rok 2014

 

    23.15.2014 - Nelinka 34 den březosti. Vše probíhá jak má. Na procházkách už patřičně začíná funět a nestíhat ostaním.

                

 

    18.12.2014 - V neděli 14.12.2014 jsem se s Nelinkou vydala na sono. Byla jsem moc zvedavá co nám paní doktorka řekne. Tentokrát jsem si nebyla jistá jestli se zadařilo. Ale paní doktorka nám oznámila že tam štěnátka jsou. Tak Případní zájemci nás mohou kontaktovat. Ráda zodpovím na veškeré dotazy.

 
 
     21.11.2014 - Máme velkou novinku. V úterý a ve středu 20.11. proběhlo krytí naší Nelinky a Arika z Podřipské Břízy.
Pro mě to ale nebylo vůbec jednoduché. Jelikož jsem nemocná, tak jsem poprosila svého kamaráda, přítele zda by nemohl s Neli zajet na krytí. Fotky z krytí bohužel nemám, jelikož se krylo každý den kolem 17 hodiny a to už byla tma.
Veliké díky patří Zdeňkovi Hejzlarovi za to, že neváhal a s moji holčičkou jel na krytí místo mě. Děkuji ti.
 

    20.10.2014 - Od soboty 18.10. se Coleen Neli a Bali Hai řadí mezi chovné jedince ČPSK. Majitelům Baliho děkuji, že to s Balim dotáhli až k samotnému uchovnění.

 Na Nelinku jsem si nechala rovnou vystavit krycí list. Ted už jsem vše záleží na přírodě jak to zařídí.

 Případní zíjemci o štěňátko z naší ch. stani nás mohou již kontaktovat. Ráda zodpovím na jakékoliv dotazy.

 

    14.10.2014 - V neděli 12.10 pořádal OMS Praha 9 a 10 PZ ohařů. Byli jsme tam přihlášeny s Nelinkou. Při nástupu jsem byla nervozní, protože po nezdařilé vodě, jsem se bála že mě moje holčička něco provede. Ale její výkon který po celou dobu zkoušek podávala byl užasný, tedy alespoň pro mě. Výsledek I cena 281 bodů.

 Po vyřízení formalit, se Neli zařadí mezi chovné feny ČPSK. Nelinka je již čtvrtou chovnou fenou naší chovatelské stanice. Mám moc velikou radost, je to moje holka šikovná.

                    

 

    16.9.2014 - Dlouho jsem nepsala žádné novinky, takže to vypadá, jako by e u nás vůbec nic nedělo. V srpnu jsem s Neli byla přihlášená na Vodní zkoušky na Prahu 9. Od první disciplíny si vedla velice dobře. Ochota na hluboké vodě 3, přinášení kachny 4, hledaní v rákosí 4, dohledávka kachny 0. Bohužel při nás nestálo to správné zkouškové štěstí. Snažíme se cvičit dál na PZ, ale ona si ta moje holka určitě  něco vymyslí :))

 Terry byl měsíc na prazdninách u kamarádky Vendulky a její fenky Caji (Terryho dcera) Pro Terráška jsme jeli s celou smečkou. Bylo to velmi zajímavé 3 lidi a 8 psů spalo v bytě 2+1. Všude kam jsme se podívali byl gordon. Když jsme byli na procházce, tak se lidi otáčeli a smáli.U řeky pk všichni gordoni dováděli jako o život. Fotečky jsou na rajčeti.

              

 
  13.8.2014 - Dnes je to přesně 5 let co na svět přišel první pohádkový vrh chs z Wenytry. Den kdy začala moje nová etapa života a to chovatelství a zodpovědnost za ty malé drobečky co se u nás narodí.
Anabellko, Aquilo, Abigail, Adirko, Alwinku, Argento a Atrey přeji do dalších spousty lásky a krásného života jako doposud. Vždy budete pro mě ten nejkrasnější a nejúžasnější vrh. Mám vás všechny ráda. Děkuji všem majiteluj za jejich lásku a péči o ty moje zlatíčka.
            
 

  2.7.2014 - Dlouho jsem neměla čas napsat jsem jak se nám daří. Událo se toho opravdu mnoho a tak pěkně popořádku. 1.5. se v Brozanech nad Ohří konala specialní výstava ČPSK kde posuzoval pan Buba a hlavní rozhodčí byla paní Rafalská. Naší chov. stanici prezentovali 3 jedinci Pufíček ve třídě vítězů V1 CAC, Neli ve třídě otevřené VD a Arinka ve třídě vítězů V1 CAC. v závěrečných soutěžích nejlepší chovatelská skupina a nejkrásnější pár.

Dále se 15.6.2014 konala klubová výstava ČPSK která se pořádala v krásném prostředí Veltruského zámku. Gordonsetry zde posuzovala paní rozhodčí Danielle Letroye- Lantin. Jako první šel na řadu "náš" Dean odchovánek z vrhu D. Dostal od paní rozhodčí Velmi nedějnou. Pufíček V1 bez titulu. Nelinka VD a Arinka také VD. To se prý holčičky dohodli aby si pak nezáviděli. Opět jsem nahlásila páry i chovku. V párech jsme úspěch neměli, ale nejlepší chovatelskou stanici jsme vyhráli. ¨je to až neuvěřitelné a krásné. Již 3 rok po sobě se naše chov.st. umístila na klubové výstavě na prvním místě. Děkuji všem majitelům kteří jezdí snámi na výstavy, bez nich by tyto úspěchy nikdy nebyli. Fotečky z klubové a specilní výstavy jsou na rajčeti.

      

 

   13.5.2014 - Dnes slaví Basco své 6 narozeniny. Můj milý kluku přeji ti do dalších let spousty lásky.

                   

   Štěňátka z vrhu E se pomalu rozjíždějí do nových domovů. Jako první odešla červená fenečka a v sobotu sv. modrý pejsek ten odjel do Sušice, až mu tu krásnou přírodu tiše závidím. Do spoluvlastnictví nabízím zeleného pejska. Jinak všechna štěňátka mají své majitle. V neděli se na své potomky přijede jejich takťka Hágen. Moc se na něho těšíme.
 
 

   24.4.2014 - Ve středu 23.4. jsem se ze štěňátky vydala na očkování a tetování aby každý z nich mohl dostat občanku a jít tak do světa. Na veterině proběhlo poslední vážení, jelikož kuchyňská váha je do 5kg a naše štěňátka mají v rozmezí 4,8kg - 5,4kg. Na jména a váhy se můžete podívat v sekci štěnátka vrh E. Stále je možné některá štěnátka si zamluvit. Neváhejte mě kontaktovat ráda zodpovím všechny vaše dotazy.

       

 

     20.4.2014 - Dnes oslavil vrh B své již 4 narozeniny. Přeji jim ať si s páníkama užívají krásné společné chvilky jako doposud i se zlobením které k tomu patří.

               

  16.4.2014 - po dlouhé době opět přináším pár novinek. Štěňátka včera oslavila pátý týden života a už se z nich stávají ti správní raubíři jak se patří.Naivně jsem jim koupila ohrádku na štěňata stím že v ní budou na zahradě když nebudu moct se jim věnovat, jenže se jim nelíbí a dožadují se puštění ven. V pruběhu příštího týdne je čeká první očkování a tetování aby mohli dostat občanky.

           

 

    22.3.2014 - Dnes proběhlo první odčervení štěňátek a také stříhání drábků. Pomalu začínají otevírat očíčka, tak brzy už nebudou jen spát a papat a přidají se první pokusy o hru a zkoumání nového světa.

 

   18.3.2014 - Na rajče jsem dala poslední společné fotečky vrhu D a také fotky našich benjamínků z vrhu E. Prckové prospívají výtečně v sekci štěnata vrh E jejich váhy.

                 

 
 
.    13.3.2014 - V úterý 11.3. odpoledne se Anička začala chystat na porod. První pejsek přišel na svět v 15:22 a poslední fenka kolem 22:00 hodiny. Anabellka a štěňátka jsou v pořádku. porodní váhy jsou opravdu velké a to v rozmezí od 460g do 600g. Případní zájemci nás mohou kontaktovat,nezávazná návštěva vítána.
                  
 

     3.3.2014 - po měsíci opět přináším par aktualit trošku jsem to zanedbávala.

 Narození vrhu E se blíží dnes má naše Anička 55 den březosti a moc jí to svědčí.

                 

 Všechna štěňátka z vrhu D jsou zadána. v sekci Vrh D naleznete váhy a v galerii aktualní fotečky. Jejich jména jsou fenky Desire, Dea Tess. Pejsci Damien, Dante, Darwin, Damon.

 Terrášek oslavil 1.3 2014 své už desáté narozeniny. Můj milý Terrášku děkuji ti za vše co jsem stebou mohla za ty léta prožít a teším se na další chvíle které spolu budeme trávit.

          

 
 

  3.2.2014 - V sobotu vyrazila moje mamka s Aničkou na sono. Já jsem si na 90% byla jistá že Anička březí je, ale přeci jen jsem chtěla mít jistotu. Paní doktorka napočítala 5 až 6 štěňátek a že vše probíhá jak má. Takže případní zájemci o štěnátko z tohoto spojení nás mohou kontaktovat.

 Na rajče jsou dále přidány fotky druhého týdne života vrhu D. Zde. Brzy budou doplněny i váhy štěňátek.
              
 
 

  25.1.2014 - 23.1. se Elli rozhodla že je čas nám ukázat jaké krásné štěňátka schovává v bříšku. Narodilo se celkem 7 štěňátek z toho 4 pejsci a 3 fenky. Průměrná váha mimísků je 450g - 260g Ty nejmenší jsou fenky, ale za to hodně rychlé a mamky cecku se rozhodně nepouští. Případní zájemci o štěňátko nás mohou kontaktovat. Fotky budou ještě dnes na rajčeti. Podívat se můžete zde

            

 
 

    21.1.2014 - Přesně dnes jsou tomu 2 roky co se nám narodil Vrh C. všem štěáňtkům jmenovitě Casino, Connor, Cass, Camisa, Carolain, Cessy, Coleen, Connie. Záruční doba vám všem právě skončila záruční doba, takže své miláčky nemůžete reklamovat ani jejich prusery. Přeji všem do dalších let spousty zdraví a radosti s páníkama.

 

   

       8.1.2014 - Dnes jsme se vrátili z krásného výletu který jsme podnikli do Německa. V pondělí výsledek progesteronu a slova paní doktorky byli ideální dny na krytí úterý nakrýt a v středu překrytí. Tak jsem hned kontaktovala Zdeňka aby zavolal Evě König že s Aničkou dorazíme v úterý.

  Teď vám představím psa kterého jsem si pro skvělé pracovní výkony a užasnou povahu vybrala. Flash vom Pinnower Moor. Veškeré informace naleznete zde

                                        

 V úterý jsme tedy ve složení já Zdeňek a Anička jsme jeli směr Německo, na místo jsme přijeli večer kolem sedmé hodiny Eva Irena a Hágen nás už čekali. První den bylo krytí velmi rychlé, svázání trvalo 20minut. Poté jsme prožili prima večer s lidmi kteří jsou vlastně stejní blázni  jako já Zdeňek a ostatní kteří jsou majitelem tak úžasného plemene jako je GORDON. Pak nám Eva vysvětlila kudy do hotelu abychom mohli jít spát a byli fit na další den. No fit byli jen někteří a někdo měl noc plnou dobrodružství :) Po snídani jsme se šli projít a udělat pár fotek jako krásnou vzpomínku. Směrem k Evě jsme Anabellku nechali proběhnout. Druhý den se madam rozhodla že si bude taky hrát, ale i přes milostné hry proběhlo vše jak mělo tentokrát byli svázaní 50minut. Udělali jsme pár fotek, Tedy spíš můj a Aničky osobní překladatel a garde v jedné osobě Zdenek :) Čekala nás dlouhá cesta domů a tak nám nezbývalo než se rozloučit a vydat se na cestu zpět.

 Po celou dobu jsme si se Zdendou krásně povídali, užili spousty legrace největší když jsme si šli dát jídlo a já po celou dobu Aničku v autě pozorovala a pořád se tam nějak pohybovala no a pak jsme zjistili co za tím bylo. Madam totiž v autě snědla 4 buchty s povidlama, už si asi začíná dělat tukové zásoby :)

 Nejvíce bych tímto chtěla poděkovat Zdeňkovi za to že se se mnou vydal směr dobrodružství. Pomohl s překladem a vystřídal v řízení. Děkuji moc.

             

 

   

         2.1.2014 - Včera jsem se byla podívat na naší Elli ( Berenica z Wenytry ) jak roste její bříško. A musím uznat že se ji daří výborně, pěkně nám přibírá.