si vyběhala V1 CAC. O CACIBa jsme už neměli šanci. Arwen je tímto dnem čekatelkou ČESKÉHO ŠAMPIONA. Pak mě ještě moje kamarádka poprosila o předvedení pointry, ta si vyběhala V1 CAC.

19.5.2008 - V pátek odpoledne jsem sama vyrazila směr Hradec Králové, za Markétou a její smečkou gordonů.  Vidět tu černou nadílku, jak jsou spokojení je naprosto úžasné.Sobotní den patřil Markéte a Safi (To je fenka GS) Byla sní přihlášena na ZV, které složili v úžasné I ceně s počtem 223 bodů nos 4.V neděli jsme už v plné sestavě + ještě jeden GS navíc a to Sorbon na KLUBOVOU VÝSTAVU v PANENSKÝCH BŘEŽANECH.  Ve třídě otevřené jsem vystavovala Erika z Nětčic (Nero) Ten získal V2 r. CAC. Sorbon byl bohůžel také v otevřené, tak jsem poprosila kamarádku Lenku www.hribci.wbs.cz zda by ho předvedla. Ona souhlasila a vyběhali jsi V3 + krásný posudek. Terry se byl přihlášen ve třídě vítězů, kde měl težkého konkurenta a to byl Bogey Jinonický dvůr. Bylo to dosti vyrovnané a pak paní rozhodčí  poprosila o čestné kolečko oba šampiony a diváky o potlesk. Vítězem se stal Bogey V1 CAC a Terry V2 r. CAC. Arwen bohužel neměla jako loni štěstí a vyběhala si VD. A zároven byla zařazena do kartotéky chovných fen
.

14.5.2008 - Máme radostnou zprávu, náší kamarádce Markétě a její fence Megi www.loveczgordonu.wbs.cz se včera narodila štěnátka. 4 kluci a 3 holky.

12.5.2008 - Zase jako vždy nestíhám aktualizovat stránky.  O víkendu od 2-4.5 jsem se s Terrym zůčastnila kurzu, který pořádal již druhým rokem ČPSK. Bylo to super, skvělá amosféra, výborní vycvikáři, dobrá kuchyně i večerní program. Prostě jednim slovem ÚŽASNÉ. V následujícím týdnu, přímo 8.5 se v Dubečku konal JARNÍ POHÁR pořádaný ČPSK jehož vítězkou se stala fena AS  Achaia Seva s vůdkyní Evou Strakovou. Vítězem putovního poháru paní IRENY RAFALSKÉ se stala fena Hariana Bohemis Victoria s vůdkyní Nadou Duškovou. V sobotu 10.5. byla klubová výstava MSKAO, tam jsem samozřejmně nemohla s čerochama chybět  Nejdříve jsem vystavovala AS Andyho mého kamaráda Jardy. Iwanhoe Maxwell DAMA Krkonoše (Andy) chodil opravde skvěle a tím Jardovi děkuji za možnost si zkusit cizího psa. U gordonů jsem ve třídě otevřené předváděla Erika z Nětčic (Nera) Který v konkurenci 3 dalších vyběhal Výborná 1 CAC. Terry ve třídě vítězů měl jen 1 konkurenta a to Erose z Želečky. Terry si vyběhal Výbornou 1 CAC. Někdo z diváků tam podotkl vždyt má tmavé pálení, tak pan rozhodčí lehce odpověděl- je možné že má tmavé palení, ale za to má jiné přednosti, které jsou přednější- to mě hrozně potěšilo. Terry tímto CACem splnil podmínky pro udělení ČESKÉHO GRANT ŠAMPIONA Arwence se tentokrát moc nedařilo a dostala VD (své první), samozřejmně mě to zamrzelo, ale hned druhý den si to napravila na poli zkouškouvém. OMS Praha- výhod+ klub krátkosrstých ohařů pořádali MEMORIÁL VÁCLAVA VANČURY. Arwen šla na řadu jako předposlední. Čekání bylo hrozné, nebot jsem věděla, že zajíců je tam hodně. Arwen krásně hledala ikdyž jsem jí moc neviděla. Ne tím, že by hledala daleko, ale zapadla tam natolik, že jsem viděla jen hlavu, po prvních 5 minutách vystavila zajíce, postoupila a i vyrazila. Po doběhu nám rozhodčí přečetli známky a já mohla slavit.  208/4  bodů Arwen tím splnila podmínky chovnosti, a to jsem hrozně štastná. Děkuji všem kteří nám drželi palce.

28.4.2008 - Omlouvám se za opožděné aktuality. O víkendu 19-20.4 jsem se s Terrym zůčastnila NFT. V sobotu se konal ve Straškově a v neděli se běhalo v Lounech. Bohužel Terry ani jeden den neuspěl. V sobotu prohnal zajíce, kterých tam bylo hodně. V neděli nepřišel na zvěř a na konci běhu nepřiznal partnerovi. Mě to vůbec nevadí, alespon si Terry vyzkoušel jiný terén. Víkend 26-27.4 mě kamarád Karel s přítelkyní a jejich madarským ohařem Glenem,www.glen.estranky.cz poprosili zda bych si snima nešla zacvičit. potřebovali poradit jak nejlépe Glena připravit na VP. Terry mu to samozřejmně rád vše ukázal. Glenovi dělá problém rákos, v sobotu prohledával u kraje, vpřed se mu nechtělo co kdyby ho tam páník zapoměl. Přinášení kachny jak z vody tak z rákosu problémem Glena není. V neděli jsme vše otočili, takže první byla ochota a hledání na hladině. Díky mému taháku to bylo super První jsem do rákosu pustila Terryho a ten tam samozřejmně našel kačeny a vyrazil je. Toho se Glen všiml a ta práce kterou pak prováděl, to byla paráda. Jsem ráda, že jsme jim s Terrym mohli poradit a ukázat jak se to dělá. Ted už nezbývá než držet palečky . Určitě podám další info o jakém koliv výcviku.


18.4.2008 - Dnes jsem doplnila fotky z NVP Ostravy za které vděčim Zuzce www.manonlescaut.net
a Káje www.gordonsetr.estranky.cz, Pořád totiž nějak nestíhám fotit a vystavovat najednou. O víkendu se s Terrym zůčasníme trailů. Bohužel Arwenka nám začala hárat, takže se bude válet doma na gauči


13.4.2008 - V pátek jsme se s mamkou, Terrym a Arwenkou vyrazili směr Ostrava. Po 5 hodinách jízdy autem jsme se dorazili na místo. Dohodla jsem se ze Zuzkou, že u ní a její mamky budem až do neděle. Zuzka a Sorbon www.archeraconaressamarkan.wbs.cz bydlí ve Štramberku. Krásnější městečko jsem ještě neviděla. Vždycky jsem Zuzce řikala at dá Sorbonovi pořádně nažrat a ona vždy říkala, že to vyběhá. Po tomto víkendu se už ničemu nedivim.Ta krajina a kopce, prostě nádhera. K večeru jsme se vydali vyběhat černochy s mladou salukou. V sobotu ráno jsme vyjeli směr vstaviště. V 7 hod. ráno tam na Terráška čekala na seznámení nevěsta Holčička na něho ze začátku vrčela, ale Terry se nenechal odradit. Setry posuzoval pan Šimek. Každého jedince opravdu pečlivě posoudil. Za AS si domů BOBa odvezla Haidi z Krzáku. Za IS si BOBa  a zároven vtěz VII skupiny odvezla naše kamarádka Wictoria Becham z Arislandu. Za GS si BOBa a 5 místo VII skupiny odvezla Quina z Holubické stráně. Tertášek si Vyběhal CAC, NV. Pan Šimek se nemohl dlouho rozhodnou, ale nakonec to dal Quině, protože to naše pálení je tmavé, ale krasné. Arwence pan Šimek dal opět V1, nemáme srst a prý je droboučká a vypadá tak na 9 měsícu. Prostě takové moje věčné štěnátko. V neděli nás čekala dlouhá cesta domů, tak jsme se ještě před odjezdem šli protáhnout do kopců a něco nafotit. Fotky během týdne naleznete ve fotogalerii.

05.4.208 - Dnes jsem doplnila fotogalerii, která má úplně nový kabát. Tak snad se bude líbit

31.3.2008 - V pátek jsme s mamkou, Terrym a Arwenkou vyrazili směr Nitra. V sobotu se tam konala CVP. AO posuzoval pan Pál Jozef. Za AS si BOBa vyběhal Frodo z Měšínské hájovny. GS tam bylo 5 Terry si tam vyběhal BOB a Arwenka mi udělala radost krásně se předvedla a dostala V1+ krásný posudek. Paní Svobodová www.elimar.wz.cz mě poprosila zda bych ji nevystavila Viktorku. Ve třídě šampionů jsme vyběhali CAC a pak v konkurenci 8 IS jsme dostali BOBa. Tímto děkuji Lence, že mi umožnila vystavit Viky. V neděli se konal jarní svod v Horních Počernicích. Byla jsem tam pozvána panem Ing. Šonkou abych tam předvedla profesionální předvádění na výstavách. Snad si někteří z mého výkladu něco vybrali. Pak jsem ještě kamarádce svodovala fenku, kterou jsem pak vezla Markétě www.loveczgordonu.wbs.czna výcvik.


11.3.2008 - Za víkend se toho odehrálo více, takže popořádku. V sobotu jsem se s kamarádkou a jejím bíglem vydala do HOSTIVAŘSKÉHO LESA kde bylo asi na 15 psů. Arwen s Makeym si hráli, ale ten můj dospělej Terrašek stál u mě a pozoroval ty pubertáky jak blbnou. Neděle byla drána trochu kondyčně, jak pro pejsky tak pro páníky. S Kamarádkou Danou jsme si dopoledne dali do pořádku kola stím, že odpoledne protáhnem kosti. Vydali jsme se po proudu řeky, pesani běhali okolo nás a užívali si, nejvíce jim byla po chuti řeka. To bylo do vody, z vody a hurá paničkám před kola at je nějaká legrace. Domů jsme přijeli všichni uplě vyčerpaní, ale spokojený. Datum 10.3. byl spíš vzpomínkové, byl to přesně rok co jsem přišla o Avárka. Nové fotky které dlouho slibuji dodám, jen to bude dýl trvat.

2.3.2008 - Dnešní větrný den jsme věnovali cvičení. Přijela k nám Zuzka s bráchou a Argem (Arwenky brácha). Pan Brummer byl tak hodnej a měl nad námi dozor a radil nám. Než jsme začali cvičit, tak tomu předcházelo malé nedorozumění. Argo vystartoval po Nerovi (Nera pomáhám cvičit), naštěstí se nikomu nic nestalo. Jenže pak si Nero někde o něco rozřízl tlapu a měl po cvičení. Šlo se na pole, první šla Arwenka, hledala krásně, ale bohužel nenarazila na zvěř. Druhý šel Argo, ten měl více štěstí, narazil na 4 kusy pernaté. Tu vyrazil a krátce štval, ale nechal se odvolat. Mistr Térra všem ukázal jak běhá , bohužel taky bez zvěře. Pak jsem ještě pustila Arwen a ta suprově vystavila, postoupila a znovu vystavila. Bohužel tan bylo jen lože od zajocha. Aporty- Terry měl dohledávku, Argo a Arwen jsou oba na začatku... No myslim, že odpoledne se vyvedlo až na to počasí, ale nám to nevadilo

1.3.2008 - Dnes Terrášek oslavil své čtvrté narozeniny. Užil je po svém, prohnal si zajíča, ale já mu to pro dnešek odpustila. Moje mamka mu z plic udělala věnec. Udělala jsem pár fotek, tak je brzy dodám.

26.2.2008 - Dnes jsen založila novou podsekci. U foto-ruzné, budou Arwenky sourozenci. Fotky budu dodávat postupně. Počasí nám přeje, tak se snažíme skoro každý den cvičit. At to jsou aporty nebo klidy před zvěří. Na to mámé skvělé podmínky. stačí se projít okolo pole a zajochové skáčou okolo.

23.2.2008 - Jsou dodány nějaké fotografie. V pátek jsem uspořádala malej sraz gordonů v HOSTIVAŘSKÉM LESE. Celkem se sešlo 5 gordonů, 1 pointří holčička. Bylo veselo, všichni si hráli. Jen škoda, že tam nebylo více gordonů, no snad příště.

11.2.2008 - V sobotu jsme se vydali do Brna na MVP pořádanou ČMKU. Účast u GS byla velká celkem 17 přihlašených. AO posuzoval pan MUDr. Novotný, všem pečlivě vysvětlil, jaké má pejsek chyby a jaké přednosti. U psů ve třídě mladých byl 1 pejsek, mezitřída 1 pejsek, otevřená 2 pesani, pracovní a šampionů po 1 pejskovi. U fenek to bylo početnější třída štěnat a dorost po 1 fence, třída mladých 3 fenky, otevřená 4 fenky a pracovní 1 fenka. CACIBa si z pejsků vyběhal Terrášek a u fenek si CACIBa vyběhala Elly Sarmando Dream. BOBa pan MUDr. Novotný zadal krásné mladé fence jménem LOCKSHEAT ARLENA.Fotky dodám co nejdříve. Arwenka si v mezitřídě vyběhala VÝBORNÁ 1 s krásným posudkem.


 2-3.2.2008 - O minulém víkendu jsme se spolu s Lenkou rozhodli uskutečnit pracovní víkend. V sobotu jsme se v sestavě já, Lenka, Terry, Nero, Arwen a Sára vydali do Ondřejova za panem Brummerem. Pod jeho dohledem jsme cvičili aport. Mladoši Arwen, Sára a Nero se aport učí s atrapou a ostřílení mazáci Terry a Endy pracovali se zvěří. V neděli jsme se vydali do Dubečku v sestavě já, Lenka, Sára, Arwen, Terry, Nero, a dědek Astor. všichní pejsci krom Astora a Térry pracovali na šnůře a pilovali klidy před zvěří. Pár fotek je u každého v galerii a neurčité jsou v "foto různé" a další komentář je na www.hribci.wbs.cz.

 24.1.2008 - Doplnila jsem pár fotek ze šampiona. Za fotky děkuji Lence, Jiřce a pak taky Maaroshovi.
Opožděně jsou tam namícháné fotky z výstavy M. Boleslav.

                 
  20.1.2008 - Děkujeme všem , kteří si na nás vzpoměli, fandili a drželi pěsti:                                    

    sobotu 19.1.2008 jsme se s Terráškem a mamkou zúčastnili výstavy ŠAMPIONA ŠAMPIONŮ 2007 v Kongresovém centru Top hotelu Praha. I když jsme si moc šancí nedávali, počáteční nervozita nás stejně neminula. Rozhodčímu MVDr. Šimkovi se líbili oba gordoni, Terry i Erica Sarmando Dream. Nakonec ocenil Terryho prezentaci a poslal ho do druhého kola, kde nás posuzoval pan Hans Muller. Postupně umístoval  ostatní ohaře z naší skupiny, až jsme v kruhu nakonec zustali s NOK Atarim Jasénky. Po chvilce napětí a hlasitého povzbuzování bylo rozhodnuto. NOK Atari je vítězem skupiny a Terry na výborném 2 místě. Na to, že měl Terry ještě v úterý  skřípnutý nervík a nemohl vstát, se prezentoval pěkně. Pár fotek nám udělal náš kámoš Maarosh od ridgebacka Darga
 



      6.1.2008       Včera byli u nás na návšvštěvě kamarádi (www.hribci.wbs.cz)fotky dodám
                          později.

     
      4.1.2008       Přestavba stránek, prosím o trpělivost

      27.12.2007   26.12 jsme byli na společné procházce s kamarády. Fotky dodám o víkendu
      23.12.2007   Všem návštěvníkům našich stránek, přejeme krásné prožití svátků vánočních
                        a do roku 2008 hodně zkouškových a výstavních úspěchů a mnohem více.
                        To vše přeje CH stanice  z Wenytry

    17.12.2007   Do fotogalerie jsem přidala pár společných fotek Arwenky a Terraška

    10.12.2007  Terráškovi přišel oficiáně potvrzený SLOVENSKÝ ŠAMPION KRÁSY

    5.12.2007  Konečně jsem doplnila fotky a výsledky ze zkoušek, výstav Arvenky a
                    Terráška, tak snad Vás zaujmou  
                    S Terrym jsem se rozhodla zkusit Šampiona Šamionů, tak snad neuděláme ostudu
 

24.11.2007   Vítame Vás na stankách chovatelské stanice gordon setrů.
                          Omlouvám se, stránky se ještě doplnují. Snad se Vám u nás bude líbit  
TOPlist